Opskrift på en god hvidløgsmos, der laves med kartofler og hvidløg, som koges møre. Derefter bages mosen i ovnen til den er gylden.
Hvidløgsmos er lækkert tilbehør til kød, og den er nem at lave. Mosen kan samtidig laves i forvejen, og bages inden servering.
Der er tale om en lækker kartoffelmos kogt med hvidløg.
Opskriften er til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på hvidløgsmos
Hvidløgsmos
Ingredienser
- 600 g kartofler (til mos)
- 4-5 fed hvidløg
- 1 dl mælk
- 50 g smør
- salt og friskkværnet peber (gerne hvid peber)
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern.
- Kom dem i en gryde med usaltet vand, så vander lige dækker.
- Hvidløgsfed pilles og snittes fint. Kommes ved kartoflerne.
- Kog op og lad nu kartofler og hvidløg koge møre - det tager cirka 20 minutter.
- Hæld vandet fra, og lad det lige dampe af.
- Skær smør i tynde skiver, og kom det ved kartofler og hvidløg.
- Mos det sammen, eventuelt med et piskeris eller en kartoffelmoser.
- Spæd til med lidt mælk, hvor du cirka bruger en deciliter. Måske en smule mere.
- Smag din hvidløgsmos til med salt og hvid peber.
- Smør fire små skåle/ramekiner med smør, og fordel mosen.
- Bag hvidløgsmos ved 200 grader varmluft i 25 minutter, så den bliver lækker og gylden.
- Lad derefter mosen køle af nogle få minutter inden servering, da den er meget varm.
Tips
Hvidløgsmosen passer perfekt til blandt andet en mør okseculotte, oksehøjreb eller gammeldags oksesteg.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Anni skriver
Tak for jeres gode opskrifter
Hvis man vil bage kartoffel/hvidløgsmosen i en større skål hvor det hele kan være, hvor længe skal den så bage.
På forhånd tak
Hilsen Anni