• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Hvordan holder man flæskesvær sprøde?

Hvordan holder man flæskesvær sprøde?
Hvordan holder man flæskesvær sprøde til dagen efter? Du kan eks. blot opbevare den stegen i en frysepose. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. juni 2024 - Udgivet:  25. juni 2024

Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan holder du flæskesvær sprøde. Nem vejledning til at bevare sværene på flæskestegen sprøde til de efterfølgende dage.
  2. Sådan bevarer du sprøde flæskesvær
  3. Flæskesteg med svær i stegepose
  4. Flæskesteg i stegepose (opskrift med sprød svær)
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Video
  9. Servering
Vær venlig at stemme :-)
Gå til opskrift

Sådan holder du flæskesvær sprøde. Nem vejledning til at bevare sværene på flæskestegen sprøde til de efterfølgende dage.

Hvordan holder jeg flæskesvær sprøde til dagen efter, når jeg vil skære stegen ud til pålæg? Hvad gør du?

Sådan lyder et spørgsmål fra Gitte i Hanstholm til mig på hej@madensverden.dk, og det er da et fint spørgsmål, som jeg svarer på her.

Det er jo også træls med bløde flæskesvær dagen efter man har stegt den perfekte flæskesteg i ovnen.

Sådan bevarer du sprøde flæskesvær

Jeg ved der findes en masse forskellige svar på spørgsmålet, men jeg bruger en meget nem og simpel løsning, som jeg meget gerne giver videre.

Når flæskestegen er kølet af, kommer jeg den simpelthen i en frysepose, og derefter lægges den på køl.

Min erfaring er, at så holder sværen sig sprød i flere dage. Det er nemt og det virker. Dagen efter skærer jeg stegen i tynde skiver som pålæg, og de kan endda sagtens også fryses ned til senere brug.

Jeg ved andre pakker stegen ind i madpakkepapir, og der er sikkert også flere gode råd.

Så del dem gerne med os andre herunder. Hvordan holder du flæskesværen sprød til de efterfølgende dage?

Se også mine opskrifter på Flæskesteg i airfryer, langtidsstegt flæskesteg og ribbensteg sprøde svær.

Flæskesteg med svær i stegepose

Kan man lave flæskesteg i stegepose, og bliver sværene så ikke meget bløde?

Svaret er, at du sagtens kan tilberede en lækker flæskesteg i stegeposen, og det giver et meget lækkert resultat.

Men hvis begrundelsen er, at du helt vil slippe for svineriet i ovnen, ja så holder den ikke helt.

Jeg synes stegeposen giver kødet en rigtig god smag, da alle smagsstofferne bliver i posen og kødet i den første del af fasen, men du er nødt til at give flæskestegen en tur under grillen i ovnen til sidst, så sværene bliver rigtig sprøde.

Og så er saltningen af sværene vigtig, men mere om det i videoen.

flæskesteg i stegepose

Flæskesteg i stegepose (opskrift med sprød svær)

Se hvordan du laver en flæskesteg i stegepose. Stegeposen giver kødet god smag, men du skal lige grille sværene for at få dem helt sprøde.
Bedømmelse
Vær venlig at stemme 🙂
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg svinekam - flæskesteg
  • 8 laurbærblade
  • salt
  • 10 peberkorn
  • 3 kvist timian
  • 2 dl portvin
  • 2 dl hønsebouillon - eller lignende

Fremgangsmåde

  • Først og fremmest skal du kontrollere, at alle sværene er skæret helt ned til kødet - men ikke ned i kødet.
  • Nu gnider du så rigeligt med salt ned mellem alle sværene, og kødet skal også have en god omgang, hvor du masserer salt ind i det. Lad nu stegen stå og hvile i tre timer.
  • Stik så laurbærblade ned mellem nogle af sværene (se billedet), og læg forsigtigt flæskestegen ind i en stegepose.
  • Kom også timiankviste ved sammen med peberkorn, portvin og hønsebouillon. Har du ikke portvin, kan den erstattes af samme mængde bouillon.
  • Luk stegeposen helt tæt, og klip nogle huller i toppen af posen. Læg den i et ildfast fad.
  • Nu skal flæskestegen steges i cirka 70 minutter ved 185 grader varmluft. Har du en større flæskesteg er stegetiden selvfølgelig lidt længere, og modsat hvis stegen er mindre.
  • Efter 70 minutter hives stegen ud af ovnen, og ud af stegeposen. Sigt skyen over i en skål.
  • Læg flæskestegen tilbage i fadet og stil den under grillen i ovnen indtil sværene er helt sprøde. Men hold øje med dem, da sværene lige pludselig bliver mørke!!!
  • Tag flæskestegen ud af ovnen, og nu skulle kernetemperaturen gerne være cirka 65 grader. Så er kødet nemlig helt perfekt. Lad den stå utildækket mens du laver sovsen.
  • Smelt et par spiseskefulde smør i kasserolle, og pisk derefter et par spiseskefulde hvedemel i. Pisk derefter skyen i sovsen, og spæd eventuelt til med fløde eller mælk indtil du har den rette konsistens. Lad flæskestegssovsen simre fem minutter under jævnlig omrøring.
  • Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber, og giv den også gerne lidt sovsekulør.
  • Er der ikke kraft nok i sovsen, kan du også smage til med lidt æbleeddike og sukker.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
387
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
158
mg
53
%
Natrium
 
