Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Hvidløgsmos

Hvidløgsmos

billederesultat for hvidløgsmos
4.5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
629
SHARES
FacebookMessenger629PinterestEmailSMS

Opskrift på en god hvidløgsmos, der laves med kartofler og hvidløg, som koges møre. Derefter bages mosen i ovnen til den er gylden.

Hvidløgsmos er lækkert tilbehør til kød, og den er nem at lave. Mosen kan samtidig laves i forvejen, og bages inden servering.

Der er tale om en lækker kartoffelmos kogt med hvidløg.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Pommes duchesse
  • Gulerodsmos
  • Pommes Anna

Opskrift på hvidløgsmos

Hvidløgsmos

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Opskrift på en god hvidløgsmos, der laves med kartofler og hvidløg, som koges møre. Derefter bages mosen i ovnen til den er gylden.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler (til mos)
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber (gerne hvid peber)

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern.
  2. Kom dem i en gryde med usaltet vand, så vander lige dækker.
  3. Hvidløgsfed pilles og snittes fint. Kommes ved kartoflerne.
  4. Kog op og lad nu kartofler og hvidløg koge møre - det tager cirka 20 minutter.
  5. Hæld vandet fra, og lad det lige dampe af.
  6. Skær smør i tynde skiver, og kom det ved kartofler og hvidløg.
  7. Mos det sammen, eventuelt med et piskeris eller en kartoffelmoser.
  8. Spæd til med lidt mælk, hvor du cirka bruger en deciliter. Måske en smule mere.
  9. Smag din hvidløgsmos til med salt og hvid peber.
  10. Smør fire små skåle/ramekiner med smør, og fordel mosen.
  11. Bag hvidløgsmos ved 200 grader varmluft i 25 minutter, så den bliver lækker og gylden.
  12. Lad derefter mosen køle af nogle få minutter inden servering, da den er meget varm.

Næringsindhold

Kalorier225kcalKulhydrater28gProtein4gFedt11gMættet fedt7gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.4gKolesterol30mgNatrium681mgKalium684mgKostfibre3gSukker2gVitamin A356IUVitamin C30mgCalcium58mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Hvidløgsmosen passer perfekt til blandt andet en mør okseculotte, oksehøjreb eller gammeldags oksesteg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni skriver

    november 10, 2023 at 7:42 am

    Tak for jeres gode opskrifter
    Hvis man vil bage kartoffel/hvidløgsmosen i en større skål hvor det hele kan være, hvor længe skal den så bage.
    På forhånd tak
    Hilsen Anni

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required