Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Hvordan holder man flæskesvær sprøde?

Hvordan holder man flæskesvær sprøde?

Hvordan holder man flæskesvær sprøde?
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS
Opdateret: 25. juni 2024 - Udgivet: 25. juni 2024

Sådan holder du flæskesvær sprøde. Nem vejledning til at bevare sværene på flæskestegen sprøde til de efterfølgende dage.

Hvordan holder jeg flæskesvær sprøde til dagen efter, når jeg vil skære stegen ud til pålæg? Hvad gør du?

Sådan lyder et spørgsmål fra Gitte i Hanstholm til mig på hej@madensverden.dk, og det er da et fint spørgsmål, som jeg svarer på her.

Det er jo også træls med bløde flæskesvær dagen efter man har stegt den perfekte flæskesteg i ovnen.

Sådan bevarer du sprøde flæskesvær

Jeg ved der findes en masse forskellige svar på spørgsmålet, men jeg bruger en meget nem og simpel løsning, som jeg meget gerne giver videre.

Når flæskestegen er kølet af, kommer jeg den simpelthen i en frysepose, og derefter lægges den på køl.

Min erfaring er, at så holder sværen sig sprød i flere dage. Det er nemt og det virker. Dagen efter skærer jeg stegen i tynde skiver som pålæg, og de kan endda sagtens også fryses ned til senere brug.

Jeg ved andre pakker stegen ind i madpakkepapir, og der er sikkert også flere gode råd.

Så del dem gerne med os andre herunder. Hvordan holder du flæskesværen sprød til de efterfølgende dage?

Se også mine opskrifter på Flæskesteg i airfryer, langtidsstegt flæskesteg og ribbensteg sprøde svær.

Flæskesteg med svær i stegepose

Kan man lave flæskesteg i stegepose, og bliver sværene så ikke meget bløde?

Svaret er, at du sagtens kan tilberede en lækker flæskesteg i stegeposen, og det giver et meget lækkert resultat.

Men hvis begrundelsen er, at du helt vil slippe for svineriet i ovnen, ja så holder den ikke helt.

Jeg synes stegeposen giver kødet en rigtig god smag, da alle smagsstofferne bliver i posen og kødet i den første del af fasen, men du er nødt til at give flæskestegen en tur under grillen i ovnen til sidst, så sværene bliver rigtig sprøde.

Og så er saltningen af sværene vigtig, men mere om det i videoen.

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flæskesteg i stegepose (opskrift med sprød svær)

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 387
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,5 kg svinekam - flæskesteg
  • 8 laurbærblade
  • salt
  • 10 peberkorn
  • 3 kvist timian
  • 2 dl portvin
  • 2 dl hønsebouillon - eller lignende
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Først og fremmest skal du kontrollere, at alle sværene er skæret helt ned til kødet - men ikke ned i kødet.
  2. Nu gnider du så rigeligt med salt ned mellem alle sværene, og kødet skal også have en god omgang, hvor du masserer salt ind i det. Lad nu stegen stå og hvile i tre timer.
  3. Stik så laurbærblade ned mellem nogle af sværene (se billedet), og læg forsigtigt flæskestegen ind i en stegepose.
  4. Kom også timiankviste ved sammen med peberkorn, portvin og hønsebouillon. Har du ikke portvin, kan den erstattes af samme mængde bouillon.
  5. Luk stegeposen helt tæt, og klip nogle huller i toppen af posen. Læg den i et ildfast fad.
  6. Nu skal flæskestegen steges i cirka 70 minutter ved 185 grader varmluft. Har du en større flæskesteg er stegetiden selvfølgelig lidt længere, og modsat hvis stegen er mindre.
  7. Efter 70 minutter hives stegen ud af ovnen, og ud af stegeposen. Sigt skyen over i en skål.
  8. Læg flæskestegen tilbage i fadet og stil den under grillen i ovnen indtil sværene er helt sprøde. Men hold øje med dem, da sværene lige pludselig bliver mørke!!!
  9. Tag flæskestegen ud af ovnen, og nu skulle kernetemperaturen gerne være cirka 65 grader. Så er kødet nemlig helt perfekt. Lad den stå utildækket mens du laver sovsen.
  10. Smelt et par spiseskefulde smør i kasserolle, og pisk derefter et par spiseskefulde hvedemel i. Pisk derefter skyen i sovsen, og spæd eventuelt til med fløde eller mælk indtil du har den rette konsistens. Lad flæskestegssovsen simre fem minutter under jævnlig omrøring.
  11. Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber, og giv den også gerne lidt sovsekulør.
  12. Er der ikke kraft nok i sovsen, kan du også smage til med lidt æbleeddike og sukker.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 387kcalKulhydrater: 5gProtein: 56gFedt: 10gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 158mgNatrium: 239mgKalium: 972mgKostfibre: 0.2gSukker: 3gVitamin A: 33IUVitamin C: 1mgCalcium: 19mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Du kan servere flæskestegen med kogte kartofler, den lækre flæskestegssovs og spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    september 13, 2025 at 8:11 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din kommentar her.

    Svar
  2. Hanne Nielsen skriver

    juni 27, 2024 at 8:54 am

    man kan også tage sværen af, tag så mange svær du har brug for til madpakken, læg dem på køkkenrulle, dæk dem til med køkkenrulle og så i mikro ovn et par minutter så har du sprød svær,

    Svar
  3. Helle Timm skriver

    juni 26, 2024 at 2:04 pm

    Jeg pakker selve kød delen ind i staniol, men kun op til sværen. Når den sprøde svær er fri, bliver den ikke blød. Sådan kan jeg opbevare den kolde steg flere dage på køl, uden at sværen bliver blød.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required