• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Burgerboller - nem opskrift på hjemmebagte brød til burgere

Burgerboller - nem opskrift på hjemmebagte brød til burgere

billede med burgerboller
Lækre og luftige burgerboller med sesamfrø, der passer perfekte til en hjemmelavet burger. Opskriften giver 12 store burgerboller. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. juni 2020 - Udgivet:  22. juni 2020

Del gerne:
4.2k
SHARES
FacebookMessenger4.2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Burgerboller
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Frysning
  7. Med bageenzymer
  8. Hvad er en burgerbolle?
  9. Forskellige typer
  10. Hvad gør en burgerbolle god?
  11. Tips
  12. Sjove fakta
Gå til opskrift

Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til din hjemmelavede burger.

Bollerne er både luftige og lette, og med en diameter på 10 centimeter har de den helt rette størrelse til bøfferne. Jeg vil anbefale at lave dejen i røremaskine, men den kan selvfølgelig også æltes i hånden.

Burgerbollerne pynter jeg altid med sesamfrø, men du kan selvfølgelig også bare vælge at drysse dem med de sunde chiafrø.

Opskriften giver 12 store burgerboller, der kan bages på én bageplade, og derfor er det en nem opskrift.

Lad dig i øvrigt ikke forvirre af, at dejen til at starte med kan se en anelse tynd ud. Den bliver perfekt når den æltes! Og ellers kan du sagtens tilføje en smule mere mel, hvis du synes det. Lun mælk kan i øvrigt også erstattes med lunkent vand, og du får stadig lækre brød ud af det.

Se også disse opskrifter:

  • Brioche burgerboller
  • Smashburger
  • Klassisk burger
  • Hamburger

Opskrift

billede med burgerboller

Burgerboller

Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Bedømmelse
4.8 fra 364 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Dej

  • 3 dl mælk - skal være lun
  • 50 g gær - gerne økologisk
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 75 g smør - blødt

Pynt

  • 1 æg
  • mælk - et par spiseskefulde
  • sesamfrø - eller chiafrø til drys
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Lav dejen til dine burgerboller i en røremaskine, det er det nemmeste.
  • Kom mælk (lun) i skålen og smuldr gær i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud.
  • Kom så hvedemel i samme tid sammen med æg, og ælt videre ved lav hastighed.
  • Så tilsættes salt, sukker og smør (blødt), og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være. Og tilsæt ellers en smule mere mel hvis du synes det.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bordet (dette mel indgår ikke i mængden), og fold den sammen, inden den kommes i en skål.
  • Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
  • Tag igen dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
  • Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg (sammenpisket) og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
  • Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Fjern den øverste bradepande inden bagning.
  • Bag derefter burgerbollerne ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke!

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
222
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
44
mg
15
%
Natrium
 
257
mg
11
%
Kalium
 
122
mg
3
%
Kulhydrater
 
32
g
11
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
238
IU
5
%
Vitamin C
 
0.004
mg
0
%
Calcium
 
57
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Frysning

Burgerbollerne kan fryses ned. Kom de afkølede burgerboller i en frysepose, og læg dem på frost.

Når du skal bruge burgerbollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader.

  • Hjemmebagte burgerboller holder 1–2 dage ved stuetemperatur
  • Kan fryses i op til 3 måneder
  • Friskristede boller smager bedst – frys evt. ned og rist dem direkte fra frost.

Med bageenzymer

Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer.

Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre boller til dine burgere.

Brug søgefeltet øverst på siden til at søge alle mine lækre burgeropskrifter frem, hvor du kan anvende burgerbollerne.

Det kan være til cheeseburger, Big Mac burger og Sloppy Joe.

Hvad er en burgerbolle?

  • En burgerbolle er en blød, rund bolle, der bruges som bund og top i en burger.
  • Den er ofte let sødet, luftig og har en blød skorpe, så den ikke tager opmærksomheden fra fyldet.
  • Laves typisk med hvedemel, gær, smør, mælk og lidt sukker.

Forskellige typer

Der findes mange varianter, der passer til forskellige smagspræferencer:

  • Briochebolle – sød og smørblød, populær til gourmetburgere
  • Sesambolle – klassisk fastfood-stil med sesamfrø på toppen
  • Kartoffelbolle – ekstra blød og saftig, lavet med kartoffelmos i dejen
  • Fuldkornsbolle – grovere tekstur og mere kostfibre
  • Glutenfri burgerbolle – for dem med glutenintolerance eller cøliaki
  • Surdejsbolle – mere smag og sejere skorpe, til de rustikke burgere

Hvad gør en burgerbolle god?

