Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Grillede lammekoteletter (sådan griller du en lammekotelet)

Grillede lammekoteletter (sådan griller du en lammekotelet)

Billede af grillede lammekoteletter.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
128
SHARES
FacebookMessenger128PinterestEmailSMS

Se her hvor længe grillede lammekoteletter skal have på grillen. Og lav denne dejlige marinade med rosmarin og hvidløg til lammekødet.

Grillede lammekoteletter er bedst når de marineres med hvidløg og rosmarin, og her i denne opskrift kan du se hvordan du gør.

Lammekoteletterne er fremragende til grill, men de kan selvfølgelig også steges på panden. Her er stegetiden den samme. Opskriften er til to personer med en kotelet til hver.

Indhold
  • Se her hvor længe grillede lammekoteletter skal have på grillen. Og lav denne dejlige marinade med rosmarin og hvidløg til lammekødet.
  • Grillede lammekoteletter med rosmarin og hvidløg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kernetemperatur for lammekoteletter
  • FAQ
  • Kommentarer

Grillede lammekoteletter med rosmarin og hvidløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Se her hvor længe grillede lammekoteletter skal have på grillen. Og lav denne dejlige marinade med rosmarin og hvidløg til lammekødet.
Antal: 2 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 lammekoteletter på cirka 250 gram stykket
  • 0,5 dl rapsolie
  • 2 spsk rosmarin frisk og hakket
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Kom rapsolie op i en lille skål sammen med en teskefuld fint salt. Vask rosmarinen, og pluk et par spiseskefulde blade af. Hak dem groft og kom dem i skålen.
  2. Pil hvidløgsfed og mas dem med en gaffel mod et skærebræt (det er i øvrigt et godt trick til nemt at lave pressede hvidløg). Kom hvidløg op i marinaden, og rør den godt sammen.
  3. Dup lammekoteletterne tørre, og smør dem godt ind i marinaden. Massér det godt ind i lammekødet, og læg så lammekoteletterne i en frysepose, og luk den helt tæt til.
  4. Læg posen med lammekødet på køl, og her må den gerne trække i 6-8 timer. Mindre kan sagtens gøre det, men så længe som muligt.
  5. Tag så lammekødet ud af posen, og gør klar til at grille lammekoteletterne ved direkte varme. Steges ved en god varme, men ikke for hård.
  6. De skal have cirka 3-4 minutter på hver side, men vend dem efter hvert halvandet minut, for så får du en mere saftig lammekotelet.
  7. Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg en skive smør oven på lammekoteletterne ved servering.

Næringsindhold

Kalorier555kcalKulhydrater3gProtein62gFedt32gMættet fedt9gFlerumættet fedt11gEnkelumættet fedt9gKolesterol189mgNatrium1311mgKalium825mgKostfibre1gSukker0.04gVitamin A63IUVitamin C3mgCalcium63mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Servér med en bulgursalat og ciabattabrød.

Kernetemperatur for lammekoteletter

StegegradKernetemperatur
Rosa (medium)58–62 °C
Gennemstegt70+ °C

Brug stegetermometer og husk at temperaturen stiger 2-3 grader under hvile.

Lammekoteletter
Få min opskrift på møre lammekoteletter, der nemt steges på panden i smør tilsat rosmarin og hvidløg. Nem og sikker tilberedningsmetode.
Se opskriften her
Billede af lammekoeteletter.
Lammeculotte
Se her hvordan du steger den perfekte lammeculotte. En nem opskrift med stegetid på lammesteg i pande eller ovn. Med hvidløg og rosmarin.
Se opskriften her
lammeculotte på pande eller i i ovn
Lammekrone med rosmarin og hvidløg
Se den lækre opskrift på lammekrone med rosmarin og hvidløg. Lammekronen steges i ovnen, hvor stegetiden er cirka 25 minutter.
Se opskriften her
lammekrone med rosmarin
Udbenet lammekølle med marinade og rødvinssauce
Udbenet lammekølle er lækkert lammekød, og her får du en opskrift på grillet lammekølle uden ben i rødvinsmarinade og med rødvinssauce til.
Se opskriften her
udbenet lammekølle
Lammekølle med flødekartofler som gæstemad
Lammekølle med flødekartofler er lækker gæstemad, Lammekøllen bliver perfekt når du steger det i ovnen ved 165 grader, og krydrer det med ramsløg.
Se opskriften her
lammekølle med flødekartofler
Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin
Opskrift på marineret lammemørbrad, inkl stegetid, så mørbraden tilberedes perfekt. Marinaden laves med olie, citron, rosmarin og hvidløg.
Se opskriften her
marineret lammemørbrad

FAQ

Hvor lang skal lammekoteletter hvile efter grillning?

Lad dem hvile 5-10 minutter dækket med stanniol - det gør lammekoteletterne saftigere.

Skal man marinere lammekoteletter?

Det er ikke nødvendigt, men det giver mere smag og mørhed. Citron, olie, hvidløg og krydderurter fremhæver lammets naturlige smag.

Hvor sidder lammekoteletter?

Lammekoteletter sidder på ryggen af lammet - nærmere bestemt langs rygraden på den øverste del af dyret. De skæres typisk fra sadelstykket (bageste del af ryggen) og kan opdeles i to typer, nemlig rygkoteletter og koteletter af lammekam.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 11, 2025 at 11:06 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required