• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Forretter › Grillede bruschetta med gedeost

Grillede bruschetta med gedeost

Kan du lige gedeost, skal du prøve disse lækre bruschetta med gedeost. Her er de lavet med rosmarin og en dusk persille på toppen, men de kan krydres som du ønsker. Foto: Charlotte Mithril
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. juli 2023 - Udgivet: 19. november 2020

Prøv denne opskrift på de lækreste bruschetta med gedeost. De kan laves på grillen eller i ovnen og smager skønt af sydens sol.

Elsker du også gedeost? Så prøv disse lækre grillede bruschetta med gedeost og ovnbagte tomater. De er perfekte til tapas, som forret eller som tilbehør til for eksempel en pastaret.

De har en autentisk smag af Sydeuropa og varme sommerdage, og kan nydes året rundt herhjemme, når du savner lidt sydlandsk stemning.

Se også: Italiensk bruschetta med tomat

De er dejligt sprøde med en cremet og fyldig topping af bagte tomater og gedeost.

Nyd dem sammen med et glas kølig hvidvin eller en kold og frisk øl.

Mange variationer

De er nemme at lave og har du ikke tid til at lave ovnbagte tomater selv, så kan du nemt snyde lidt og bruge færdige semidried tomater eller soltørrede tomater.

I opskriften er der anvendt rosmarin, da det er et fantastisk aromatisk krydderi, der smager skønt sammen med gedeost, men du kan sagtens anvende andre krydderier, som for eksempel timian, oregano eller rosmarin.

Elsker du hvidløg, kan du også finthakke et hvidløg og komme i tomat-gedeost blandingen.

Grill eller ovn

Har du alligevel gang i grillen, er de perfekte at tilberede på grillen. Men der er ingen grund til at tænde op i grillen, alene for at lave bruschetta med gedeost.

Du kan nemlig også sagtens lave dem i ovnen. Giv dem gerne lidt grill i ovnen, men husk at holde øje med at de ikke bliver sorte.

Opskrift på grillede bruschetta med gedeost

Kan du lige gedeost, skal du prøve disse lækre bruschetta med gedeost. Her er de lavet med rosmarin og en dusk persille på toppen, men de kan krydres som du ønsker. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Grillede bruschetta med gedeost

5 fra 3 stemmer
Prøv denne opskrift på de lækreste bruschetta med gedeost. De kan laves på grilleneller i ovnen og smager skønt af sydens sol.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 55 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Italiensk
Kalorier: 136
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4-8 skiver brød - afhængig af størrelsen
  • 3-4 tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g gedeost
  • 1 tsk rosmarin
  • lidt persille - til pynt
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær tomater i grove stykker og vend dem i olivenolie og salt. Bag dem i 45 min ved 200 grader. Alternativt brug soltørrede tomater for at spare tid.
  2. Skær brødet i skiver.
  3. Skær gedeost ud i små tern og vend dem med de bagte tomater og krydr med rosmarin.
  4. Bag dem i cirka 10 minutter på grillen eller i ovnen på 200 grader med grill - pas på de ikke bliver sorte. De er færdige, når osten er smeltet.
  5. Kom lidt frisk persille på toppen og server.

Næringsindhold

Kalorier: 136kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se også disse opskrifter på lækre tapas og forretter:

Melon med parmaskinke - nem opskrift

4.8 fra 6 stemmer
Melon med parmaskinke er en af de nemmeste forretter at lave, men samtidig også en af de mest populære. Du kan bruge forskellige slags melon.
Gå til opskrift
billederesultat for melon med parmaskinke

Bresaola med rucola, parmesan og trøffelolie

4.8 fra 6 stemmer
Bresaola er saltet og lufttørret oksefilet, som serveres i tynde skiver som forret. Her serveret med rucola, parmesan og trøffelolie.
Gå til opskrift
billederesultat for bresaola med rucola

Gulerødder med bacon og honning - nemt og lækkert tilbehør

4.7 fra 6 stemmer
Her får du opskriften på gulerødder med bacon, der er små snackgulerødder omviklet med baconskiver og penslet med honning.
Gå til opskrift
Billede resultat for gulerødder med bacon
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med asparges i butterdej.
    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • billede til hvide asparges med brunet smør
    Hvide asparges med brunet smør - en lækker forret
  • Nytårsforret med skinke osv
    Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter
  • kartoffelbund med røget laks og asparges
    Kartoffelbund med røget laks og asparges

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required