Grønne fiskefrikadeller er kalorielette og sunde. Fiskefars røres med blendede ærter, forårsløg og dild og kan både steges i ovn og på pande.
Grønne fiskefrikadeller er en god måde at få flere grøntsager på. Og så er fiskefrikadellerne både kalorielette og fuld af gode næringsstoffer.
Man kan selvfølgelig vælge at stege dellerne i smør på panden, som man gør med klassiske fiskefrikadeller.
Bruger du derimod ovnen til at tilberede dem, bliver fedtindholdet lavere. Med nogle dråber citronsaft på bliver de alligevel saftige og lige til at spise.
Jeg kan lide at bruge blendede, optøede ærter i farsen, men du kan også bruge spinat eller grønkål.
Opskrift på grønne fiskefrikadeller
Ingredienser
- 500 gram fiskefars - torsk
- 1 dl ærter - frosne, optøede
- 1 spsk dild
- 2 stk forårsløg - de grønne blade
- 1 tsk citronskal - fintrevet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader over- og undervarme.
- Hæld en dl. frosne ærter i en si og skyl med koldt vand i et par minutter, så de tør op.
- Kom dem i en blender eller minihakker med dild, citronskal og det grønne fra forårsløget. Hak til det er blevet til en pure.
- Rør fiskefarsen med salt, peber og ærtepure.
- Kom bagepapir på en plade og form fiskefrikadellerne i hånden, så de bliver runde eller ovale.
- Lad dem bage i ovnen i 20 minutter, vend dem gerne, så de bliver sprøde på begge sider. Når fiskefrikadellerne er færdige, serverer du med citronmelisse på toppen og citronskiver ved ved siden af.
Næringsindhold
Serveringstips
Server grønne fiskefrikadeller til en rigtig god, mættende salat som speltsalat med æbler og radiser eller den mellemøstlige tabboulleh.
Du kan også spise ovnstegte kartofler og en god hjemmelavet remoulade eller fetadip til.
Prøv også en eller flere af disse opskrifter:

Comments
No Comments