Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Grydestegt oksebov

Grydestegt oksebov (simpel grundopskrift)

grydestegt oksebov
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
98
SHARES
FacebookMessenger98PinterestEmailSMS
Indhold
  • Grydestegt oksebov
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på grydestegt oksebov
  • Tips og sovs
  • Kommentarer

Grydestegt oksebov

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Her får du en nem grundopskrift på grydestegt oksebov, hvor okseboven steges meget mør i en gryde med lidt væde i et ar timer.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg oksebov
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 dl vand
  • rosmarin
  • timian
  • 4 laurbærblade

Fremgangsmåde

  1. 1 kg oksebov duppes tør med et stykke køkkenrulle, og krydres med salt og friskkværnet peber på begge sider. Hviler 10 minutter.
  2. Varm en stegegryde op ved høj varme, og kom en klat smør i.
  3. Brun okseboven grundigt på begge sider, og tilsæt 5 dl vand.
  4. Skru ned for varmen, så okseboven kan simre ved svag varme. Kom lidt frisk rosmarin og timian ved sammen med 4 laurbærblade.
  5. Læg låget på stegegryden, og lad nu din oksebov simre i 2 timer.

Næringsindhold

Kalorier526kcalKulhydrater1gProtein51gFedt36gMættet fedt16gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt17gKolesterol153mgNatrium1213mgKalium682mgKostfibre0.2gSukker0.4gVitamin A63IUVitamin C1mgCalcium30mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på grydestegt oksebov

Grydestegt oksebov er en klassisk opskrift, hvor okseboven steges i gryde.

Du skal først brune kødet af, inden det stille og roligt koges mørt i et par timer.

Oksebov er et dejligt og billigt stykke oksekød, som man virkelig kan koge mør. Opskriften er beregnet til fire personer.

Tips og sovs

Tag den grydestegte oksebov op og læg den på et skærebræt.

Skyen kan du nemt jævne med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Smages til med salt, peber og lidt gastrik. Kom også gerne en sjat fløde i.

Okseboven skæres ud i tynde skiver, og serveres sammen med kartoffelbåde i ovn og en lækker broccolisalat. En waldorfsalat er selvfølgelig også fin til oksekødet.

Se flere opskrifter:

  • Klassisk Beef Wellington
  • Lynstegt oksekød med grøntsager
  • Gammeldags oksesteg
  • Oksesteg stegt som vildt
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Larsen skriver

    oktober 06, 2025 at 7:02 pm

    Hej
    Angående grydestegt/ kogt oksebov . Kan jeg stege den dagen før og varme den op i væden før jeg laver sovs.
    Mvh
    Susanne

    Svar
  2. Alis Buhler skriver

    august 25, 2024 at 11:12 am

    5 stjerner. Tak for opskriften

    Svar
  3. Maureen Holly Nielsen skriver

    januar 29, 2023 at 2:32 pm

    Love it....but it would be helpful if portions pr. Person was written.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required