Her er min opskrift på grillet kalvecuvette, hvor kalvekødet marineres og grilles rosa ved indirekte varme. Med stegetid og kernetemperatur.
Grillet kalvecuvette er dejlig mad fra grillen, og så kalvecuvetten nem at tilberede.
Her har jeg grillet kalvestegen ved en indirekte varme, og det tager ca. 30 minutter.
Jeg vil klart anbefale brug af stegetermometer, så du rammer den rigtige kernetemperatur i kødet. Og her vil jeg anbefale 57 grader, hvor kalvekødet er rosa og mørt.
Kalvecuvette er ikke et af dyreste stykker kød, så her kan du faktisk lave et godt og velsmagende måltid, der ikke koster en herregård. Forslag til tilbehør finder du længere nede.
Se flere opskrifter:
Opskrift på grillet kalvecuvette
Grillet kalvecuvette
Ingredienser
- 1,2 kg kalvecuvette
- 1 dl olivenolie
- 4 fed hvidløg - presset
- 1 håndfuld rosmarin - hakket
- 1 tsk paprika
- 1 citron - skal og lidt saft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at soignere din kalvecuvette, hvor unødvendigt fedt og hinder skæres fra. Krølfedtet på toppen skal selvfølgelig ikke fjernes, men ridses i stedet i ruder. Undgå at skære ned i kødet.
- Kom olivenolie i en skål, og rør den sammen til en marinade sammen med pressede hvidløgsfed (kan også hakket helt fint), rosmarin, paprika, revet citronskal og lidt friskpresset citronsaft samt salt og friskkværnet peber.
- Smør den afpudsede kalvecuvette ind i marinaden, og læg den i en frysepose. Overskydende marinade hældes ved.
- Lægges derefter i en skål, som stilles på køl. Kalvecuvette må gerne marineres i mindst fire timer, men kortere tid kan også gå an.
- Grillet kalvecuvette grilles ved indirekte varme, altså hvor kødet grilles uden der er varme lige under kødet. Så gør din grill klar til det - uanset om det er kuglegrill eller gasgrill. Gerne med en temperatur på omkring 200 grader i grillen.
- Smør grillristen med lidt olie. Læg kalvestegen på risten med krølfedtet nedad, og stik et stegetermometer ind i den tykkeste del af kødet. Luk låget på grillen.
- Grillet kalvecuvette skal nu tilberedes indtil den har en kernetemperatur på 57 grader, for så er kødet rosa, som du kan se på billedet. Ønskes mere rødt kød kan du tage kalvestegen ud ved en kernetemperatur på 55 grader - og vil du gennemstege kødet, skal det have en lidt højere kernetemperatur. Eks. 60-62 grader, men jeg synes en grillet kalvecuvette er bedst ved de 57 grader.
- Undervejs skal du vende kalvecuvetten hvert 4-5 minut, og den samlede tid i grillen er ca. 30 minutter, afhængig af kødets tykkelse, varmen i grillen og andre faktorer. Derfor er et stegetermometer god at anvende.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Grillet kalvecuvette skal nu hvile i ca. 10-15 minutter inden udskæring, og du skal ikke dække kødet til.
Derefter skæres kalvestegen i tynde skiver og serveres straks.
Kalvecuvette på grill kan evt. serveres med en lækker kartoffelsalat, eller med timiankartofler og den dejlige snydebearnaise. God appetit.
Her finder du i øvrigt mere inspiration til mad på grill.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Vibeke Henningsen
Nemt, saftigt og virker hver gang