Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Hjemmelavet æbleeddike - den hurtige og langsomme

Hjemmelavet æbleeddike - den hurtige og langsomme

Æbleeddike
4.6 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
262
SHARES
FacebookMessenger262PinterestEmailSMS

Hjemmelavet æbleeddike kan bruges til alverdens ting. Her er to opskrifter - en fra bunden og en, hvor du blot lader æbler trække i eddike.

Hjemmelavet æbleeddike er en alletiders måde at bruge stødte æbler på. Ofte gider vi ikke spise æblerne, hvis de er brune. Men det er synd at kassere dem.

Hvis du samler æblerne i køleskabet eller i en kølig garage i stedet for at smide dem ud, kan du af og til lave en portion hjemmelavet æbleeddike.

Det er lynhurtigt at lave det. Det, der tager tid, er faktisk trækketiden - eller gæringen i en af opskrifterne.

Så her får du to forskellige opskrifter. Den ene skal trække i ugevis, den anden max. et par uger.

Smagen bliver forskellig. Den, der er overhældt med sukker og vand, får en mere fyldig smag. Men den anden er også lækker i for eksempel salater.

Det er mest af alt et temperamentsspørgsmål. Man kan jo også lave begge og teste, hvilken der smager bedst.

Opskrift på hjemmelavet æbleeddike

Hjemmelavet æbleeddike - den hurtige og langsomme

Karen SenecaKaren Seneca
4.6 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 10 minutter min
Hviletid: 42 dage d
Hjemmelavet æbleeddike kan bruges til alverdens ting. Her er to opskrifter - en fra bunden og en, hvor du blot lader æbler trække i eddike.
Antal: 75 cl
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 300 g sukker
  • 6 æbler i både
Ingredienser til hurtig æbleeddike
  • 4 dl lagereddike
  • 7 æbler i både

Fremgangsmåde

Æbleeddike fra bunden
  1. Kog sukker og vand sammen i 10 minutter. Lad væsken køle af.
  2. Skær æblerne i både. Skær blomsten og stilken af, men ellers kan du bruge hele æblet.
  3. Rengør et patentglas og hæld æblestykkerne derned. Når sukkermassen er kold, hælder du den over æblerne. Luk og lad det lagre i seks uger.
  4. Når eddiken er klar, sir du æblestykkerne fra.
Hurtig version
  1. Skær æbler i både, giv dem et lille slag, så de bliver letter moste.
  2. Hæld æblerne i et rengjort patentglas og hæld derefter almindelig lagereddike over, så det dækker æblerne.
  3. Lad eddiken trække i en til to uger, sig æblerne fra før brug.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Her er opskrifter på retter, hvor der indgår æbleeddike:

Kartofler med hvidløgssmør

4.6 fra 81 stemmer
Min opskrift på knuste kartofler med hvidløgssmør, der er perfekte som tilbehør. Kartoflerne koges og bages derefter med en nem hvidløgssmør.
Gå til opskrift
billederesultat for knuste kartofler med hvidløgssmør i fad

Forloren hare med bacon

4.8 fra 207 stemmer
Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
Gå til opskrift
billede med forloren hare

Linsesalat med beluga linser, asparges og feta

4.6 fra 8 stemmer
Her får du en lækker opskrift på linsesalat, der laves med beluga linser, asparges, feta og en skøn dressing. Sund og nem salat med linser.
Gå til opskrift
billederesultat for linsesalat
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. ove eriksen skriver

    oktober 13, 2024 at 12:15 pm

    vil prøve

    Svar
  2. Anqelie Johnsdóttir skriver

    september 24, 2024 at 8:11 am

    Super lækker

    Svar
  3. Søren Stærmose skriver

    august 06, 2024 at 3:16 pm

    1. Er det muligt at du kan angive en samlet vægt på den mængde æbler der skal i?
    (Æbler kan jo variere en del i størrelse og dermed den samlede mængde i gram.)

    2. Er nogle typer æbler bedre til formålet end andre?

    Pfh. tak

    Svar
  4. Jette Eistrup skriver

    juni 12, 2024 at 4:08 pm

    Hej!
    Jeg har lavet æbleeddike fra bunden. Nu har den stået i 2 måneder og den smager himmelsk!
    Æbleeddike fra sidste år er bare blevet bedre og bedre!
    Jeg har nu siet eddiken og kommet på sylteglas. Sker der mere med eddiken nu? Skal jeg gøre noget? Kan jeg lave cider ud af min æbleeddike?
    Mvh Jette eistrup
    Ærø

    Svar
  5. Joan skriver

    marts 10, 2023 at 4:41 pm

    Har lavet 2 glas efter din opskrift
    Den ene er flydende og fin
    Den anden er sirupsagtig’
    Kan begge bruges

    Svar
  6. Karsten Olesen skriver

    februar 14, 2022 at 5:23 pm

    Hej hvordan får man en pæn gylden farve på sin hjemmelavede æbleeddike ( dem i supermarked ser jo flotte ud )

    Svar
  7. Mette skriver

    september 05, 2021 at 4:39 pm

    Hejsa
    Jeg har planer om at lave æbleeddike fra bunden af på æbleskræller og skrog som jeg har tilbage fra æblegrød, det håber jeg bliver godt. Skal der bare være nok sukker/vand til at dække dem når jeg hælder det i glasset? Og skal det være lufttæt eller gør det ikke noget at der kommer lidt luft derned?

    Mvh Mette

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required