Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs › Harissa

Harissa (hjemmelavet chilipasta fra Tunesien)

Harissa
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
9
DELINGER
Facebook9PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Harissa
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på harissa
  • Tip
  • Kommentarer

Harissa

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Harissa er en stærk chilisauce fra Tunesien, som kan pifte en række retter op eller bruges i pitabrød eller durumruller. Her er opskriften.
Antal: 1
Ret: Dip, Dressing
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 10 rød chili (tørrede)
  • 3 rød chili (friske)
  • 1,5 tsk korianderfrø
  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 tsk røget paprika
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 spsk citronsaft
  • eddike (et skvæt)
  • flagesalt
  • 1 dl olivenolie

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at lægge de tørrede chilifrugter i blød i kogende vand. Ca. en halv time.
  2. Tænd på medium til høj varme på komfuret og rist kanel, kardemommefrø samt korianderfrø på panden, til du kan dufte, at smagen frigives.
  3. Tilsæt de hele hvidløg uden skal og lad dem riste med et minuts tid. Tag krydderierne af panden og stød dem i en morter eller hæld dem i en minihakker/blender.
  4. Steg tomatpureen et par minutter på den pande, du brugte til krydderierne.
  5. Skær stilken af de friske chilifrugter, del dem på langs og fjern kernerne. Skær dem i tre stykker og kom dem i blenderen/minihakkeren.
  6. Pres væden af de de chilifrugter, der har ligget i blød. Skær dem midtover og kom dem ned til de friske.
  7. Tilsæt tomatpure, et skvæt eddike, røget paprika, hvidløgsfed og krydderier samt citronsaft. Blend det hele sammen, hæld lidt salt og 0,5 dl. olivenolie i, blend og se, om du vil have mere olie i.
  8. Smag forsigtigt til, da den jo er ret hot. Hæld din harissa på et glas og dæk overfladen med olivenolie. Sæt på køl. Nu kan den holde sig i to-tre uger i køleskabet.

Næringsindhold

Kalorier1083kcalKulhydrater63gProtein13gFedt94gMættet fedt13gFlerumættet fedt11gEnkelumættet fedt67gNatrium2396mgKalium2201mgKostfibre12gSukker33gVitamin A6748IUVitamin C853mgCalcium162mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på harissa

Harissa er en stærk chilisauce, som du selv kan lave og have stående i køleskabet i uger.

Her kan du bruge saucen til at spice din hummus op, som rub på kylling og i gryderetter.

Den er let at lave, og du kan selv vælge, hvor stærk saucen skal være ved at tilsætte mere eller mindre olie og tomatpure.

Se andre opskrifter her:

  • Ajvar - tyrkisk peberfrugtdip
  • Sådan laver du chimichurri
  • Opskrift på chili con carne
  • Opskrift på sambal oelek

Tip

Prøv at hælde nogle dråber harissa i pitabrød eller en durumrulle med kylling eller falafel.

Du kan også skele til Marokko, hvor der ofte tilsættes røde, grillede peberfrugter, som giver en mere røget smag. Og mindre chili-effekt.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required