Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Grillet kalvecuvette - opskrift, stegetid og kernetemperatur

Grillet kalvecuvette - opskrift, stegetid og kernetemperatur

grillet kalvecuvette
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
76
SHARES
FacebookMessenger76PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på grillet kalvecuvette, hvor kalvekødet marineres og grilles rosa ved indirekte varme. Med stegetid og kernetemperatur.

Grillet kalvecuvette er dejlig mad fra grillen, og så kalvecuvetten nem at tilberede.

Her har jeg grillet kalvestegen ved en indirekte varme, og det tager ca. 30 minutter.

Jeg vil klart anbefale brug af stegetermometer, så du rammer den rigtige kernetemperatur i kødet. Og her vil jeg anbefale 57 grader, hvor kalvekødet er rosa og mørt.

Kalvecuvette er ikke et af dyreste stykker kød, så her kan du faktisk lave et godt og velsmagende måltid, der ikke koster en herregård. Forslag til tilbehør finder du længere nede.

Se flere opskrifter:

  • Langtidsstegt cuvette i gryde med estragonsauce
  • Cuvette sous vide - opskrift på mør oksecuvette
  • Gæstemad - her er 7 lækre hovedretter til dine gæster

Opskrift på grillet kalvecuvette

Grillet kalvecuvette

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Marineringstids: 4 timer t
Samlet tid: 4 timer t 45 minutter min
Her er min opskrift på grillet kalvecuvette, hvor kalvekødet marineres og grilles rosa ved indirekte varme. Med stegetid og kernetemperatur.
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg kalvecuvette
  • 1 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg presset
  • 1 håndfuld rosmarin hakket
  • 1 tsk paprika
  • 1 citron skal og lidt saft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at soignere din kalvecuvette, hvor unødvendigt fedt og hinder skæres fra. Krølfedtet på toppen skal selvfølgelig ikke fjernes, men ridses i stedet i ruder. Undgå at skære ned i kødet.
  2. Kom olivenolie i en skål, og rør den sammen til en marinade sammen med pressede hvidløgsfed (kan også hakket helt fint), rosmarin, paprika, revet citronskal og lidt friskpresset citronsaft samt salt og friskkværnet peber.
  3. Smør den afpudsede kalvecuvette ind i marinaden, og læg den i en frysepose. Overskydende marinade hældes ved.
  4. Lægges derefter i en skål, som stilles på køl. Kalvecuvette må gerne marineres i mindst fire timer, men kortere tid kan også gå an.
  5. Grillet kalvecuvette grilles ved indirekte varme, altså hvor kødet grilles uden der er varme lige under kødet. Så gør din grill klar til det - uanset om det er kuglegrill eller gasgrill. Gerne med en temperatur på omkring 200 grader i grillen.
  6. Smør grillristen med lidt olie. Læg kalvestegen på risten med krølfedtet nedad, og stik et stegetermometer ind i den tykkeste del af kødet. Luk låget på grillen.
  7. Grillet kalvecuvette skal nu tilberedes indtil den har en kernetemperatur på 57 grader, for så er kødet rosa, som du kan se på billedet. Ønskes mere rødt kød kan du tage kalvestegen ud ved en kernetemperatur på 55 grader - og vil du gennemstege kødet, skal det have en lidt højere kernetemperatur. Eks. 60-62 grader, men jeg synes en grillet kalvecuvette er bedst ved de 57 grader.
  8. Undervejs skal du vende kalvecuvetten hvert 4-5 minut, og den samlede tid i grillen er ca. 30 minutter, afhængig af kødets tykkelse, varmen i grillen og andre faktorer. Derfor er et stegetermometer god at anvende.

Næringsindhold

Kalorier180kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Grillet kalvecuvette skal nu hvile i ca. 10-15 minutter inden udskæring, og du skal ikke dække kødet til.

Derefter skæres kalvestegen i tynde skiver og serveres straks.

Kalvecuvette på grill kan evt. serveres med en lækker kartoffelsalat, eller med timiankartofler og den dejlige snydebearnaise. God appetit.

Her finder du i øvrigt mere inspiration til mad på grill.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Henningsen skriver

    november 05, 2024 at 4:53 pm

    Nemt, saftigt og virker hver gang

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required