Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Hævning af brød - og forklaring på hvad et raskeskab er

Hævning af brød - og forklaring på hvad et raskeskab er

hævning af brød
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS

Her kan du blive klogere på hævning af brød, og hvad forskellen er på hævning derhjemme og så det bagerne gør. Se også hvordan du laver et nemt raskeskab.

Når professionelle bagere (og Madens Verden) bruger ordet "raske" i forbindelse med hævning af brød, så handler det om den hæveproces der foregår fra dejen er kørt til den går i ovnen.

Den altafgørende forskel på raskning eller hævning af brød, typisk hjemmebag og kvalitetsbrød fra håndværksbageren er, at hjemmebag normalt tørraskes, mens brød fra håndværksbagerne traditionelt raskes ved en temperatur på 37 grader og en luftfugtighed på 80 procent.

Nogle moderne ovne har et indbygget raskeskab. Har kan du indstille temperaturen til 37 grader.

Hvis din ovn ikke har det kan du relativt enkelt bygge dit eget raskeskab til hævning af brød.

Det eneste du skal bruge er en æggekoger og en temperatur- og luftfugtighedsmåler.

Jeg købte begge dele for omkring 250 kroner. Så er det bare at stille begge dele ind i din ovn.

Sørg for at temperaturen ikke er over 37 grader og luftfugtigheden ikke er over 80, men så tæt derpå som muligt.

Den alternative husmoragtige løsning er tørraskning. I gammeldags koge- og bagebøger anbefales det at lade dej hæve et lunt sted under et klæde.

Det er stadig en fordel at lade dejen raske et lunt sted, men stil den gerne under plastik så fugtigheden bevares inde i brødet. 

Denne artikel er skrevet af Jacob Askham-Christensen, der er opflasket med godt bagerbrød og bageteknik.

Jacob er søn af nu afdøde bagermester Hardy Christensen fra Nørre Nebel ved Varde, som også var formand for de danske bager- og konditormestre.

I dag driver Jacob sit eget firma ProBager, der rådgiver danske bagermestre i udvikling af forretningen.

Se også mine opskrifter på:

Bagerens sprøde rundstykker

Brødet du ser på billedet

Om
Jacob Askham-Christensen

  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.