Indhold
Grydestegt oksebov
Fremgangsmåde
- 1 kg oksebov duppes tør med et stykke køkkenrulle, og krydres med salt og friskkværnet peber på begge sider. Hviler 10 minutter.
- Varm en stegegryde op ved høj varme, og kom en klat smør i.
- Brun okseboven grundigt på begge sider, og tilsæt 5 dl vand.
- Skru ned for varmen, så okseboven kan simre ved svag varme. Kom lidt frisk rosmarin og timian ved sammen med 4 laurbærblade.
- Læg låget på stegegryden, og lad nu din oksebov simre i 2 timer.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på grydestegt oksebov
Grydestegt oksebov er en klassisk opskrift, hvor okseboven steges i gryde.
Du skal først brune kødet af, inden det stille og roligt koges mørt i et par timer.
Oksebov er et dejligt og billigt stykke oksekød, som man virkelig kan koge mør. Opskriften er beregnet til fire personer.
Tips og sovs
Tag den grydestegte oksebov op og læg den på et skærebræt.
Skyen kan du nemt jævne med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
Smages til med salt, peber og lidt gastrik. Kom også gerne en sjat fløde i.
Okseboven skæres ud i tynde skiver, og serveres sammen med kartoffelbåde i ovn og en lækker broccolisalat. En waldorfsalat er selvfølgelig også fin til oksekødet.
Se flere opskrifter:
- Klassisk Beef Wellington
- Lynstegt oksekød med grøntsager
- Gammeldags oksesteg
- Oksesteg stegt som vildt
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Susanne Larsen skriver
Hej
Angående grydestegt/ kogt oksebov . Kan jeg stege den dagen før og varme den op i væden før jeg laver sovs.
Mvh
Susanne
Alis Buhler skriver
5 stjerner. Tak for opskriften
Maureen Holly Nielsen skriver
Love it....but it would be helpful if portions pr. Person was written.