Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Burgerboller

Burgerboller (nem opskrift på hjemmebagte brød til burgere)

billede med burgerboller
4.8 fra 365 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.5k
SHARES
FacebookMessenger4.5kPinterestEmailSMS
Opdateret: 22. juni 2020 - Udgivet: 22. juni 2020
Oversigt over indhold
  • Burgerboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på burgerboller
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Burgerboller

4.76 fra 365 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet hævetid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 222
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Dej
  • 3 dl mælk - skal være lun
  • 50 g gær - gerne økologisk
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 75 g smør - blødt
Pynt
  • 1 æg
  • mælk - et par spiseskefulde
  • sesamfrø - eller chiafrø til drys
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Lav dejen til dine burgerboller i en røremaskine, det er det nemmeste.
  2. Kom mælk (lun) i skålen og smuldr gær i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud.
  3. Kom så hvedemel i samme tid sammen med æg, og ælt videre ved lav hastighed.
  4. Så tilsættes salt, sukker og smør (blødt), og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være. Og tilsæt ellers en smule mere mel hvis du synes det.
  5. Tag dejen ud på et meldrysset bordet (dette mel indgår ikke i mængden), og fold den sammen, inden den kommes i en skål.
  6. Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
  7. Tag igen dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
  8. Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg (sammenpisket) og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
  9. Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Fjern den øverste bradepande inden bagning.
  10. Bag derefter burgerbollerne ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke!
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 222kcalKulhydrater: 32gProtein: 6gFedt: 8gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 44mgNatrium: 257mgKalium: 122mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 238IUVitamin C: 0.004mgCalcium: 57mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på burgerboller

Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til din hjemmelavede burger.

Bollerne er både luftige og lette, og med en diameter på 10 centimeter har de den helt rette størrelse til bøfferne. Jeg vil anbefale at lave dejen i røremaskine, men den kan selvfølgelig også æltes i hånden.

Burgerbollerne pynter jeg altid med sesamfrø, men du kan selvfølgelig også bare vælge at drysse dem med de sunde chiafrø. Opskriften giver 12 stk., der kan bages på én bageplade, og derfor er det en nem opskrift.

Lad dig i øvrigt ikke forvirre af, at dejen til at starte med kan se en anelse tynd ud. Den bliver perfekt når den æltes! Og ellers kan du sagtens tilføje en smule mere mel, hvis du synes det. Lun mælk kan i øvrigt også erstattes med lunkent vand, og du får stadig lækre brød ud af det.

Se flere opskrifter:

  • Brioche burgerboller
  • Smashburger med karamelliseret bøf
  • Verdens bedste burger

Tips

De færdigbagte burgerboller køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer. Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre brød til dine burgere.

Flere inspirerede opskrifter:

  • Hamburger - opskrift som fra McDonalds
  • Pitabrød - opskrift på store og luftige pita
  • Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

FAQ

Kan man fryse burgerboller?

Du kan sagtens fryse burgerboller ned. Kom de afkølede burgerboller i en frysepose, og læg dem på frost. Når du skal bruge burgerbollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader.

Hvor længe holder burgerboller?

Burgerbollerne kan opbevares i en pose, hvor de holder sg friske i et par dage.

Hvordan steger man burgerboller?

Du kan eventuelt riste burgerbollerne på en varm pande. Kom en god klat smør på, og rist derefter bollerne på skæresiden indtil de har fået lidt farve.

Hvordan varmer man bedst burgerboller i ovnen?

Det er nemt. Giv burgerbollerne 4-5 minutter ved 180 grader almindelig over- og undervarme, så er de klar.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stig Paulsen skriver

    juni 25, 2025 at 9:28 pm

    Kanon gode. Har bagt dem flere gange og de er altid en succes.

    Svar
  2. Elisabeth skriver

    maj 08, 2025 at 8:37 am

    En virkelig god opskrift på burgerboller!! Det er altid den vi bruger. De første par gange var jeg dog lidt "skræmt" over den meget våde dej og tilføjede en del mere mel.
    Så besluttede jeg mig nu alligevel for at følge opskriften 100% og opdage at den "våde dej" forsvinder i takt med den hæver. Så sparer jeg melen og får endnu bedre burgerboller end da jeg puttede ekstra mel i! Tak for gode opskrifter 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 08, 2025 at 8:56 am

      Hej Elisabeth
      Mange tak for de pæne ord, og ja, man skal ikke komme for meget mel i 🙂
      Du er altid velkommen - og selv tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Trine Langgaard skriver

    april 06, 2025 at 6:09 pm

    Det undrer mig meget at ingen endnu har kommenteret på den alt for lille mængde mel 😬 Min dej var ligeså tynd som vand efter 450 g. mel så der er kommet en hel del mere i! Nu må vi se hvordan de bliver 🤷🏼‍♀️ Man kan for pokker ikke forme flydende dej 😳

    Svar
  4. Gry skriver

    april 01, 2025 at 10:52 am

    De er simpelthen så gode og nemme at lave! Klart den bedste opskrift jeg indtil videre har fundet på burgerboller. De smager godt, er lette og luftige, og har helt den rigtige størrelse.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 01, 2025 at 11:07 am

      Hej Gry
      Tusind tak - jeg bliver super glad for din begejstring. Tak!
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Vibeke Bruun Wagner skriver

    januar 30, 2025 at 1:51 pm

    Jeg tilsætter 1 tak kardemomme., jeg synes det gør dem endnu bedre 🥰 bruger opskriften tit, især til pulled pork burgere. Tak for dine skønne opskrifter 🧙🎶

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required