Her er en lækker opskrift på dampet hellefisk i ovn med bagte grøntsager. Hellefisken og grøntsagerne skal blot dampes i 15 minutter.
Dampet hellefisk med bagte grøntsager er en rigtig lækkerbisken, der både er sund og nem at tilberede.
Grøntsagerne sauteres først let på en pande, og derefter samles retten med hellefisken i et ildfast fad, som bages i ovnen i et kvarter.
En hurtig ret at lave, som samtidig giver os den vigtige næring, som fisk indeholder. Hellefiske er en såkaldt fed fisk, som vi anbefales at spise mindst 200 gram af om ugen.
Opskrift på dampet hellefisk
Ingredienser
- 4 stykker hellefisk - på 150 gram hver
- 0,5 citron
- salt
- 1 squash
- 1 bundt forårsløg
- 1 solo hvidløg - eller tre alm. fed
- 1 rød peberfrugt
- 250 gram tomater - San Marzano
- timian - frisk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hellefisken skæres ud i fire lige store portionsstykker, som drysses med salt. Lad dem trække i 5-10 minutter, mens du sauterer grøntsagerne.
- Squash, forårsløg og peberfrugt skæres ud i små stykker/mindre tern, mens hvidløg hakket fint. Tomaterne deles i halve.
- Kom olivenolie og smør på en varm pande, og sauter squash, forårsløg, hvidløg og peberfrugt i 3-4 minutter. Ryst panden rundt undervejs.
- Tilsæt så de halverede tomater sammen med lidt frisk timian, og sauter yderligere et minut.
- Krydr med salt og peber, og fordel grøntsagerne i et ildfast fad.
- Læg forsigtigt hellefisken ovenpå grøntsagerne, og pres nu saften fra den halve citron over fisken og grøntsagerne.
- Bag fadet med hellefisk og grøntsager i 15 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft.
Tip
Anret tallerknerne med grøntsagerne nederst på tallerkenen, og placer forsigtigt et stykke hellefisk øverst.
Dampet hellefisk kan serveres med friskbagt flute og en frisk salat, så har du et sundt måltid.
Se andre opskrifter på gode fiskeretter:

Comments
No Comments