Her får du opskriften på Hugo Spritz - en lys spritz fra Italien lavet af prosecco, hyldeblomstsaft og danskvand.
Hugo Spritz er en lys og ikke bitter version af en spritz lavet med prosecco, hyldeblomst og danskvand.
Den smager skønt, frisk og sommerligt og er perfekt som velkomstdrink til sommerens fester.
Den har en lav alkoholprocent, da prosecco typisk ligger på 11-12 procent, og Hugo Spritz består af halv prosecco og halv hyldeblomstsaft og danskvand.
Drinken er her lavet med hjemmelavet hyldeblomstsaft, men du kan sagtens bruge en købt saft til formålet.
Hugo Spritz er oplagt at lave i en stor karaffel eller kande, så du nemt kan hælde den op i champagne- eller vinglas.
Indhold
- Her får du opskriften på Hugo Spritz - en lys spritz fra Italien lavet af prosecco, hyldeblomstsaft og danskvand.
- Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Tips
- Aperol Spritz
- Limoncello Spritz - opskrift på skøn sommerdrink
- Campari Spritz - italiensk drink med Prosecco og brus
- Hyldeblomstsaft - nem opskrift
- Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
- Sommerdrink med hyldeblomstsaft
- FAQ
- Kommentarer

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco
Ingredienser
- 3 cl hyldeblomstsaft - koncentreret
- 6 cl prosecco
- 3 cl danskvand
- mynte - frisk
- hyldeblomster
- lime - skiver af
Fremgangsmåde
- Hugo Spritz laves bedst i en større kande eller karaffel. Opskriften er til et glas, så gang selv op efter, hvor meget du skal bruge.
- Hæld først koncentreret hyldeblomstsaft i kanden, herefter prosecco og danskvand. Rør forsigtigt rundt med en ske.
- Hæld drinken op i glas og pynt med lidt frisk mynte, hyldeblomster og limeskiver. Kom også gerne isterninger i.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Hvis du laver en hel kande eller karaffel Hugo Spritz, og du gerne vil bruge en hel flaske prosecco, skal du bruge en almindelig flaske prosecco (75 cl.), 37,5 cl. koncentreret hyldeblomstsaft og 37,5 cl. danskvand.
Flere inspirerende opskrifter:
Aperol Spritz
Limoncello Spritz - opskrift på skøn sommerdrink
Campari Spritz - italiensk drink med Prosecco og brus
Hyldeblomstsaft - nem opskrift
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
Sommerdrink med hyldeblomstsaft
FAQ
Navnet Hugo Spritz stammer fra navnet på den oprindelige cocktail Hugo, som blev skabt i det nordlige Italien – nærmere bestemt i Sydtyrol – omkring 2005 af bartenderen Roland Gruber.
Navnet Hugo var lidt tilfældigt, faktisk havde Roland Gruber først kaldt drinken for Otto, men ombestemte sig.
Ordet Spritz stammer fra den østrigsk-italienske tradition med at sprøjte (spritz) vin med sodavand eller mousserende vin. Så "spritz" betyder her en let, boblende drink baseret på vin og en bitter, likør eller sirup.
Hugo Spritz stammer fra Sydtyrol - Alto Adige på italiensk – en tysktalende region i det nordlige Italien, tæt på grænsen til Østrig. Her arbejdede bartenderen Roland Gruber, der opfandt drinken.
Hugo Spritz er en lettere og friskere alternativ til den mere kendte Aperol Spritz.
Den er lavet af koncentreret hyldeblomstsaft eller -sirup, prosecco og danskvand - og pyntet med mynte og lime.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner.