Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Kogning af pasta

Kogning af pasta (sådan koger du pasta helt perfekt)

kogning af pasta
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Indhold
  • Pasta skal være al dente
  • Drop fedtstof i pastavandet
  • Italiensk servering
  • Servering
  • Kommentarer

Kogning af pasta kræver, at du bruger rigeligt med vand. En tommelfingerregel siger en liter til 100 gram pasta, så koger du et halvt kilo pastaskruer eller spaghetti, skal du bruge fem liter vand.

Salt vandet ganske let, altså ikke for meget.

Vandet skal koge kraftigt, altså bulderkoge, inden du kommer pastaen i. Skru lidt ned for blusset, så pastaen ikke koger over.

Kogetiden kan variere meget. Frisk pasta skal jo ikke koge så længe, mens tørret pasta typisk skal koge 8-12 minutterm afhængig af type og kvalitet. Se den præcise kogetid på pakken.

Se også: Pasta med kødsovs - nem opskrift med video

Pasta skal være al dente

Pas på med ikke at koge pastaen for længe. Pasta skal være al dente, hvilket er italiensk, og betyder med lidt bid.

Hæld vandet fra pastaen, og her kan du så eventuelt hælde en god olivenolie i pastaen, og blande det godt sammen. Så klistrer pastaen ikke så meget.

Her er det også lækkert at vende friskhakket persille eller basilikum i.

Pastaplader til lasagne skal i øvrigt ikke forkoges, men blot lægges direkte i fadet. De bliver møre og lækre under bagningen i ovnen.

Se også: Spaghetti Carbonara - den traditionelle italienske opskrift

Drop fedtstof i pastavandet

Der florerer en myte om, at man skal hælde olie eller andet fedtstof ned i pastaen mens vandet koger. Men det er en myte!

Lad være med det, det har ingen betydning! Vil du tilsætte lidt olie gør du det først når vandet er hældt fra.

Italiensk servering

I mange italienske pastaretter varmer du en eller to deciliter olivenolie op, tilsætter lidt hvidløg og chili, og vender så den kogte pasta i.

Husk, at der skal være tale om tørret pasta, så den kan suge olien til sig.

God appetit, og har du andre gode tips til kogning af pasta, er du velkommen til at skrive dem herunder.

Den kogte pasta kan serveres med denne bolognese. En klassisk kødsovs fra Italien, der smager af sol og sommer ved Middelhavet, og som ikke er svær at lave.

Servering

Server pasta bolognese med en tomatsalat og hjemmebagt ciabatta.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole skriver

    juni 23, 2022 at 10:48 pm

    Olie til Pasta er en rigtig dårlig idé, hvis man skal have det med en Kødsovs til, da det bare glider af.

    Og ja, Italienere ville slå ihjel hvis de så nogen putte Oliven Olie i Pasta Vandet :O

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.