Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hakket oksekød og spidskål

Hakket oksekød og spidskål i ovn

billede med hakket oksekød med spidskål
4.8 fra 435 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36.4k
SHARES
FacebookMessenger36.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Opskrift på hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Hakket oksekød og spidskål i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 435 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g gulerødder i små tern
  • 250 g spidskål fintsnittet
  • muskatnød revet
  • 400 g hakket oksekød med 10 procent fedt
  • 1 rødløg finthakket
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 0,5 tsk cayennepeber pas på med cayennepeber, da det er stærkt - jeg bruger en kvart teske
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk oregano tørret
  • 1 håndfuld persille hakket
  • 4 dl kalvefond eller hønsebouillon, lavet af vand + koncentrat
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Gulerødder skæres i små tern og spidskål snittes og hakkes fint.
  2. Varm lidt olie på en meget varm pande, og sauter gulerødder og spidskål i tre minutter. Gør det ad to (måske tre) omgange, og kom det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over.
  3. Kom lidt mere olie på panden, og brun nu hakket oksekød grundigt.
  4. Hak rødløg og hvidløg fint, og lad det sautere med.
  5. Kom cayennepeber, stødt spidskommen, paprika og oregano ved, og steg det hele et par minutter
  6. Hæld det over i fadet, og tilsæt også persille (hakket), et lille drys salt og friskkværnet peber.
  7. Vend det hele godt rundt, så det bliver blandet, og hæld så kalvefond ved.
  8. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og steg det i cirka 30 minutter. Vend det gerne nogle gange undervejs, så kålen ikke bliver alt for mørk/karamellistet.

Næringsindhold

Kalorier322kcalKulhydrater14gProtein20gFedt21gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol71mgNatrium496mgKalium754mgKostfibre4gSukker4gVitamin A10699IUVitamin C37mgCalcium104mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hakket oksekød og spidskål i ovn

Se her hvordan du laver den populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.

Opskriften er til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • Spidskålssalat med æble og avocado

Servering

Server fadet sammen med en lækker tomatsalat. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Du kan også blande den færdige ret med kogte ris - det giver ekstra fylde. Men er ikke nødvendigt.

Opskriften er en af de allermest populære opskrifter her på Madens Verden, og på linje med eks. æggekage, pandekager, frikadeller og mørbradgryde.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)
  • Stuvet spidskål (nem opskrift på stuvning af spidskål)
  • Lynstegt kylling med spidskål og soja

FAQ

Kan man fryse hakket oksekød med spidskål?

Ja, retten er fryseegnet. Rester af hakket oksekød med spidskål fryses i en tæt beholder og kan varmes i pande, gryde eller ovn.

Kan man udskifte spidskål med hvidkål?

Ja, du kan sagtens erstatte spidskål med samme mængde hvidkål. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ane skriver

    september 23, 2025 at 7:03 am

    Hakket oksekød med spidskål i ovnen:
    Kander passe med med 1200 gram kød til 3 personer?

    Svar
  2. Claus Larsen skriver

    april 09, 2025 at 8:52 am

    Det smager bare rigtig godt. Det er ikke sidste gang det bliver lavet. 5 stjerner herfra 😀

    Svar
  3. Josephine skriver

    februar 06, 2025 at 11:48 am

    Smagte fantastisk. God opskrift.
    Jeg kogte fuldkorns nudler ved siden af.
    Det var perfekt sammen, og min søn var også vild med det.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 06, 2025 at 4:58 pm

      Hej Josephine
      Tusind tak - det er jeg meget glad for at høre.
      Og altid godt med fuldkorns nudler 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Kim skriver

    januar 18, 2025 at 9:06 am

    Hej Holger.

    Er retten med spidskål og oksekød egnet til at fryse?

    Svar
  5. Anna-Grethe skriver

    august 10, 2024 at 6:22 pm

    Hej
    Jeg brugte hakket kyllingekød og grøntsagboullion i stedet for oksekød da der er flexitarer i familien. Det kan bestemt anbefales😊

    Svar
  6. Bent Jørgensen skriver

    juli 05, 2024 at 10:11 am

    Hej Holger.
    Det er åbenbart kun fra min PC at jeg ikke kan gemme eller udskrive mere.
    På min telefon er der et andet billede, og derfra kan jeg både printe og udskrive.
    Det undrer mig lidt.
    Mvh. Bent

    Svar
  7. Bent Jørgensen skriver

    juli 04, 2024 at 11:43 am

    Hej Holger.
    Jeg har mistet muligheden for at printe og gemme opskrifter.
    Er der noget jeg kan gøre eller kan du rette problemet.
    Mvh. Bent

    Svar
  8. Susanne skriver

    juni 03, 2024 at 5:05 pm

    Dejlig opskrift - en genganger herhjemme. Men bliver nødt til lige at kommentere på mængden. Hvis I er 4 personer skal der laves dobbelt portion, evt bare dobbelt op på grøntsager. Eller servere med flute fx. Her er vi kun 2 og den ene en sulten håndværker, og vi er nødt til at lave ekstra. Men smagen elsker vi.

    Svar
  9. Sven Gladov skriver

    maj 15, 2024 at 10:04 pm

    Hej Holger!
    Som medlem har man bl.a. den fordel, at man kan printe opskriften, eller nej det kan man IKKE.
    Selv om man er logget på kan man ikke altid printe opskriften, eller er det kun de "lækre" opskrifter man kan printe?
    F.eks. har man ikke printmuligheden for denne opskrift.
    Hvorfor?
    Mvh. Sven Gladov

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 16, 2024 at 9:57 am

      Hej Sven
      Tak for det og god du skriver. Jeg har sendt dig en mail og det bør virke nu, når du logger ind.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required