• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Dampet hellefisk med bagte grøntsager

Dampet hellefisk med bagte grøntsager

Hellefisk er en fantastisk spisefisk, og her er det dampet hellelfisk i ovn med bagte grøntsager. Foto: Madensverden.dk.
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
247
SHARES
FacebookMessenger247PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. november 2023 - Udgivet: 22. april 2022

Her er en lækker opskrift på dampet hellefisk i ovn med bagte grøntsager. Hellefisken og grøntsagerne skal blot dampes i 15 minutter.

Dampet hellefisk med bagte grøntsager er en rigtig lækkerbisken, der både er sund og nem at tilberede.

Grøntsagerne sauteres først let på en pande, og derefter samles retten med hellefisken i et ildfast fad, som bages i ovnen i et kvarter.

En hurtig ret at lave, som samtidig giver os den vigtige næring, som fisk indeholder. Hellefiske er en såkaldt fed fisk, som vi anbefales at spise mindst 200 gram af om ugen.

Opskrift på dampet hellefisk

Hellefisk er en fantastisk spisefisk, og her er det dampet hellelfisk i ovn med bagte grøntsager. Foto: Madensverden.dk.
Holger Rørby Madsen

Dampet hellefisk med bagte grøntsager

4.85 fra 13 stemmer
Her er en lækker opskrift på dampet hellefisk i ovn med bagte grøntsager. Hellefisken og grøntsagerne skal blot dampes i 15 minutter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 stk hellefisk - på 150 gram hver
  • 0,5 citron
  • salt
  • 1 squash
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 solo hvidløg - eller tre alm. fed
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g tomater - San Marzano
  • timian - frisk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Hellefisken skæres ud i fire lige store portionsstykker, som drysses med salt. Lad dem trække i 5-10 minutter, mens du sauterer grøntsagerne.
  2. Squash, forårsløg og peberfrugt skæres ud i små stykker/mindre tern, mens hvidløg hakket fint. Tomaterne deles i halve.
  3. Kom olivenolie og smør på en varm pande, og sauter squash, forårsløg, hvidløg og peberfrugt i 3-4 minutter. Ryst panden rundt undervejs.
  4. Tilsæt så de halverede tomater sammen med lidt frisk timian, og sauter yderligere et minut.
  5. Krydr med salt og peber, og fordel grøntsagerne i et ildfast fad.
  6. Læg forsigtigt hellefisken ovenpå grøntsagerne, og pres nu saften fra den halve citron over fisken og grøntsagerne.
  7. Bag fadet med hellefisk og grøntsager i 15 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Anret tallerknerne med grøntsagerne nederst på tallerkenen, og placer forsigtigt et stykke hellefisk øverst.

Dampet hellefisk kan serveres med friskbagt flute og en frisk salat, så har du et sundt måltid.

Se andre opskrifter på gode fiskeretter:

Laks med asparges og spidskål

Torsk i fad med pasta

Shrimp scampi

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Allan Bach Clausen

    juli 23, 2024 at 9:47 pm

    Lidt smørristede kartoffeltern og muslingefond i stedet for citronsaft gør ikke retten ringere.
    Forårsløg kan erstattes af rødløg og evt løgtoppe.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required