• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Billede af Hugo Spritz
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2025 - Udgivet: 21. juni 2025

Her får du opskriften på Hugo Spritz - en lys spritz fra Italien lavet af prosecco, hyldeblomstsaft og danskvand.

Hugo Spritz er en lys og ikke bitter version af en spritz lavet med prosecco, hyldeblomst og danskvand.

Den smager skønt, frisk og sommerligt og er perfekt som velkomstdrink til sommerens fester.

Den har en lav alkoholprocent, da prosecco typisk ligger på 11-12 procent, og Hugo Spritz består af halv prosecco og halv hyldeblomstsaft og danskvand.

Drinken er her lavet med hjemmelavet hyldeblomstsaft, men du kan sagtens bruge en købt saft til formålet.

Hugo Spritz er oplagt at lave i en stor karaffel eller kande, så du nemt kan hælde den op i champagne- eller vinglas.

Indhold
  • Her får du opskriften på Hugo Spritz - en lys spritz fra Italien lavet af prosecco, hyldeblomstsaft og danskvand.
  • Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Aperol Spritz
  • Limoncello Spritz - opskrift på skøn sommerdrink
  • Campari Spritz - italiensk drink med Prosecco og brus
  • Hyldeblomstsaft - nem opskrift
  • Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
  • Sommerdrink med hyldeblomstsaft
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af Hugo Spritz
KatrineKatrine Rørby Madsen

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

5 fra 1 stemme
Her får du opskriften på Hugo Spritz - en lys spritz fra Italien lavet af prosecco, hyldeblomstsaft og danskvand.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 person
Kalorier: 88
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 cl hyldeblomstsaft - koncentreret
  • 6 cl prosecco
  • 3 cl danskvand
Pynt
  • mynte - frisk
  • hyldeblomster
  • lime - skiver af

Fremgangsmåde
 

  1. Hugo Spritz laves bedst i en større kande eller karaffel. Opskriften er til et glas, så gang selv op efter, hvor meget du skal bruge.
  2. Hæld først koncentreret hyldeblomstsaft i kanden, herefter prosecco og danskvand. Rør forsigtigt rundt med en ske.
  3. Hæld drinken op i glas og pynt med lidt frisk mynte, hyldeblomster og limeskiver. Kom også gerne isterninger i.

Næringsindhold

Kalorier: 88kcalKulhydrater: 16gProtein: 0.1gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.01gFlerumættet fedt: 0.02gNatrium: 13mgKalium: 75mgKostfibre: 0.1gSukker: 14gVitamin C: 4mgCalcium: 9mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du laver en hel kande eller karaffel Hugo Spritz, og du gerne vil bruge en hel flaske prosecco, skal du bruge en almindelig flaske prosecco (75 cl.), 37,5 cl. koncentreret hyldeblomstsaft og 37,5 cl. danskvand.

Billede af Hugo Spritz oppefra

Flere inspirerende opskrifter:

Aperol Spritz

4.8 fra 124 stemmer
Her får du den rigtige opskrift på en Aperol Spritz, der er en af de mest populære drinks. Lavet med Aperol, mousserende vin og danskvand.
Gå til opskrift
Aperol Spritz drink

Limoncello Spritz - opskrift på skøn sommerdrink

4.6 fra 25 stemmer
Limoncello Spritz er en mindre bitter udgave af Aperol Spritz. Farven er sommergul og smagen syrlig-sød. Her er opskriften på en ny drinksdille.
Gå til opskrift
Limocello Spritz

Campari Spritz - italiensk drink med Prosecco og brus

5 fra 7 stemmer
Sådan laver du en Campari Spritz. Klassisk og populær drink fra Italien, der laves med Campari, Prosecco og lidt danskvand. Plus lidt is.
Gå til opskrift
billederesultat for Campari spritz

Hyldeblomstsaft - nem opskrift

4.7 fra 18 stemmer
Sommerens bedste opskrift på hyldeblomstsaft. Hjemmelavet saft med hyldeblomster er nem at lave selv, og her er Danmarks bedste opskrift.
Gå til opskrift
billede med hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsirup til drinks og desserter

5 fra 4 stemmer
Hyldeblomstsirup er nem at lave, og så er det bare lækkert at have sin egen hjemmelavet sirup til drinks, dessert og på yoghurt eller skyr.
Gå til opskrift
Hyldeblomstsirup

Sommerdrink med hyldeblomstsaft

5 fra 3 stemmer
Sommerdrink med kølig hvidvin, hyldeblomstsaft og danskvand er en frisk og let drink både til studenterfesten og en hyggelig sommeraften.
Gå til opskrift
Sommerdrink med hyldeblomst

FAQ

Hvorfor hedder det en Hugo Spritz?

Navnet Hugo Spritz stammer fra navnet på den oprindelige cocktail Hugo, som blev skabt i det nordlige Italien – nærmere bestemt i Sydtyrol – omkring 2005 af bartenderen Roland Gruber.

Navnet Hugo var lidt tilfældigt, faktisk havde Roland Gruber først kaldt drinken for Otto, men ombestemte sig.

Ordet Spritz stammer fra den østrigsk-italienske tradition med at sprøjte (spritz) vin med sodavand eller mousserende vin. Så "spritz" betyder her en let, boblende drink baseret på vin og en bitter, likør eller sirup.

Hvor kommer Hugo Spritz fra?

Hugo Spritz stammer fra Sydtyrol - Alto Adige på italiensk – en tysktalende region i det nordlige Italien, tæt på grænsen til Østrig. Her arbejdede bartenderen Roland Gruber, der opfandt drinken.

Hvad er en Hugo Spritz?

Hugo Spritz er en lettere og friskere alternativ til den mere kendte Aperol Spritz.

Den er lavet af koncentreret hyldeblomstsaft eller -sirup, prosecco og danskvand - og pyntet med mynte og lime.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    juni 21, 2025 at 9:28 am

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

Forsiden lige nu

Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater→ Se opskriften
billede med grillet asparges med parmaskinke
Grillet asparges med parmaskinke→ Se opskriften
En virkelig lækker jordbærsalat, der er en salat med jordbær, en napolitana salatblanding og ristede pinjekerner.En rigtig sommersalat. Foto: Madensverden.dk.
Jordbærsalat - salat med jordbær og pinjekerner→ Se opskriften
billederesultat for champagnesorbet
Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine→ Se opskriften
billederesultat for landstykker
Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel→ Se opskriften
ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Billede af kødboller med blomkål og ærter.
Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)→ Se opskriften
billede til jordbær med chokolade
Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)→ Se opskriften
nem tomatsalsa
Nem tomatsalsa - opskrift på frisk salsa med tomater→ Se opskriften
billede med Vinglas
Sådan får du vin til at smage bedst muligt→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required