Her er min opskrift på langtidsstegte kartofler, der bages to timer i ovn. Kartoflerne tilberedes med olie og timian, og bliver meget møre.
Langtidsstegte kartofler er meget nemme at lave, og så er de fremragende som tilbehør til de fleste retter med kød.
Om det så er til en bøf eller en god steg. Se nederst hvad du blandt andet kan servere de langtidsbagte kartofler til.
Her er kartoflerne langtidsstegt med timian, men du kan også bruge rosmarin. Det er mindst lige så godt.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til langtidsstegte kartofler
Langtidsstegte kartofler
Ingredienser
- 650 gram små kartofler med skræl
- Lidt olivenolie
- Groft salt
- Timian - gerne frisk, men tørret er også fint
Sådan gør du
- Kartoflerne vaskes og skrubbes, men de skal ikke skrælles. Dup dem tørre i et rent viskestykke.
- Fordel kartoflerne i et ovnfast fad, og dryp dem med lidt olivenolie og timian. Frisk timian er bedst og plukkes i mindre stykker, der vendes rundt med kartoflerne. Tørret timian er dog også fint at bruge.
- Krydr også med lidt salt.
- Stil fadet med kartoflerne ind i forvarmet ovn ved 150 grader over- og undervarme, og lad nu de langtidsstegte kartofler bage i cirka to timer. Så er de lækre og bløde indeni.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De langtidsstegte kartofler er perfekte som tilbehør til langtidsstegt svinebryst, hvor du kan have begge i ovnen på samme tid.
Se også mine opskrifter på:
Martin
Når jeg langtidssteger kartofler i ovnen, bliver de tørre.