239
mg
10
%
Kalium
 
972
mg
28
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
56
g
112
%
Vitamin A
 
33
IU
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
19
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Sådan laver du flæskesteg med sprød svær
Kom med din mening

Servering

Du kan servere flæskestegen med kogte kartofler, den lækre flæskestegssovs og spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Nielsen

    juni 27, 2024 at 8:54 am

    man kan også tage sværen af, tag så mange svær du har brug for til madpakken, læg dem på køkkenrulle, dæk dem til med køkkenrulle og så i mikro ovn et par minutter så har du sprød svær,

    Svar
  2. Helle Timm

    juni 26, 2024 at 2:04 pm

    Jeg pakker selve kød delen ind i staniol, men kun op til sværen. Når den sprøde svær er fri, bliver den ikke blød. Sådan kan jeg opbevare den kolde steg flere dage på køl, uden at sværen bliver blød.

    Svar
  3. Jan Jensen

    juni 26, 2024 at 9:41 am

    Jeg har lige stegt en ribbensteg i en gasgrill mage til din, men jeg får ikke en lækker sprød svær som i ovnen. Hvad gør du? Vh Jan

    Svar
  4. Anni

    juni 25, 2024 at 10:20 am

    Jeg pakker flæskestegen ind i staniol - men kun selve kødet, så toppen og sværene dermed er frie
    Så har jeg aldrig problemer med blød svær 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required
Pålidelig Websted
Verificeret af Trustindex
Trustindex
Tjek seneste anmeldelser »
madensverden.dk
Dette websted har opnået følgende certifikater:
Fremragende bedømmelse
4.6
GoogleGoogleGoogleGoogleGoogle
144 Google anmeldelser
Anmeldelser troværdighed
Certificeret

Kundeanmeldelser viser niveauet og kvaliteten af den service et websted leverer.

Trustindex samarbejder med 133 anmeldelsesplatforme for at give websitebesøgende nem adgang til alle rigtige og verificerede anmeldelser på ét sted.

Anmeldelser fra andre platforme vises og føjes kun til vurderingerne, hvis de er bevist spamfrie og overholder Trustindex's retningslinjer.

99% problemfri tjenester
Certificeret

Trustindex måler løbende dine kunders tilfredshed baseret på evalueringer. Mindre end 1% af de adspurgte kunder angav et problem.

Verificeret virksomhed
Certificeret

Hjemmesidens kontaktoplysninger og forretningsoplysninger er blevet uafhængigt verificeret af Trustindex.

Kontaktoplysninger
telefon:
+4542422300
Bekræftet
E-mail:
hej@madensverden.dk
Bekræftet
Forretningsdata
Firmanavn:
Madens Verden
Domæne:
madensverden.dk
Firma grundlagt:
2012
Antal medarbejdere:
1-10
Start af Trustindex-verifikation:
2025-05-12
Data beskyttelse
Certificeret

Hjemmesiden tjekkes konstant for sikkerhedsproblemer af Trustindex.

Safe Browsing: ingen problemer opdaget
Blacklist
Ikke et sortlistet websted
Gyldigt SSL-certifikat
Spam
E-mail er spam-fri
Om Trustindex certifikat

Hjemmesider, der løbende opretholder en høj kundetilfredshed og overholder en høj sikkerhedsprotokol, kan opnå et Trustindex-certifikat. Når du handler, skal du kigge efter Trustindex-certifikater og købe med tillid.
Flere detaljer »

For virksomheder
Opbyg tillid og øg salget med Trustindex-certificering.
Flere detaljer »

© Copyright 2025 trustindex.io