  • Blød men fast nok til at holde på fyldet uden at smuldre
  • En let sødlig smag, der matcher det salte fyld
  • En skorpe, der ikke er for hård – skal kunne bides igennem uden at “skubbe” fyldet ud
  • Let ristet for ekstra smag og sprødhed

Tips

  • Brug æg og smør i dejen for mere smag og farve
  • Lad dejen hæve længe for ekstra luftige boller
  • Pensl med æg eller mælk før bagning for flot, gylden overflade
  • Drys med sesam, birkes, græskarkerner eller flagesalt for ekstra bid
  • Opvarm bollen let på en pande eller i ovn før servering – det gør en verden til forskel

Sjove fakta

  • Ordet "burgerbolle" er ikke ældgammelt – det blev populært sammen med amerikansk fastfoodkultur i Danmark
  • En rigtig god bolle kan løfte hele burgeroplevelsen – mange kokke siger: "Start med brødet!"
  • I mange lande eksperimenteres der med eks. sorte boller (med blæksprutteblæk), matcha-boller, eller ostebagte boller.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elisabeth

    maj 08, 2025 at 8:37 am

    En virkelig god opskrift på burgerboller!! Det er altid den vi bruger. De første par gange var jeg dog lidt "skræmt" over den meget våde dej og tilføjede en del mere mel.
    Så besluttede jeg mig nu alligevel for at følge opskriften 100% og opdage at den "våde dej" forsvinder i takt med den hæver. Så sparer jeg melen og får endnu bedre burgerboller end da jeg puttede ekstra mel i! Tak for gode opskrifter 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 08, 2025 at 8:56 am

      Hej Elisabeth
      Mange tak for de pæne ord, og ja, man skal ikke komme for meget mel i 🙂
      Du er altid velkommen - og selv tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Trine Langgaard

    april 06, 2025 at 6:09 pm

    Det undrer mig meget at ingen endnu har kommenteret på den alt for lille mængde mel 😬 Min dej var ligeså tynd som vand efter 450 g. mel så der er kommet en hel del mere i! Nu må vi se hvordan de bliver 🤷🏼‍♀️ Man kan for pokker ikke forme flydende dej 😳

    Svar
  3. Gry

    april 01, 2025 at 10:52 am

    De er simpelthen så gode og nemme at lave! Klart den bedste opskrift jeg indtil videre har fundet på burgerboller. De smager godt, er lette og luftige, og har helt den rigtige størrelse.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 01, 2025 at 11:07 am

      Hej Gry
      Tusind tak - jeg bliver super glad for din begejstring. Tak!
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Vibeke Bruun Wagner

    januar 30, 2025 at 1:51 pm

    Jeg tilsætter 1 tak kardemomme., jeg synes det gør dem endnu bedre 🥰 bruger opskriften tit, især til pulled pork burgere. Tak for dine skønne opskrifter 🧙🎶

    Svar
  5. Kristine

    januar 24, 2025 at 7:35 am

    De BEDSTE burgerboller! Jeg har nok bagt dem 15 gange nu. Der er nærmest intet arbejde i det og de bliver lige gode hver gang 🙂
    Jeg begrænser dog mængden af gær, da jeg synes gæren smager for meget igennem ellers.

    Svar
  6. Niels B

    januar 18, 2025 at 9:57 am

    De er fine, men de lugter og smager af gær. Reducér gærmængden og øg hævetiden, så er den hjemme.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 18, 2025 at 6:15 pm

      Hej Niels
      Tak for tilbagemeldingen - og det synes jeg nu ikke de plejer at gøre.
      Men dit tip er fint - og det kan man altid gøre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Maiken sø Willumsen

        marts 29, 2025 at 11:46 am

        Hej
        Jeg skal bage Burger boller nu her, men har kun almindelig smør, kan det bruges, og så har jeg en sjat kærnemælk som jeg overvejede at benytte, tror du at det vil give et tilfredsstillende resultat?

      • Holger Rørby Madsen

        marts 29, 2025 at 1:11 pm

        Hej Maiken
        Du skal bruge almindeligt smør til burgerbollerne, men tag smørret ud af køleskabet en halv time før du går i gang.
        Kom gerne en sjat kærnemælk i, men med tilsvarende mindre mængde mælk 🙂
        God bagelyst.
        BH Holger

  7. Bente Naundrup Jensen

    december 24, 2024 at 10:37 am

    Fantastiske burgerboller - de er lette at lave og smager skønt.

    Svar
  8. Maria Jasmin Denice Holm

    november 18, 2024 at 10:04 pm

    Wauw nogle lækre burgerboller. Dejlig luftige og mega bløde boller. De kan varmt anbefales og bage. De er lækre og nemme. Prøv selv 🙂

    Svar
  9. Peter @retten_er_sat

    november 09, 2024 at 12:54 pm

    De nemmeste og bedste burgerboller 🤌

    Svar
  10. Maj

    november 03, 2024 at 5:49 pm

    Vi har brugt denne opskrift på burgerboller, siden vi fandt den for godt 1,5 år siden - og vi får burger hver søndag, så den har været meget brugt!

    Svar
  11. Charlotte

    november 02, 2024 at 11:25 am

    Jeg lavede det som en stor samlet boller da det skulle blive til firkantet boller ( mindcraft fødselsdag) og dejen bagte meget jævn, saftig og luftig .... super gode burgere

    Svar
  12. Anna

    oktober 30, 2024 at 4:45 pm

    Fin til verdsg

    Svar
  13. Malene

    oktober 20, 2024 at 8:47 am

    Dejlig og nem opskrift - dejen var ganske rigtig til den våde side, men ikke mere end, at den stadig var til at arbejde med.

    Svar
  14. Jeanette

    oktober 17, 2024 at 2:36 pm

    Super nem og god opskrift

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required