• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grill: Laks med citron på grillen

Grill: Laks med citron på grillen

Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  26. juni 2021

Laks med citron: Hvordan laver man laks på en Weber grill? Det er meget nemt, og er faktisk samtidig ganske enkelt.

Og vi har et lille godt trick til dig.

Laks med citron til fire personer - du skal bruge:

4 stykker laks på 175 gram stykket
Saften fra en halv citron
En lille kvist frisk rosmarin - eller lidt tørret
Salt og peber

Sådan laver du laks med citron på grill:

  1. For det første skal du skaffe noget frisk laks fra din fiskehandler. Så får du en bedre kvalitet end den vakuumpakkede fra fabrikkerne. Og bed fiskehandleren skære gode laksebøffer (laksesteaks) fra den brede side af fisken - ikke halesiden.
  2. Tænd din grill - du skal grille ved indirekte varme. Altså med kul ude i siderne, så vi kan arbejde på midten af grillen.
  3. Find en alubakke frem, og smør den med lidt olie i bunden.
  4. Læg laksen ned i alubakken, og klem friskpresset citronsaft ud over laksestykkerne.
  5. Krydr med salt og peber. Skær rosmarinen groft, og læg den over laksen. Du kan også smøre laksestykkerne med pressede hvidlægsfed, hvis du er meget glad for hvidløg.
  6. Når grillen er varm - gerne 225 grader, sætter du bakken midt på grillen, og lægger låget på. Laksen skal grilles cirka 15-18 minutter.

Et par tips: Tag laksestykkerne ud af køleskabet 20 minutter før du skal i gang med madlavningen.

Det er altid bedst at fisken ikke er alt for kold når den skal tilberedes.

Inden servering kan du nemt pille skindet af laksen. Vend forsigtigt laksestykkerne (laksesteaks) om på siden, og så kan du med en kniv meget nemt pille skindet af.

Fisk er sundt, og derfor vælger vi laksebøffer/laksesteaks på 175 gram stykket.

Du kan selvfølgelig sagtens lave mindre stykker laks, men vær opmærksom på, at tiden i grillen så også er kortere.

Du kan servere laksebøfferne med en god salat og bagte kartoffelbåde. Husk lidt hvidløgsbrød til.

God appetit.

Se mere indhold:

  • Ugens madplan uge 19 med nem og lækker aftensmad til hele ugen
  • Hjemmelavet karry - opskrift som den laves i Indien
  • Laks med pasta, spinat, ærter og fløde på 20 minutter
  • Pasta med laks, asparges, forårsløg og fløde
  • Laks med ris og spinat - nem opskrift på 20 minutter
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her