Se her hvor længe grillede lammekoteletter skal have på grillen. Og lav denne dejlige marinade med rosmarin og hvidløg til lammekødet.
Lammekoteletter er bedst når de marineres med hvidløg og rosmarin, og her i denne opskrift kan du se hvordan du gør.
Lammekoteletterne er fremragende til grill, men de kan selvfølgelig også steges på panden.
Her er stegetiden den samme.
Opskriften er til to personer med en lammekotelet til hver.
Ingredienser til grillede lammekoteletter
2 lammekoteletter på cirka 250 gram stykket
0,5 deciliter rapsolie
2 spiseskefulde hakket, frisk rosmarin
3 fed hvidløg
1 teskefuld salt
Fremgangsmåde
- Kom rapsolie op i en lille skål sammen med en teskefuld fint salt.
- Vask rosmarinen, og pluk et par spiseskefulde blade af. Hak dem groft og kom dem i skålen.
- Pil hvidløgsfed og mas dem med en gaffel mod et skærebræt (det er i øvrigt et godt trick til nemt at lave pressede hvidløg).
- Kom hvidløg op i marinaden, og rør den godt sammen.
- Dup lammekoteletterne tørre, og smør dem godt ind i marinaden. Massér det godt ind i lammekødet, og læg så lammekoteletterne i en frysepose, og luk den helt tæt til.
- Læg posen med lammekødet på køl, og her må den gerne trække i 6-8 timer. Mindre kan sagtens gøre det, men så længe som muligt.
- Tag så lammekødet ud af posen, og gør klar til at grille lammekoteletterne ved direkte varme.
- Grillede lammekoteletter steges ved en god varme, men ikke for hård.
- De skal have cirka 3-4 minutter på hver side, men vend dem efter hvert halvandet minut, for så får du en mere saftig lammekotelet.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg en skive smør oven på lammekoteletterne.
Servér med en bulgursalat og ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: