Her er min opskrift på grillet hellefisk i staniol med grøntsager. En lækker pakke med bla. spidskål, gulerødder og asparges. Også god til ovn.
Grillet hellefisk i staniol er en super nem og lækker ret til grillen, hvor du samtidig tilbereder grøntsager sammen med fisken.
Her har jeg pakket hellefisken ind sammen med spidskål, gulerødder og asparges, men andre grøntsager kan bestemt også anvendes.
Blot skal du kunne tilberedes på 15 minutter, og fiskepakkerne kan laves i enten grill eller ovn.
Hellefisk kan sagtens udskiftes med en anden fisk, eksempelvis torsk, laks eller rødspætter. De sidste rulles sammen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på grillet hellefisk
Grillet hellefisk i staniol med grøntsager
Ingredienser
- 500 gram hellefisk - delt i fire stykker, uden skind og ben
- 1 bundt grønne asparges - skåret i mindre stykker
- 8 små gulerødder - gerne snackgulerødder, i mindre stave
- 0,5 spidskål - snittet fint
- 1 rødløg - halveret, snittet fint
- 4 skiver smør
- 1 citron - økologisk
- 1 potte persille - hakket fint
Sådan gør du
- Del din hellefisk i stykker af cirka 125 gram pr. styk. Hvis du da ikke i forvejen allerede har købt hellefiske loins. Krydr med salt.
- Klargør grøntsagerne som beskrevet, og det vigtigste er, at især gulerødderne ikke er for store, da de skal kunne blive tilberedt på ca. 15 minutter.
- Riv fire store stykker staniol af til pakkerne.
- Fordel ønsket mængde grøntsager på hvert stykke staniol, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg et stykke hellefisk ovenpå grøntsager i hver pakke. Skær fire skiver af citronen, og pres saften af den resterende citron ud over fisken.
- Læg en skive smør på hvert stykke hellefisk, og derpå en skive citron.
- Drys hakket persille over, og luk pakkerne sammen. De skal være lukket helt tæt, så damp og smag bliver inde i pakkerne.
- I grill: Grillet hellefisk i staniol skal have ca. 15 minutter ved indirekte varme. Gerne med ca. 200 grader i grillen. Så er hellefisken gennemstegt og grøntsagerne har stadig en smule bid.
- I ovn: Her tilbereder du dine staniolpakker med hellefisk og grøntsager i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Grillet hellefisk i staniol med grøntsager serveres straks, men pas på dampen når du åbner din pakke!
Serveres gerne med lidt godt brød til.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: