Indhold
Hellefisk med spinat og knoldselleri
Ingredienser
- 4 stk. hellefisk (filet på 175 gram/stk.)
- rapsolie (til stegning)
- 400 g knoldselleri (i mindre tern)
- 200 g spinat (frisk)
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
- 2 dl grøntsagsbouillon (evt. 2 dl vand + 1 terning)
- 1 dl madlavningsfløde
- 1 citron (ikke overfladebehandlet)
- 1 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
- 3 spsk purløg (finthakket)
Fremgangsmåde
- 4 stk. hellefisk lægges i et ildfast fad, gerne med bagepapir under. Du kan bruge hellefisk med eller uden skind, men tjek lige at der ikke er ben i fisken. Krydres med salt. Bages 15 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
- I en pande kommes en god sjat rapsolie, hvorefter 400 g knoldselleri steges ved middel varme i ca. 8-10 minutter, så de er møre. Vend 200 g spinat (frisk) i til sidst, så bladene netop falder sammen. Krydr med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Sauce laver du ved at koge 2 dl grøntsagsbouillon op, hvorefter1 dl madlavningsfløde kommes ved. Riv skallen af 1 citron i, og tilsæt også lidt friskpresset citronsaft. Jævn med 1 spsk majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand, og smag til med salt og peber. Vend 3 spsk purløg i til sidst.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på helle fisk med spinat
Hellefisk med spinat og knoldselleri er en sund og nem fiskeret, som du laver med ret få ingredienser.
Personligt holder jeg meget af hellefisk, som er både sund og velsmagende, og den fås både frisk og frossen. Bruger du den frosne udgave, skal du lige tø fisken op inden tilberedning.
Retten er god som hurtig hverdagsmad, men du kan bestemt også være bekendt at servere den for gæster. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Pandestegt hellefisk
- Hellefisk i fad
- Dampet hellefisk med bagte grøntsager
- Grillet hellefisk i staniol med grøntsager
Servering
Hellefisk med spinat og knoldselleri serveres straks. Gerne sammen med et godt stykke groft brød. Prøv at bage min grove mini flutes - de er altså gode (også til at fryse ned). Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om retten med hellefisk her.