• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillbøffer - kokkens bedste tips til at grille oksekød

Grillbøffer - kokkens bedste tips til at grille oksekød

grillbøffer på varm grill
Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. april 2020 - Udgivet:  24. april 2020

Grillbøffer er en del af sommerens menu. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan du griller en entrecote eller hakkebøf. Her får du en guide til de perfekte bøffer.

Grillbøffer er en herlig forårs- og sommerspise. Duften af oksekød fra entrecote eller oksefilet bliver mere intens på grillen end i køkkenet, og smagen kan være uforlignelig.

Men jeg er nok ikke den eneste, der af og til forvandler en skøn entrecote til et stykke sejt sålelæder. Det handler nemlig om teknik - den rette teknik vel at mærke.

Den kender kokken Ann Krohn alt til. Hun er klassisk uddannet kok, har undervist på Hotel- og Restaurantskolen i København, arbejdet på restauranter i England og herhjemme, så sagen skulle være bøf.

Her får du hendes tips til at grille oksebøffer, hvad enten du har købt bøfferne udskåret eller en steg, du har skåret i skiver.

Sådan laver du gode grillbøffer

  1. Køb oksebøffer med en god fedtmarmorering. Jeg foretrækker entrecote på grund af den tykke fedtkant, som giver smag til kødet.
  2. Når din kul- eller gasgrill er meget varm, bruner du kødet godt på begge sider, så det får en stegeskorpe. Er det en kulgrill, kan du komme rosmarinkviste i kullene, det giver en fin smag til kødet.
  3. Når dine grillbøffer er blevet brændt godt af på begge sider, skal de have salt og peber på hver side. Det kan gøres over grillen.
  4. Derefter griller de videre ved lavere temperatur. Det er nemt at skrue lidt ned på en gasgrill, på en kulgrill kan man flytte dem væk fra midten. Her skal du hele tiden vende dem. De har godt af bevægelse, for så samler kødsaften sig ikke et bestemt sted. Væske trækker sig nemlig ned til varmen. Ved at vende konstant vil det ikke ske.
  5. De skal ikke have ret lang tid på grillen. Du ved, at de er medium stegt, når du laver tommelfingertricket: Bøj din tommelfinger ind mod midten af håndfladen. Den tykke pude, der opstår ved roden af din tommelfinger, har nøjagtig den samme fasthed, som din bøf skal have, når du trykker på den.
  6. Lad bøfferne trække i ti minutter, før de skal spises.

Og hvad så med hakkebøffer?

Er der noget, der kan gå galt på grillen, er det hakkebøffer. I stedet for en saftig bøf, risikerer vi at sidde og tygge i noget tørt smuld.

Principperne med ikke at salte bøffen, før den er blevet brunet godt, gælder også for hakkebøffer.

- Salt trækker saft ud af kødet, når det er råt, fortæller Ann Krohn, som anbefaler, at vi bruger samme grillteknik med hakkebøffer som entrecotes og andre grillbøffer: Brune godt ved stærk varme og derefter vende ved lavere temperatur hele tiden.

Og så har hun et trick til hakkebøffen, som nok vil undre en del.

- Bland en halv deciliter iskold vand i oksefarsen, før du griller den. Kød afgiver væske, når det bliver varmet op. Hvis du tilsætter vand, vil det primært være vandet, der fordamper - ikke kødsaften.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. tina

    december 29, 2024 at 10:34 am

    Kan man modne en entreco

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her