Undgå madspil og brug frugtkødsresterne - også kaldet pulp - fra din hjemmelavede juice til at lave disse lækre og sunde boller med juicepulp.
Smid endelig ikke juicepulpen (frugtkødet) ud, når du har lavet hjemmelavet juice. Brug den for eksempel i denne opskrift på lækre og grove boller med juicepulp.
Fyldt med sunde kostfibre
Juicepulp er nemlig fyldt med sunde kostfibre, der mætter godt og er gode for vores fordøjelse.
Disse boller indeholder ekstra mange af de sunde kostfibre fra både fuldkornshvedemel, mysli, havregryn og den sunde juicepulp.
Smag og saftighed
Men pulpen giver ikke kun ekstra sundhed til dine boller, den giver også lækker smag og gør bollerne ekstra saftige.
Afhængig af, hvilke frugter eller grøntsager du bruger til din juice, vil pulpen bidrage med forskellige smagsnuancer. Der var gulerod, rødbede og æble i den juicepulp, jeg brugte til denne opskrift. Rødbeden giver bollerne en mørkere farve og alle frugterne giver smag, sødme og saftighed.
Der er ingen regler for, hvilke frugter og grøntsager du kan bruge juicepulpen fra, men smag gerne på den når du laver din bolledej. Hvis din juicepulp er meget sød, skal du måske tilsætte mindre honning, er den bitter skal der måske mere i osv.
Jeg har brugt mysli i opskriften, men har du ikke en rest mysli til overs, kan du altid erstatte den med havregryn.
Her får du opskriften på grove boller med juicepulp:
Ingredienser (ca. 16 boller)
6 dl koldt vand
15 g gær
1 spsk honning
10 g salt
¼ tsk kanel
400 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
150 g juicepulp
100 g mysli (ikke ristet, kan erstattes af havregryn)
100 g havregryn
Sådan gør du
- Kom koldt vand i en skål og rør gæren ud i vandet, til det er opløst.
- Tilsæt honning, salt, kanel, hvedemel og fuldkornshvedemel og ælt dejen godt sammen.
- Når dejen har fået en smidig konsistens, tilsættes juicepulp, mysli og havregryn og dejen blandes godt sammen.
- Sæt dejen på køl med film over i en skål, hvor der er plads til hævning. Lad den stå på køl natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet og form boller med to skeer og sæt dem på en bageplade (dejen er temmelig våd og kan ikke formes i hænderne).
- Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket i 1-2 timer.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader i cirka 15 minutter.
- Lad dine boller med juicepulp køle lidt af på en bagerist, inden de spises.
Tip
Du kan også bruge juicepulpen i en kødsovs eller suppe.
Er du ikke så erfaren i at lave hjemmelavet juice, så få tips og tricks i denne artikel: Sådan laver du hjemmelavet juice
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: