• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hjemmelavet æbleeddike - den hurtige og langsomme

Hjemmelavet æbleeddike - den hurtige og langsomme

Æbleeddike
4.6 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
236
SHARES
FacebookMessenger236PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  20. oktober 2020

Indhold

  1. Hjemmelavet æbleeddike kan bruges til alverdens ting. Her er to opskrifter - en fra bunden og en, hvor du blot lader æbler trække i eddike.
  2. Opskrift på hjemmelavet æbleeddike
  3. Hjemmelavet æbleeddike - den hurtige og langsomme
  4. Kartofler med hvidløgssmør
  5. Forloren hare med bacon
  6. Linsesalat med beluga linser, asparges og feta

Hjemmelavet æbleeddike kan bruges til alverdens ting. Her er to opskrifter - en fra bunden og en, hvor du blot lader æbler trække i eddike.

Hjemmelavet æbleeddike er en alletiders måde at bruge stødte æbler på. Ofte gider vi ikke spise æblerne, hvis de er brune. Men det er synd at kassere dem.

Hvis du samler æblerne i køleskabet eller i en kølig garage i stedet for at smide dem ud, kan du af og til lave en portion hjemmelavet æbleeddike.

Det er lynhurtigt at lave det. Det, der tager tid, er faktisk trækketiden - eller gæringen i en af opskrifterne.

Så her får du to forskellige opskrifter. Den ene skal trække i ugevis, den anden max. et par uger.

Smagen bliver forskellig. Den, der er overhældt med sukker og vand, får en mere fyldig smag. Men den anden er også lækker i for eksempel salater.

Det er mest af alt et temperamentsspørgsmål. Man kan jo også lave begge og teste, hvilken der smager bedst.

Opskrift på hjemmelavet æbleeddike

Æbleeddike
Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmelavet æbleeddike - den hurtige og langsomme

4.60 fra 22 stemmer
Hjemmelavet æbleeddike kan bruges til alverdens ting. Her er to opskrifter - en fra bunden og en, hvor du blot lader æbler trække i eddike.
Tilb. tid 10 minutter min
Hviletid 42 days d
Antal: 75 cl
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl vand
  • 300 g sukker
  • 6 æbler - i både
Ingredienser til hurtig æbleeddike
  • 4 dl lagereddike
  • 7 æbler - i både

Fremgangsmåde
 

Æbleeddike fra bunden
  1. Kog sukker og vand sammen i 10 minutter. Lad væsken køle af.
  2. Skær æblerne i både. Skær blomsten og stilken af, men ellers kan du bruge hele æblet.
  3. Rengør et patentglas og hæld æblestykkerne derned. Når sukkermassen er kold, hælder du den over æblerne. Luk og lad det lagre i seks uger.
  4. Når eddiken er klar, sir du æblestykkerne fra.
Hurtig version
  1. Skær æbler i både, giv dem et lille slag, så de bliver letter moste.
  2. Hæld æblerne i et rengjort patentglas og hæld derefter almindelig lagereddike over, så det dækker æblerne.
  3. Lad eddiken trække i en til to uger, sig æblerne fra før brug.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Her er opskrifter på retter, hvor der indgår æbleeddike:

Kartofler med hvidløgssmør

4.6 fra 81 stemmer
Min opskrift på knuste kartofler med hvidløgssmør, der er perfekte som tilbehør. Kartoflerne koges og bages derefter med en nem hvidløgssmør.
Gå til opskrift
billederesultat for knuste kartofler med hvidløgssmør i fad

Forloren hare med bacon

4.8 fra 207 stemmer
Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
Gå til opskrift
billede med forloren hare

Linsesalat med beluga linser, asparges og feta

4.6 fra 8 stemmer
Her får du en lækker opskrift på linsesalat, der laves med beluga linser, asparges, feta og en skøn dressing. Sund og nem salat med linser.
Gå til opskrift
billederesultat for linsesalat
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. ove eriksen

    oktober 13, 2024 at 12:15 pm

    vil prøve

    Svar
  2. Anqelie Johnsdóttir

    september 24, 2024 at 8:11 am

    Super lækker

    Svar
  3. Søren Stærmose

    august 06, 2024 at 3:16 pm

    1. Er det muligt at du kan angive en samlet vægt på den mængde æbler der skal i?
    (Æbler kan jo variere en del i størrelse og dermed den samlede mængde i gram.)

    2. Er nogle typer æbler bedre til formålet end andre?

    Pfh. tak

    Svar
  4. Jette Eistrup

    juni 12, 2024 at 4:08 pm

    Hej!
    Jeg har lavet æbleeddike fra bunden. Nu har den stået i 2 måneder og den smager himmelsk!
    Æbleeddike fra sidste år er bare blevet bedre og bedre!
    Jeg har nu siet eddiken og kommet på sylteglas. Sker der mere med eddiken nu? Skal jeg gøre noget? Kan jeg lave cider ud af min æbleeddike?
    Mvh Jette eistrup
    Ærø

    Svar
  5. Joan

    marts 10, 2023 at 4:41 pm

    Har lavet 2 glas efter din opskrift
    Den ene er flydende og fin
    Den anden er sirupsagtig’
    Kan begge bruges

    Svar
  6. Karsten Olesen

    februar 14, 2022 at 5:23 pm

    Hej hvordan får man en pæn gylden farve på sin hjemmelavede æbleeddike ( dem i supermarked ser jo flotte ud )

    Svar
  7. Mette

    september 05, 2021 at 4:39 pm

    Hejsa
    Jeg har planer om at lave æbleeddike fra bunden af på æbleskræller og skrog som jeg har tilbage fra æblegrød, det håber jeg bliver godt. Skal der bare være nok sukker/vand til at dække dem når jeg hælder det i glasset? Og skal det være lufttæt eller gør det ikke noget at der kommer lidt luft derned?

    Mvh Mette

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required