Indhold
Burgerboller
Ingredienser
- 3 dl mælk skal være lun
- 50 g gær gerne økologisk
- 450 g hvedemel
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 75 g smør blødt
- 1 æg
- mælk et par spiseskefulde
- sesamfrø eller chiafrø til drys
Fremgangsmåde
- Lav dejen til dine burgerboller i en røremaskine, det er det nemmeste. Kom 3 dl mælk (lun) i skålen og smuldr 50 g gær i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud.
- Kom så 450 g hvedemel i samme tid sammen med 1 æg, og ælt videre ved lav hastighed.
- Så tilsættes 1 tsk salt, 2 tsk sukker og 75 g smør (blødt), og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være. Og tilsæt ellers en smule mere mel hvis du synes det.
- Tag dejen ud på et meldrysset bordet (dette mel indgår ikke i mængden), og fold den sammen, inden den kommes i en skål.
- Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
- Tag igen dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
- Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med 1 æg (sammenpisket) og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
- Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Fjern den øverste bradepande inden bagning.
- Bag derefter burgerbollerne ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke!
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på burgerboller
Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til din hjemmelavede burger.
Bollerne er både luftige og lette, og med en diameter på 10 centimeter har de den helt rette størrelse til bøfferne. Jeg vil anbefale at lave dejen i røremaskine, men den kan selvfølgelig også æltes i hånden.
Burgerbollerne pynter jeg altid med sesamfrø, men du kan selvfølgelig også bare vælge at drysse dem med de sunde chiafrø. Opskriften giver 12 stk., der kan bages på én bageplade, og derfor er det en nem opskrift.
Lad dig i øvrigt ikke forvirre af, at dejen til at starte med kan se en anelse tynd ud. Den bliver perfekt når den æltes! Og ellers kan du sagtens tilføje en smule mere mel, hvis du synes det. Lun mælk kan i øvrigt også erstattes med lunkent vand, og du får stadig lækre brød ud af det.
Se flere opskrifter:
Tips
De færdigbagte burgerboller køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer. Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre brød til dine burgere.
Flere inspirerede opskrifter:
- Hamburger - opskrift som fra McDonalds
- Pitabrød - opskrift på store og luftige pita
- Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
FAQ
Du kan sagtens fryse burgerboller ned. Kom de afkølede burgerboller i en frysepose, og læg dem på frost. Når du skal bruge burgerbollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader.
Burgerbollerne kan opbevares i en pose, hvor de holder sg friske i et par dage.
Du kan eventuelt riste burgerbollerne på en varm pande. Kom en god klat smør på, og rist derefter bollerne på skæresiden indtil de har fået lidt farve.
Det er nemt. Giv burgerbollerne 4-5 minutter ved 180 grader almindelig over- og undervarme, så er de klar.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Sus skriver
Super lækre bløde burgerboller
anita lund høier skriver
Hej Holger.
Her blev bollerne bagt med speltmel, og mælken blev byttet med vand og skyr. Sløret blev byttet ud med en god sjat græskarolie. Fantastiske gode boller. Tak for invitation.