Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Hindbærsnitter

Hindbærsnitter (opskrift på de bedste genfersnitter)

Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.8 fra 81 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
278
SHARES
FacebookMessenger278PinterestEmailSMS
Opdateret: 31. juli 2025 - Udgivet: 21. februar 2021
Oversigt over indhold
  • Hindbærsnitter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hindbærsnitter
  • Billeder
  • Tips
  • Hindbærsnitter med mandler
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hindbærsnitter

4.80 fra 81 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Mørdej på køl 15 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 659
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 g flormelis - eller alm. sukker
  • 200 g smør - koldt, direkte fra køleskabet
  • 300 g hvedemel
  • 30 g mandelmel
  • 2 tsk vaniljesukker - svarende til ca. 10 gram
  • 1 æg
  • 1 nip salt
  • hindbærmarmelade
  • 200 g flormelis
  • 4 spsk vand
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med din mørdej. Kom flormelis i skålen til røremaskine sammen med koldt smør i små tern, hvedemel, mandelmel, vaniljesukker og salt. Brug kagespartel og rør sammen indtil smørret er smuldret ud i melet. Tilsæt et æg og rør indtil mørdejen netop er samlet - ikke længere. Mørdejen kan selvfølgelig også nemt smuldres sammen ved håndkraft.
  2. Saml den færdige mørdej hurtigt til en klump og undlad at ælte den yderligere. Stilles på køl i 15-30 minutter.
  3. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og derefter det meste af mørdejen. Læg et stykke bagepapir over og rul mørdejen ud til en tykkelse på fire millimeter.
  4. Skæres til, så du har en firkant på 30 gange 20 centimeter, som du igen lige skærer igennem på midten, så du har to firkanter på hver 30 gange 10 centimeter.
  5. Fjern det øverste lag bagepapir og løft mørdejspladerne over på en bageplade.
  6. Bages nu ca. 14-15 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Mørdejspladerne skal være gyldne, men ikke for mørke. Bagetiden afhænger af, hvor meget din ovn varmer.
  7. Tag de færdigbagte mørdejsplader ud.
  8. Løft forsigtigt bagepapiret med mørdejspladerne over på et skærebræt, mens de stadig er varme. Smør den ene plade med hindbærmarmelade uden at komme helt ud til kanten.
  9. Rør glasur af flormelis og ca. 4-5 spiseskefulde vand. Du kan evt. varme glasuren en smule. Rør glasuren blank og giv den anden mørdejsplade et godt lag glasur. Drys straks med enten tivolikrymmel eller frysetørrede hindbær. Det skal gå hurtigt, da glasuren tørrer meget hurtigt.
  10. Læg nu forsigtigt overdelen ovenpå underdelen, så de samles til en stor og aflang hindbærsnitte. Gør det med forsigtighed, så mørdejspladen ikke knækker. Hav evt. en spartel under i begge ender.
  11. Så er der kun at skære de færdige hindbærsnitter ud. Jeg plejer at skære i fem centimeters bredde, så du får seks lækre snitter af denne stang mørdej. Brug gerne en savtakket kniv, og lav et hurtigt snit, så undgår du at hindbærsnitterne flækker.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 659kcalKulhydrater: 91gProtein: 7gFedt: 31gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 99mgNatrium: 292mgKalium: 73mgKostfibre: 2gSukker: 51gVitamin A: 873IUCalcium: 31mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på hindbærsnitter

Hindbærsnitter, der også indimellem kaldes genfersnitter, er ubetinget en af mine favoritkager, for de kønne kagesnitter smager simpelthen himmelsk godt. Og så er hindbærsnitterne de heldigvis nemme at lave selv.

Jeg plejer at lave seks styk af opskriften, og så er der en del mørdej til overs, som for eksempel kan bruges til medaljer, napoleonshatte eller linser, som du kan søge opskrifterne frem på i søgefeltet øverst på siden.

De seks hindbærsnitter kan nemt laves på én bageplade, men du kan også anvende den fulde mængde mørdej, og så kan du godt lave 12 skønne snitter med hindbær af denne portion. Se også hvordan du bager lækre rabarbersnitter.

Se flere opskrifter:

  • Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld
  • Lyonsnitter med makronmasse og hindbærmarmelade
  • Gammeldags makronsnitter med hindbær (nem opskrift)

Billeder

Her får du nogle billeder fra bagningen af hindbærsnitterne:

afbagte mørdejsbunde til hindbærsnitter
hindbærmarmelade smøres ud på bunden
drys med tivolikrymmel eller frysetørrede hindbær
den ene mørdejsbund lægges over den anden
hindbærsnitter skæres over i ca. 5 centimeter tykke stykker

Tips

De færdige hindbærsnitter kan sagtens nydes med det samme, men de bliver kun endnu bedre af at stå nogle timer.

Så de fantastiske snitter med hindbærmarmelade kan sagtens laves god tid i forvejen, og så er der skøn kage til kaffen. Du kan i øvrigt også sagtens fryse hindbærsnitterne ned.

Hindbærsnitter er en såkaldt tørkage, der laves af to plader med mørdej. Jeg foretrækker, at tykkelsen er fire millimeter, så rul dem gerne ud i den tykkelse.

