Prøv denne opskrift på de lækreste bruschetta med gedeost. De kan laves på grillen eller i ovnen og smager skønt af sydens sol.
Elsker du også gedeost? Så prøv disse lækre grillede bruschetta med gedeost og ovnbagte tomater. De er perfekte til tapas, som forret eller som tilbehør til for eksempel en pastaret.
De har en autentisk smag af Sydeuropa og varme sommerdage, og kan nydes året rundt herhjemme, når du savner lidt sydlandsk stemning.
Se også: Italiensk bruschetta med tomat
De er dejligt sprøde med en cremet og fyldig topping af bagte tomater og gedeost.
Nyd dem sammen med et glas kølig hvidvin eller en kold og frisk øl.
Mange variationer
De er nemme at lave og har du ikke tid til at lave ovnbagte tomater selv, så kan du nemt snyde lidt og bruge færdige semidried tomater eller soltørrede tomater.
I opskriften er der anvendt rosmarin, da det er et fantastisk aromatisk krydderi, der smager skønt sammen med gedeost, men du kan sagtens anvende andre krydderier, som for eksempel timian, oregano eller rosmarin.
Elsker du hvidløg, kan du også finthakke et hvidløg og komme i tomat-gedeost blandingen.
Grill eller ovn
Har du alligevel gang i grillen, er de perfekte at tilberede på grillen. Men der er ingen grund til at tænde op i grillen, alene for at lave bruschetta med gedeost.
Du kan nemlig også sagtens lave dem i ovnen. Giv dem gerne lidt grill i ovnen, men husk at holde øje med at de ikke bliver sorte.
Opskrift på grillede bruschetta med gedeost
Grillede bruschetta med gedeost
Ingredienser
- 4-8 skiver brød - afhængig af størrelsen
- 3-4 tomater
- 1 spsk olivenolie
- 100 g gedeost
- 1 tsk rosmarin
- lidt persille - til pynt
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær tomater i grove stykker og vend dem i olivenolie og salt. Bag dem i 45 min ved 200 grader. Alternativt brug soltørrede tomater for at spare tid.
- Skær brødet i skiver.
- Skær gedeost ud i små tern og vend dem med de bagte tomater og krydr med rosmarin.
- Bag dem i cirka 10 minutter på grillen eller i ovnen på 200 grader med grill - pas på de ikke bliver sorte. De er færdige, når osten er smeltet.
- Kom lidt frisk persille på toppen og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Se også disse opskrifter på lækre tapas og forretter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: