Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Burgerboller

Burgerboller (nem opskrift på hjemmebagte brød til burgere)

billede med burgerboller
4.8 fra 366 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.6k
SHARES
FacebookMessenger4.6kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Burgerboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på burgerboller
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Burgerboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 366 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet hævetid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 3 dl mælk skal være lun
  • 50 g gær gerne økologisk
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 75 g smør blødt
Pynt
  • 1 æg
  • mælk et par spiseskefulde
  • sesamfrø eller chiafrø til drys

Fremgangsmåde

  1. Lav dejen til dine burgerboller i en røremaskine, det er det nemmeste. Kom 3 dl mælk (lun) i skålen og smuldr 50 g gær i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud.
  2. Kom så 450 g hvedemel i samme tid sammen med 1 æg, og ælt videre ved lav hastighed.
  3. Så tilsættes 1 tsk salt, 2 tsk sukker og 75 g smør (blødt), og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være. Og tilsæt ellers en smule mere mel hvis du synes det.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bordet (dette mel indgår ikke i mængden), og fold den sammen, inden den kommes i en skål.
  5. Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
  6. Tag igen dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
  7. Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med 1 æg (sammenpisket) og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
  8. Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Fjern den øverste bradepande inden bagning.
  9. Bag derefter burgerbollerne ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke!

Næringsindhold

Kalorier222kcalKulhydrater32gProtein6gFedt8gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol44mgNatrium257mgKalium122mgKostfibre2gSukker2gVitamin A238IUVitamin C0.004mgCalcium57mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på burgerboller

Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til din hjemmelavede burger.

Bollerne er både luftige og lette, og med en diameter på 10 centimeter har de den helt rette størrelse til bøfferne. Jeg vil anbefale at lave dejen i røremaskine, men den kan selvfølgelig også æltes i hånden.

Burgerbollerne pynter jeg altid med sesamfrø, men du kan selvfølgelig også bare vælge at drysse dem med de sunde chiafrø. Opskriften giver 12 stk., der kan bages på én bageplade, og derfor er det en nem opskrift.

Lad dig i øvrigt ikke forvirre af, at dejen til at starte med kan se en anelse tynd ud. Den bliver perfekt når den æltes! Og ellers kan du sagtens tilføje en smule mere mel, hvis du synes det. Lun mælk kan i øvrigt også erstattes med lunkent vand, og du får stadig lækre brød ud af det.

Se flere opskrifter:

  • Brioche burgerboller
  • Smashburger med karamelliseret bøf
  • Verdens bedste burger

Tips

De færdigbagte burgerboller køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer. Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre brød til dine burgere.

Flere inspirerede opskrifter:

  • Hamburger - opskrift som fra McDonalds
  • Pitabrød - opskrift på store og luftige pita
  • Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

FAQ

Kan man fryse burgerboller?

Du kan sagtens fryse burgerboller ned. Kom de afkølede burgerboller i en frysepose, og læg dem på frost. Når du skal bruge burgerbollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader.

Hvor længe holder burgerboller?

Burgerbollerne kan opbevares i en pose, hvor de holder sg friske i et par dage.

Hvordan steger man burgerboller?

Du kan eventuelt riste burgerbollerne på en varm pande. Kom en god klat smør på, og rist derefter bollerne på skæresiden indtil de har fået lidt farve.

Hvordan varmer man bedst burgerboller i ovnen?

Det er nemt. Giv burgerbollerne 4-5 minutter ved 180 grader almindelig over- og undervarme, så er de klar.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sus skriver

    oktober 03, 2025 at 5:45 pm

    Super lækre bløde burgerboller

    Svar
  2. anita lund høier skriver

    september 20, 2025 at 8:37 pm

    Hej Holger.
    Her blev bollerne bagt med speltmel, og mælken blev byttet med vand og skyr. Sløret blev byttet ud med en god sjat græskarolie. Fantastiske gode boller. Tak for invitation.

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required