• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Hakket oksekød og spidskål i ovn

Hakket oksekød og spidskål i ovn

billede med hakket oksekød med spidskål
4.8 fra 435 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36.3k
SHARES
FacebookMessenger36.3kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. juni 2024 - Udgivet: 3. maj 2023

Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.

Indhold på siden
  • Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
  • Opskrift på hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Se her hvordan du laver den populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.

Opskriften er til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • Spidskålssalat med æble og avocado

Opskrift på hakket oksekød og spidskål i ovn

billede med hakket oksekød med spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hakket oksekød og spidskål i ovn

4.78 fra 435 stemmer
Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 322
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g gulerødder - i små tern
  • 250 g spidskål - fintsnittet
  • muskatnød - revet
  • 400 g hakket oksekød - med 10 procent fedt
  • 1 rødløg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 0,5 tsk cayennepeber - pas på med cayennepeber, da det er stærkt - jeg bruger en kvart teske
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • 4 dl kalvefond - eller hønsebouillon, lavet af vand + koncentrat
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Gulerødder skæres i små tern og spidskål snittes og hakkes fint.
  2. Varm lidt olie på en meget varm pande, og sauter gulerødder og spidskål i tre minutter. Gør det ad to (måske tre) omgange, og kom det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over.
  3. Kom lidt mere olie på panden, og brun nu hakket oksekød grundigt.
  4. Hak rødløg og hvidløg fint, og lad det sautere med.
  5. Kom cayennepeber, stødt spidskommen, paprika og oregano ved, og steg det hele et par minutter
  6. Hæld det over i fadet, og tilsæt også persille (hakket), et lille drys salt og friskkværnet peber.
  7. Vend det hele godt rundt, så det bliver blandet, og hæld så kalvefond ved.
  8. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og steg det i cirka 30 minutter. Vend det gerne nogle gange undervejs, så kålen ikke bliver alt for mørk/karamellistet.

Næringsindhold

Kalorier: 322kcalKulhydrater: 14gProtein: 20gFedt: 21gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 71mgNatrium: 496mgKalium: 754mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 10699IUVitamin C: 37mgCalcium: 104mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Server fadet sammen med en lækker tomatsalat. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Du kan også blande den færdige ret med kogte ris - det giver ekstra fylde. Men er ikke nødvendigt.

Opskriften er en af de allermest populære opskrifter her på Madens Verden, og på linje med eks. æggekage, pandekager, frikadeller og mørbradgryde.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)
  • Stuvet spidskål (nem opskrift på stuvning af spidskål)
  • Lynstegt kylling med spidskål og soja

FAQ

Kan man fryse hakket oksekød med spidskål?

Ja, retten er fryseegnet. Rester af hakket oksekød med spidskål fryses i en tæt beholder og kan varmes i pande, gryde eller ovn.

Kan man udskifte spidskål med hvidkål?

Ja, du kan sagtens erstatte spidskål med samme mængde hvidkål. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claus Larsen

    april 09, 2025 at 8:52 am

    Det smager bare rigtig godt. Det er ikke sidste gang det bliver lavet. 5 stjerner herfra 😀

    Svar
  2. Josephine

    februar 06, 2025 at 11:48 am

    Smagte fantastisk. God opskrift.
    Jeg kogte fuldkorns nudler ved siden af.
    Det var perfekt sammen, og min søn var også vild med det.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 06, 2025 at 4:58 pm

      Hej Josephine
      Tusind tak - det er jeg meget glad for at høre.
      Og altid godt med fuldkorns nudler 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kim

    januar 18, 2025 at 9:06 am

    Hej Holger.

    Er retten med spidskål og oksekød egnet til at fryse?

    Svar
  4. Anna-Grethe

    august 10, 2024 at 6:22 pm

    Hej
    Jeg brugte hakket kyllingekød og grøntsagboullion i stedet for oksekød da der er flexitarer i familien. Det kan bestemt anbefales😊

    Svar
  5. Bent Jørgensen

    juli 05, 2024 at 10:11 am

    Hej Holger.
    Det er åbenbart kun fra min PC at jeg ikke kan gemme eller udskrive mere.
    På min telefon er der et andet billede, og derfra kan jeg både printe og udskrive.
    Det undrer mig lidt.
    Mvh. Bent

    Svar
  6. Bent Jørgensen

    juli 04, 2024 at 11:43 am

    Hej Holger.
    Jeg har mistet muligheden for at printe og gemme opskrifter.
    Er der noget jeg kan gøre eller kan du rette problemet.
    Mvh. Bent

    Svar
  7. Susanne

    juni 03, 2024 at 5:05 pm

    Dejlig opskrift - en genganger herhjemme. Men bliver nødt til lige at kommentere på mængden. Hvis I er 4 personer skal der laves dobbelt portion, evt bare dobbelt op på grøntsager. Eller servere med flute fx. Her er vi kun 2 og den ene en sulten håndværker, og vi er nødt til at lave ekstra. Men smagen elsker vi.

    Svar
  8. Sven Gladov

    maj 15, 2024 at 10:04 pm

    Hej Holger!
    Som medlem har man bl.a. den fordel, at man kan printe opskriften, eller nej det kan man IKKE.
    Selv om man er logget på kan man ikke altid printe opskriften, eller er det kun de "lækre" opskrifter man kan printe?
    F.eks. har man ikke printmuligheden for denne opskrift.
    Hvorfor?
    Mvh. Sven Gladov

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 16, 2024 at 9:57 am

      Hej Sven
      Tak for det og god du skriver. Jeg har sendt dig en mail og det bør virke nu, når du logger ind.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required