Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Se her hvordan du laver den populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.
Opskriften er til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på hakket oksekød og spidskål
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Ingredienser
- 250 g gulerødder - i små tern
- 250 g spidskål - fintsnittet
- muskatnød - revet
- 400 g hakket oksekød - med 10 procent fedt
- 1 rødløg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 0,5 tsk cayennepeber - pas på med cayennepeber, da det er stærkt - jeg bruger en kvart teske
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk paprika
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 håndfuld persille - hakket
- 4 dl kalvefond - eller hønsebouillon, lavet af vand + koncentrat
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 250 gram gulerødder skæres i små tern og 250 gram spidskål snittes og hakkes fint.
- Varm lidt olie på en meget varm pande, og sauter gulerødder og spidskål i tre minutter. Gør det ad to (måske tre) omgange, og kom det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over.
- Kom lidt mere olie på panden, og brun nu 400 gram hakket oksekød grundigt.
- Hak 1 rødløg og 4 fed hvidløg fint, og lad det sautere med.
- Kom 0,5 teske cayennepeber, 1 teske stødt spidskommen, 2 teskefulde paprika og 2 teskefulde oregano ved, og steg det hele et par minutter
- Hæld det over i fadet, og tilsæt også 1 håndfuld persille (hakket), et lille drys salt og friskkværnet peber.
- Vend det hele godt rundt, så det bliver blandet, og hæld så 4 deciliter kalvefond ved.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og steg det i cirka 30 minutter. Vend det gerne nogle gange undervejs, så kålen ikke bliver alt for mørk/karamellistet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Server fadet sammen med en lækker tomatsalat. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
Du kan også blande den færdige ret med kogte ris - det giver ekstra fylde. Men er ikke nødvendigt.
Opskriften er en af de allermest populære opskrifter her på Madens Verden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Linda Simonsen
Smager så godt og retten strækker langt med ris til har lavet den flere gange så lækker
Jette
Super god og kan varieres med forskellige krydderier
Kate Norling
Har tilberedt denne ret utallige gange , den kan varmt anbefales🙌🏻
Hanne
Jeg er vild med din opskrift på alt i fad med spidskål og hk oksekød. Jeg varierer ofte med rester fra køleskabet, og krydrer rettet ekstra godt med cayennepeber og muskatnød. Lige efter min smag
Mums! 😋
Jesper
Har lige lavet oksekød med kål i fad… nu står den på Mac d. Hold nu op en smagsløs gang fis.
Holger Rørby Madsen
Hej Jesper
Lyder som om du har glemt krydderier - eller at de er blevet for gamle.
Eller tilsæt lidt mere, hvis du ønsker retten endnu mere krydret 🙂
Det er i hvert fald mere krydret end McDonalds.
Alt det bedste
Holger
Helle Christiansen
Hej
Som farmor vil jeg gerne lave mad -oksekød og spidskål - til den unge familie. Det skal gerne laves dagen før, da vi skal have maden med tidlig næste dag og en transporttid på ca. 1 time.
Skal man altid gøre maden helt færdig inden den sættes på køl eller kan man vente med de sidste 30 min. I ovnen til næste dag ved 17.30 tiden og lade de unge drysse persillen på.
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Det var da en fantastisk god ide. Jeg vil bare lave retten færdig, køle den ned og lune den dagen efter. Det tror jeg bliver bedst - og det bliver i øvrigt rigtig godt.
God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger
Johnny
Rigtig lækker ret. Jeg lavede dem dog færdig i gryden da det var nemmere og resultatet vil jeg mene er det samme. Spar endelig ikke på krydderierne og sauter ikke grøntsager for længe. Det er Perfekt med lidt bid i grøntsagerne og godt med muskatnød og Cayenne 🥰
Birte Eenberg
Du skriver at man kommer persille på inden retten kommer i ovnen.
Og man kan fryse ned og genopvarm????
Jeg lærte af min mor at persille ikke må genopvarmes og heller ikke fryses ned i en kødet!!!!
Er der ændret på disse regler - for det vil være dejligt. Tak for gode opskrifter
Vh Birte 😎
Holger Rørby Madsen
Hej Birte
Man skal ikke være så bekymret, men blandt andet blot huske at få retten hurtigt på køl, hvis den skal gemmes til senere. Det har jeg skrevet lidt mere om her: https://madensverden.dk/maa-man-genopvarme-mad-med-spinat-og-persille/
Alt det bedste
Holger
conny
kan retten laves dagen før den skal bruges
Holger Rørby Madsen
Hej Conny
Ja, det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Mai-Britt Petersen
Har lavet en stor portion.
Kan retten fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Mai-Britt
Ja, det kan den sagtens 🙂
Bedste hilsner
Holger
Laila
Hvorfor kan man ikke skrive opskriften ud ?
Holger Rørby Madsen
Hej Laila
Er du logget ind? For så bør du kunne lave en flot printudgave 🙂
Alt det bedste
Holger
Birte Højbjerg Lauridsen
Kunne man ikke lige så godt tilberede det færdigt i panden - og så spare strømmen til ovnen..?
Lissy Nørskov
Ej det blev for trist og smagsløst
Ole Westermann
Hvorfor er det ikke længere revne gulerødder ?
Karin Mogensen
Det er en rigtig lækker ret, som jeg har lavet flere gange.
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Karin. det er dejligt at høre.
Alt det bedste
Holger
Anne-Mette
Hej
I forhold til kalorietælling og næringsindhold - hvor stor en portion svarer til 322 kalorier?
Mvh Anne-Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Anne-Mette
Det svarer til en fjerdedel af opskriften, da den er beregnet til fire personer. Det er en ganske kalorie-let ret 🙂
Alt det bedste
Holger
Anne-Mette
Tak, jeg glæder mig til at prøve den🌼