• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Svinemørbrad på grill - med stegetid og kernetemperatur

Svinemørbrad på grill - med stegetid og kernetemperatur

billede med svinemørbrad
Tag din svinemørbrad af grillen, og lad den hvile i cirka 10 minutter. Den skal ikke overdækkes. Nu kan du skære den ud, og den er meget saftig. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. maj 2024 - Udgivet:  9. juni 2023

Del gerne:
347
SHARES
FacebookMessenger347PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Svinemørbrad på grill
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Hviletid på grillet mørbrad
  8. Uden sølvpapir
  9. Kernetemperatur på grillet svinemørbrad
Gå til opskrift

Svinemørbrad i gasgrill eller kulgrill er en både nem og hurtig mad. Mørbrad skal ikke steges eller grilles i ret lang tid.

Under hviletiden er det vigtigt IKKE at overdække kødet, og det kan du læse mere om længere nede.

Opskriften er til fire personer, men er I meget glade for grillet mørbrad skal der måske grilles to hele svinemørbrad. I min video kan du se fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

  • Flækket mørbrad
  • Svinemørbrad med honning
  • Teriyaki svinemørbrad
  • Grillspyd med mørbrad
  • Mørbradspyd med squash

Opskrift

billede med svinemørbrad

Svinemørbrad på grill

Opskrift på grillet svinemørbrad med stegetid og kernetemperatur. Svinemørbrad i grill er lækker aftensmad, og den kan grilles på gasgrill eller kulgrill.
Bedømmelse
4.8 fra 57 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 8 minutter minutter
Tilberedning: 12 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudses
  • 0,5 dl grillsauce - evt. min hjemmelavede BBQ-sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Du starter med at pudse svinemørbraden af for fedt. Tag en skarp kniv, og skær alt det fra du nu synes ikke skal være der. Eller bed slagteren om det.
  • Varm din gasgrill eller kulgrill godt op. Jeg har her stegt mørbraden i min gasgrill, hvor jeg starter med at varme op for fuld styrke. Vent så et par minutter.
  • Brun nu den ferske svinemørbrad hurtigt på alle sider. Cirka et minut på hver side ved høj varme. Og så kommer vi til det vigtige når du laver svinemørbrad på grill.
  • Skru varmen ned til middel, men du fortsætter med den direkte stegning. Pensl mørbraden på oversiden med grillolien, og lad den stege to minutter. Ikke mere!
  • Gentag nu dette tre gange mere. Sådan at du efter to minutter med en grilltang eller pincet drejer mørbraden en kvart omgang - og pensler den med grillolie.
  • Samlet skal den altså stege otte minutter - to minutter på hver side. Og hver af de fire sider smøres med grillolie.
  • Inklusiv bruningen har svinemørbraden nu i alt fået cirka 12 minutter i gasgrillen (eller evt. kuglegrill). Drys med lidt salt, gerne en grov flagesalt. Krydr med friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
202
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
788
mg
34
%
Kalium
 
619
mg
18
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
31
IU
1
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
13
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Hviletid på grillet mørbrad

Så er du klar til klar til at servere grillet svinemørbrad.

Sluk grillen (medmindre du skal bruge den til anden grillmad), og læg svinemørbraden over på et skærebræt.

Her skal den hvile 10-15 minutter - UDEN at være overdækket eller pakket ind.

Efter hviletid skærer du din grillede svinemørbrad ud i skiver - skær gerne mørbraden i skrå skiver, det er flot ved anretningen.

Serveres gerne med grillede kartofler med hvidløg og en god spidskålssalat eller broccolisalat.

Uden sølvpapir

Hvis du overdækker eller pakker det ind i sølvpapir, alufolie eller andet, koger kødet videre, og risikerer dermed at blive over-tilberedt. Det ønsker vi ikke.

Med denne opskrift er du sikker på en rosa svinemørbrad, der er lækker og saftig, og bedre grillet mørbrad har du aldrig fået.

Kernetemperatur på grillet svinemørbrad

Det bedste resultat får du altid, hvis du anvender et stegetermometer til at måle kernetemperaturen.

I en en grillet svinemørbrad skal kernetemperaturen være på 65 grader, hvor mørbraden så er svag rosa. Sådan foretrækker jeg en mørbrad fra grillen.

Ved lidt lavere kernetemperatur, eksempelvis 62 grader, er mørbraden lidt mere rosa - og kommer du op på 68-70 grader, ja så er din grillede svinemørbrad gennemstegt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jan E. Sørensen

    maj 25, 2024 at 7:39 am

    Gasgriller kan også være kulgriller (for eksempel Outdoorchef), så du kan ikke skelne på den måde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 25, 2024 at 7:47 am

      Hej Jan
      Tak for det og god pointe. Den var skrevet dengang en kuglegrill kun var til kul, men sådan er det selvfølgelig ikke mere.
      Jeg har rettet den til 🙂
      Alt det bedste og rigtig god weekend
      Holger

      Svar
  2. Tanja

    august 11, 2022 at 6:27 pm

    Hej
    Tak for en fed side, som jeg altid tyr til for inspiration 😊
    Er der forskel i kernetemperaturen, hvis jeg anvender Iberico mørbrad?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 11, 2022 at 6:54 pm

      Hej Tanja
      Tusind tak - super dejligt at høre 🙂
      Nej, det er der ikke. Kernetemperaturen er den samme.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Nikolaj

    april 06, 2020 at 5:19 pm

    Hejsa!
    Nu kaster jeg mig ud i den her opskrift og den virker jo super nem!
    Et spørgsmål, åbent eller lukket låg mens den for de hhvs 1/2 min på hver side?

    Vh Nikolaj

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 07, 2020 at 7:13 am

      Hej Nikolaj
      Det lyder godt og det bliver du glad for 🙂
      Under normale vejrforhold (ikke for meget blæst) plejer jeg at grille dem med låget åbent. Så det kan du sagtens.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  4. Guffeliguf.dk

    juni 05, 2016 at 9:32 pm

    Hej Rebekka
    Tak for de rosende ord, og det er også en god opskrift 🙂
    Og ja - det er vigtigt at lade mørbraden hvile lidt inden udskæring.
    God sommer til dig.
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  5. Guffeliguf.dk

    juni 05, 2016 at 9:31 pm

    Hej Keld
    Tak for det - det er jeg glad for at høre. Det er nemlig en god metode til grillning af svinemørbrad, hvor kødet aldrig bliver tørt.
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk.

    Svar
  6. Rebekka Nielsen

    juli 16, 2015 at 8:47 am

    Mums. Den bedste svinemørbrad vi har fået længe. Med god grillet smag. Husk at lade den hvile efter stegning og vi lavede den i en kuglegrill ?
    Vh Rebekka - vi bor i Randers

    Svar
  7. Keld Gregersen i Aalborg

    juli 05, 2015 at 8:49 pm

    Meget lækker og let opskrift og vores mørbrad blev helt som den skulle. God stegetid og vi spiste den sammen med en hjemmelavet grønkålssalat.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required