Harissa er en stærk chilisauce fra Tunesien, som kan pifte en række retter op eller bruges i pitabrød eller durumruller. Her er opskriften.
Harissa er en stærk chilisauce, som du selv kan lave og have stående i køleskabet i uger.
Her kan du bruge saucen til at spice din hummus op, som rub på kylling og i gryderetter.
Den er let at lave, og du kan selv vælge, hvor stærk saucen skal være ved at tilsætte mere eller mindre olie og tomatpure.
Opskrift på harissa
Harissa
Ingredienser
- 10 rød chili - tørrede
- 3 rød chili - friske
- 1,5 tsk korianderfrø
- 1 tsk spidskommenfrø
- 1 tsk røget paprika
- 3 fed hvidløg
- 0,5 tsk kanel
- 2 spsk tomatpure
- 1 spsk citronsaft
- eddike - et skvæt
- flagesalt
- 1 dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Begynd med at lægge de tørrede chilifrugter i blød i kogende vand. Ca. en halv time.
- Tænd på medium til høj varme på komfuret og rist kanel, kardemommefrø samt korianderfrø på panden, til du kan dufte, at smagen frigives.
- Tilsæt de hele hvidløg uden skal og lad dem riste med et minuts tid. Tag krydderierne af panden og stød dem i en morter eller hæld dem i en minihakker/blender.
- Steg tomatpureen et par minutter på den pande, du brugte til krydderierne.
- Skær stilken af de friske chilifrugter, del dem på langs og fjern kernerne. Skær dem i tre stykker og kom dem i blenderen/minihakkeren.
- Pres væden af de de chilifrugter, der har ligget i blød. Skær dem midtover og kom dem ned til de friske.
- Tilsæt tomatpure, et skvæt eddike, røget paprika, hvidløgsfed og krydderier samt citronsaft. Blend det hele sammen, hæld lidt salt og 0,5 dl. olivenolie i, blend og se, om du vil have mere olie i.
- Smag forsigtigt til, da den jo er ret hot. Hæld din harissa på et glas og dæk overfladen med olivenolie. Sæt på køl. Nu kan den holde sig i to-tre uger i køleskabet.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Prøv at hælde nogle dråber harissa i pitabrød eller en durumrulle med kylling eller falafel.
Du kan også skele til Marokko, hvor der ofte tilsættes røde, grillede peberfrugter, som giver en mere røget smag. Og mindre chili-effekt.
Se andre opskrifter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: