Se hvordan du laver glaserede rosenkål. Min nemme opskrift på rosenkål, der koges let og derefter glaseres på panden. i smør og brun farin.
Glaserede rosenkål er super nemme at lave, og de smager de fremragende som tilbehør til mange forskellige retter.
Det vigtige er, at man ikke tilbereder de små kål for længe, og de må gerne have lidt bid og friskhed.
Derefter koger jeg dem blot et par minutter, inden de derefter glaseres glaseres på panden, hvilket også tager et par minutter. Giv dem ikke længere tid. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på glaserede rosenkål
Glaserede rosenkål
Ingredienser
- 400 g rosenkål
- salt
- 2 spsk smør
- 2 spsk brun farin
Fremgangsmåde
- Til glaserede rosenkål starter du med at klargøre de små kål. Skær det nederste af roden fra og fjern evt. det yderste blad.
- Kom rosenkålene i lille gryde, hæld vand så det netop dækker og tilsæt en smule salt.
- Kog dem nu blot 2 minutter, hvorefter de kogte rosenkål dryppes af i en sigte.
- I en lille pande smeltes et par spiseskefulde smør sammen med et par spiseskefulde brun farin, så det bliver til en karamelagtig masse. Jeg gør det ved 6 på en skala fra 1-9, så anvend ikke for høj varme, da sukkeret så hurtigt risikerer at branke.
- Hæld de afdryppede rosenkål på panden og lad dem glasere i et par minutter, hvor du indimellem lige vender dem rundt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De glaserede rosenkål serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til utrolig mange retter. Jeg bruger dem gerne til ovnstegt kylling.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Eva Dyrskjøt
Jeg skal have gæster i morgen til middag. Jeg kunne tænke mig at prøve dine glaserede rosenkål. Kan jeg bruge frosne rosenkål, og hvordan ser tilberedningen så ud?
Holger Rørby Madsen
Hej Eva
Det kan du sagtens - jeg ville blot tage dem ud i god tid, så de er tøet op. Og derfra følge opskriften 🙂
Alt det bedste
Holger
Karin Jørgensen
Uhm det lyder lækkert - bruger mere end ofte dine opskrifter
Holger Rørby Madsen
Tak, Karin - de her er rosenkål er virkelig lækre, så prøv dem endelig 🙂
Alt det bedste og god søndag
Holger
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Jeg er nok en af de få, der elsker rosenkål. Jeg har prøvet de glaserede rosenkål til medisterpølse. Det smagte skønt. Nogle gange snitter jeg kålen ultra tyndt på mandolin og
lynsteger dem. Det smager skønt til mine julefrikadeller. Snart december-hilsen fra det snepudrede Nordjylland 🎅☃️
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.