• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Viden om mad โ€บ Hvordan redder man en skilt dej?

Hvordan redder man en skilt dej?

saฬŠdan redder du en skilt dej
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:ย  20. april 2024 - Udgivet:ย  20. april 2024

Kan man redde en skilt dej til kagen? Det sker jo, at dejen skiller, nรฅr smรธr og รฆg piskes sammen, men du kan redde den med et nemt trick.

Hvordan redder man en skilt dej - og kan man overhovedet det?

Det spรธrgsmรฅl fรฅr jeg jรฆvnligt fra brugere pรฅ Madens Verden, og derfor har jeg lavet denne lille artikel med svaret.

Problemet med skilt dej kan blandt andet opstรฅ, nรฅr du bager rabarberkage og guldalderkage, der laves med en rรธrt dej. Men her guider jeg dig igennem, hvis uheldet er ude.

Hvorfor skiller min dej?

Problemet med en rรธrt dej er, at sukker, smรธr og รฆg skal piskes sammen, og her er der tale om en sรฅkaldt emulgering. Det vil sige, at man faktisk skal fรฅ ingredienser til at blande sig sammen, selvom de ikke er vilde med det. I dette tilfรฆlde smรธr og รฆg.

Du kender princippet fra eksempelvis mayonnaise, hvor รฆg og olie skal piskes sammen, altsรฅ emulgeres, og det krรฆver ogsรฅ lidt forsigtighed.

Tilbage til den rรธrte dej. Typisk starter man med at piske sukker og smรธr sammen, og her opvarmes det blรธde smรธr. Det vigtige er nemlig at anvende blรธdt smรธr og derefter piske sukker og smรธr meget luftigt, sรฅ det bliver helt lyst.

Det er ofte her fejlen sker ved, at sukker og smรธr ikke er pisket tilstrรฆkkeligt sammen, og derfor skiller dejen, nรฅr รฆggene piskes i.

Fejlen kan dels vรฆre, at smรธrret ikke er pisket tilstrรฆkkeligt - men ogsรฅ at รฆggene er for kolde, sรฅ massen ikke emulgeres. Jo, det lyder lidt teknisk, men jeg tror du forstรฅr hvad jeg mener.

Sรฅ husk at tage smรธrret ud af kรธleskabet i god tid, og pisk det lyst og luftigt med sukkeret. Derefter tilsรฆttes รฆggene et ad gangen, og piskes godt ind i sukker- og smรธrmassen.

Sรฅdan redder du en skilt dej

Men uheldet kan jo ske, og at dejen skiller. Og hvad gรธr man sรฅ? Kan den skilte dej reddes?

Ja, det kan den heldigvis nemt. Og lรธsningen finder du i hvedemelet.

Tag et par spiseskefulde hvedemel af den mรฆngde, som du i forvejen har vejet af til din kage.

Pisk melet godt ind i den skilte dej, og nu vil den samle sig igen - og derefter kan du fortsรฆtte din kagebagning.

Bedst er det at piske melet i inden det sidste รฆg piskes i, men det kan ogsรฅ lade sig gรธre, selvom alle รฆggene allerede er kommet i. Og skaden altsรฅ er sket.

Sรฅ sรฅdan redder du nemt en skilt dej.

Rรธrt dej anvendes blandt andet i mine populรฆre opskrifter pรฅ รฆblekage, sandkage og marmorkage. God bagelyst.

Om Holger
holger rรธrby madsen madens verden
Holger Rรธrby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - ogsรฅ pรฅ kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet sรฅ alle kan forstรฅ dem. Det fรฅr du her pรฅ Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grรธnne asparges.

Sauce gribiche med grรธnne asparges

Billede af valnรธddelagkage fra Svinklรธv Badehotel.

Valnรธddelagkage fra Svinklรธv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lรฆkker opskrift pรฅ japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud pรฅ aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kรธdsovs uden kรธd
Vegetar kรธdsovs: En lรฆkker pastasauce uden kรธdโ†’ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og faktaโ†’ Se opskriften
torskekrebinetter med grรธntsagsfrikasseฬ
Torskekrebinetter med grรธntsagsfrikassรฉโ†’ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurkโ†’ Se opskriften
Billede resultat for jordbรฆr parfait
Jordbรฆr parfait - nem jordbรฆris uden ismaskineโ†’ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lรฆkker opskrift pรฅ japansk suppeโ†’ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lรฆkre retterโ†’ Se opskriften
Kylling med blomkรฅl i fad er en nem ret, hvor du ogsรฅ kommer porrer og gulerรธdder i fadet sammen med flรธde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rรธrby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkรฅl, porrer og gulerรธdder i fadโ†’ Se opskriften
salat med laks og รฆrter
Salat med laks og รฆrterโ†’ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressingโ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her