I midten er der naturligvis en lækker hindbærmarmelade, mens toppen pyntes med glasur og krymmel. Her anvendes typisk enten den farvede tivolikrymmel eller frysetørret hindbær. Begge er lige gode.

Men husk, at med mørdej skal man være forsigtig. Mørdejen skal blot samles og på ingen måde æltes. På den måde er du sikret, at kagerne smuldrer i munden.

Hindbærsnitter med mandler

Jeg elsker hindbærsnitter med mandler, og det her er min bedste opskrift på dem. Sprøde og søde snitter med masser af hindbærmarmelade, og de er ret nemme at lave.

Mandlerne giver lige det sidste til kagerne. Opskriften giver 16 store og lækre hindbærsnitter med mandler. Eller flere, hvis du skærer dem mindre ud.

billederesultat for hindbærsnitter med mandler

80 g mandelflager
190 g sukker
10 g vaniljesukker
350 g hvedemel
250 g smør
1 æg
400 g hindbærmarmelade

1 æg + lidt rørsukker

  • Mandelflagerne hældes i en skål, og smuldres derefter godt med hånden, så de bliver meget findelt. Du kan som sagt også anvende mandelmel, men de knuste mandelflager giver en god struktur i dine hindbærsnitter med mandler. Kom også sukker, vaniljesukker og hvedemel i skålen, og vend det rundt. Koldt smør skæres i mindre tern og kommes i, hvorefter smørret smuldres grundigt ud.
  • Dejen samles så med et æg, og væltes ud på en bord med en smule mel (indgår ikke i opskriften). Saml hurtigt dejen uden den bliver for fast, og del den i to lige store stykker.
  • Rul hvert stykke ud i en firkant på cirka 25 gange 25 centimeter, hvilket eventuelt kan gøres mellem to stykker bagepapir, da dejen så ikke klæber fast til bordet.
  • Læg det første stykke på en bageplade med bagepapir, og smør derefter hindbærmarmeladen på. Stop en centimeters penge før kanten, så det ikke smatter for meget ud.
  • Læg derefter det andet stykke udrullede dej ovenpå marmeladen, og tryk den let sammen, så du presser luften ud. men klem ikke så hårdt at kagen bliver presset for meget!
  • Prik oversiden med en gaffel, pisk et æg sammen og pensl oversiden, hvorefter der drysses med rørsukker.
  • Bag nu kagen i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor den skal have cirka 25 minutter. Kagen er færdig når den er godt gylden på oversiden. Men bag heller kagen så længe at den bliver tør. Tag den færdigbagte kage ud og lad den køle af.
  • Derefter deles den i 16 lige store hindbærsnitter med mandler. Start med at skære kanterne fra, da de ofte er blevet for hårde. Hindbærsnitterne er bedst som nybagte, men kan opbevares i en kagedåse i et par dage.

Mange pynter hindbærsnitterne med glasur, men med denne opskrift er det altså ikke nødvendigt.

Et godt tip er i øvrigt at anvende en kvalitets marmelade, da det logisk nok giver hindbærsnitterne en bedre smag. Så drop discount marmeladen når du laver disse kager.

Jeg har desuden anvendt mandelflager, som smuldres i hånden. De kan erstattes med mandelmel, men jeg synes mandelflagerne giver en bedre struktur i kagerne.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Cremelinser - opskrift på smørbagte linser
  • Pæretærte (nem opskrift på klassisk tærte med pære)
  • Medaljer - opskrift på gammeldags flødekager

FAQ

Hvordan opbevarer man hindbærsnitter?

Hvis du ønsker at bevare hindbærsnitterne sprøde, kan du med fordel lægge dem i en tæt beholder/kagedåse. Men kagerne skal være kølet helt af inden, da de ellers risikerer at blive mere bløde. Et andet godt tip er, at lægge et par sukkerknalder ned i kagedåsen, da de så vil opsuge en evt. fugt, og dermed bevares kagerne sprødere.

Kan man lave hindbærsnitterne dagen før?

Du kan sagtens bage hindbærsnitterne dagen før. De smager næsten lige så godt efter et døgn. Du kan eventuelt vente med at lægge dem sammen, så de bevarer den fulde sprødhed.

Hvor længe holder hindbærsnitter?

Du skal forvente at hindbærsnitterne holder i 3-4 dage. Men da der er fugt i blandt andet marmeladen, vil de gradvist blive mere bløde.

Kan man fryse hindbærsnitter?

Ja, du kan sagtens fryse hindbærsnitter. Læg eventuelt et stykke madpakkepapir eller bagepapir mellem hver kage. Tø dem op ved stuetemperatur lige før de skal spises.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linea skriver

    september 14, 2025 at 1:05 pm

    Jeg har lavet dem med glutenfri mel fra Schar - de bliver ligeså gode som bagerens!

    Svar
  2. mads skriver

    november 06, 2024 at 1:16 pm

    god smag

    Svar
  3. Jette Midgley skriver

    december 01, 2023 at 6:12 pm

    Jeg har besvær med at bruge easy print, har ikke brug for 12 sider per opskrift, men det er ikke muligt at se opskriften og bestemme hvad der bliver trykt, din gamle metode var meget nemmer

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 02, 2023 at 6:37 am

      Hej Jette
      Er du logget ind? Så bør du kunne lave smarte og flotte printudgaver, der passer i en mappe 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required