Sådan holder du flæskesvær sprøde. Nem vejledning til at bevare sværene på flæskestegen sprøde til de efterfølgende dage.
Hvordan holder jeg flæskesvær sprøde til dagen efter, når jeg vil skære stegen ud til pålæg? Hvad gør du?
Sådan lyder et spørgsmål fra Gitte i Hanstholm til mig på hej@madensverden.dk, og det er da et fint spørgsmål, som jeg svarer på her.
Det er jo også træls med bløde flæskesvær dagen efter man har stegt den perfekte flæskesteg i ovnen.
Sådan bevarer du sprøde flæskesvær
Jeg ved der findes en masse forskellige svar på spørgsmålet, men jeg bruger en meget nem og simpel løsning, som jeg meget gerne giver videre.
Når flæskestegen er kølet af, kommer jeg den simpelthen i en frysepose, og derefter lægges den på køl.
Min erfaring er, at så holder sværen sig sprød i flere dage. Det er nemt og det virker. Dagen efter skærer jeg stegen i tynde skiver som pålæg, og de kan endda sagtens også fryses ned til senere brug.
Jeg ved andre pakker stegen ind i madpakkepapir, og der er sikkert også flere gode råd.
Så del dem gerne med os andre herunder. Hvordan holder du flæskesværen sprød til de efterfølgende dage?
Se også mine opskrifter på Flæskesteg i airfryer, langtidsstegt flæskesteg og ribbensteg sprøde svær.
Flæskesteg med svær i stegepose
Kan man lave flæskesteg i stegepose, og bliver sværene så ikke meget bløde?
Svaret er, at du sagtens kan tilberede en lækker flæskesteg i stegeposen, og det giver et meget lækkert resultat.
Men hvis begrundelsen er, at du helt vil slippe for svineriet i ovnen, ja så holder den ikke helt.
Jeg synes stegeposen giver kødet en rigtig god smag, da alle smagsstofferne bliver i posen og kødet i den første del af fasen, men du er nødt til at give flæskestegen en tur under grillen i ovnen til sidst, så sværene bliver rigtig sprøde.
Og så er saltningen af sværene vigtig, men mere om det i videoen.
Flæskesteg i stegepose (opskrift med sprød svær)
Ingredienser
- 1,5 kg svinekam - flæskesteg
- 8 laurbærblade
- salt
- 10 peberkorn
- 3 kvist timian
- 2 dl portvin
- 2 dl hønsebouillon - eller lignende
Fremgangsmåde
- Først og fremmest skal du kontrollere, at alle sværene er skæret helt ned til kødet - men ikke ned i kødet.
- Nu gnider du så rigeligt med salt ned mellem alle sværene, og kødet skal også have en god omgang, hvor du masserer salt ind i det. Lad nu stegen stå og hvile i tre timer.
- Stik så laurbærblade ned mellem nogle af sværene (se billedet), og læg forsigtigt flæskestegen ind i en stegepose.
- Kom også timiankviste ved sammen med peberkorn, portvin og hønsebouillon. Har du ikke portvin, kan den erstattes af samme mængde bouillon.
- Luk stegeposen helt tæt, og klip nogle huller i toppen af posen. Læg den i et ildfast fad.
- Nu skal flæskestegen steges i cirka 70 minutter ved 185 grader varmluft. Har du en større flæskesteg er stegetiden selvfølgelig lidt længere, og modsat hvis stegen er mindre.
- Efter 70 minutter hives stegen ud af ovnen, og ud af stegeposen. Sigt skyen over i en skål.
- Læg flæskestegen tilbage i fadet og stil den under grillen i ovnen indtil sværene er helt sprøde. Men hold øje med dem, da sværene lige pludselig bliver mørke!!!
- Tag flæskestegen ud af ovnen, og nu skulle kernetemperaturen gerne være cirka 65 grader. Så er kødet nemlig helt perfekt. Lad den stå utildækket mens du laver sovsen.
- Smelt et par spiseskefulde smør i kasserolle, og pisk derefter et par spiseskefulde hvedemel i. Pisk derefter skyen i sovsen, og spæd eventuelt til med fløde eller mælk indtil du har den rette konsistens. Lad flæskestegssovsen simre fem minutter under jævnlig omrøring.
- Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber, og giv den også gerne lidt sovsekulør.
- Er der ikke kraft nok i sovsen, kan du også smage til med lidt æbleeddike og sukker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Du kan servere flæskestegen med kogte kartofler, den lækre flæskestegssovs og spidskålssalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne Nielsen
man kan også tage sværen af, tag så mange svær du har brug for til madpakken, læg dem på køkkenrulle, dæk dem til med køkkenrulle og så i mikro ovn et par minutter så har du sprød svær,
Helle Timm
Jeg pakker selve kød delen ind i staniol, men kun op til sværen. Når den sprøde svær er fri, bliver den ikke blød. Sådan kan jeg opbevare den kolde steg flere dage på køl, uden at sværen bliver blød.
Jan Jensen
Jeg har lige stegt en ribbensteg i en gasgrill mage til din, men jeg får ikke en lækker sprød svær som i ovnen. Hvad gør du? Vh Jan
Anni
Jeg pakker flæskestegen ind i staniol - men kun selve kødet, så toppen og sværene dermed er frie
Så har jeg aldrig problemer med blød svær 🙂