• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grydestegt oksebov - simpel grundopskrift

Grydestegt oksebov - simpel grundopskrift

grydestegt oksebov
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
96
SHARES
FacebookMessenger96PinterestEmailSMSSubscribe

Her får du en nem grundopskrift på grydestegt oksebov, hvor okseboven steges meget mør i en gryde med lidt væde i et ar timer.

Grydestegt oksebov er en klassisk opskrift, hvor okseboven steges i gryde.

Du skal først brune kødet af, inden det stille og roligt koges mørt i et par timer.

Oksebov er et dejligt og billigt stykke oksekød, som man virkelig kan koge mør. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på grydestegt oksebov

grydestegt oksebov
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grydestegt oksebov - simpel grundopskrift

5 fra 1 stemme
Her får du en nem grundopskrift på grydestegt oksebov, hvor okseboven steges meget mør i en gryde med lidt væde i et ar timer.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 526
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg oksebov
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 dl vand
  • rosmarin
  • timian
  • 4 laurbærblade

Fremgangsmåde
 

  1. 1 kg oksebov duppes tør med et stykke køkkenrulle, og krydres med salt og friskkværnet peber på begge sider. Hviler 10 minutter.
  2. Varm en stegegryde op ved høj varme, og kom en klat smør i.
  3. Brun okseboven grundigt på begge sider, og tilsæt 5 dl vand.
  4. Skru ned for varmen, så okseboven kan simre ved svag varme. Kom lidt frisk rosmarin og timian ved sammen med 4 laurbærblade.
  5. Læg låget på stegegryden, og lad nu din oksebov simre i 2 timer.

Næringsindhold

Kalorier: 526kcalKulhydrater: 1gProtein: 51gFedt: 36gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 17gKolesterol: 153mgNatrium: 1213mgKalium: 682mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.4gVitamin A: 63IUVitamin C: 1mgCalcium: 30mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og sovs

Tag den grydestegte oksebov op og læg den på et skærebræt.

Skyen kan du nemt jævne med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Smages til med salt, peber og lidt gastrik. Kom også gerne en sjat fløde i.

Okseboven skæres ud i tynde skiver, og serveres sammen med kartoffelbåde i ovn og en lækker broccolisalat. Waldorfsalat er selvfølgelig fin til oksekødet.

Relaterede opskrifter

Beef Wellington

4.9 fra 9 stemmer
Se her hvordan du laver en god Beef Wellington. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.
Gå til opskrift
beef-wellington

Lynstegt oksekød med grøntsager

4.5 fra 10 stemmer
Her er min opskrift på lynstegt oksekød med grøntsager og nudler. Retten er super nem og hurtig at lave i enten en pande eller wok.
Gå til opskrift
lynstegt oksekød med grøntsager

Gammeldags oksesteg

4.7 fra 67 stemmer
Min bedste opskrift på gammeldags oksesteg, som laves i ovn, i stegeso eller gryde og langtidsstegt. Med stegetid og kernetemperatur.
Gå til opskrift
billede med gammeldags oksesteg stegt i gryde
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alis Buhler

    august 25, 2024 at 11:12 am

    5 stjerner. Tak for opskriften

    Svar
  2. Maureen Holly Nielsen

    januar 29, 2023 at 2:32 pm

    Love it....but it would be helpful if portions pr. Person was written.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required