• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Glaserede rosenkål - nem tilberedning og fantastisk smag

Glaserede rosenkål - nem tilberedning og fantastisk smag

billede med glaserede rosenkål pande
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
138
SHARES
FacebookMessenger138PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. november 2024 - Udgivet: 19. november 2024

Se hvordan du laver glaserede rosenkål. Min nemme opskrift på rosenkål, der koges let og derefter glaseres på panden i smør og brun farin.

Glaserede rosenkål er super nemme at lave, og de smager de fremragende som tilbehør til mange forskellige retter.

Det vigtige er, at man ikke tilbereder de små kål for længe, og de må gerne have lidt bid og friskhed.

Derefter koger jeg dem blot et par minutter, inden de derefter glaseres glaseres på panden, hvilket også tager et par minutter. Giv dem ikke længere tid. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kogetid for rosenkål
  • Pasta med rosenkål
  • Rosenkål med bacon
  • Knuste rosenkål med parmesan
Indhold på siden
  • Se hvordan du laver glaserede rosenkål. Min nemme opskrift på rosenkål, der koges let og derefter glaseres på panden i smør og brun farin.
  • Glaserede rosenkål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer
billede med glaserede rosenkål pande
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Glaserede rosenkål

5 fra 2 stemmer
Se hvordan du laver glaserede rosenkål. Min nemme opskrift på rosenkål, der koges let og derefter glaseres på panden i smør og brun farin.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 116
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • salt
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk brun farin

Fremgangsmåde
 

  1. Til glaserede rosenkål starter du med at klargøre de små kål. Skær det nederste af roden fra og fjern evt. det yderste blad.
  2. Kom rosenkålene i lille gryde, hæld vand så det netop dækker og tilsæt en smule salt.
  3. Kog dem nu blot 2 minutter, hvorefter de kogte rosenkål dryppes af i en sigte.
  4. I en lille pande smeltes et par spiseskefulde smør sammen med et par spiseskefulde brun farin, så det bliver til en karamelagtig masse. Jeg gør det ved 6 på en skala fra 1-9, så anvend ikke for høj varme, da sukkeret så hurtigt risikerer at branke.
  5. Hæld de afdryppede rosenkål på panden og lad dem glasere i et par minutter, hvor du indimellem lige vender dem rundt.

Næringsindhold

Kalorier: 116kcalKulhydrater: 15gProtein: 3gFedt: 6gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 15mgNatrium: 70mgKalium: 391mgKostfibre: 4gSukker: 8gVitamin A: 929IUVitamin C: 85mgCalcium: 44mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De glaserede rosenkål serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til utrolig mange retter. Jeg bruger dem gerne til ovnstegt kylling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva Dyrskjøt

    december 14, 2024 at 9:40 am

    Jeg skal have gæster i morgen til middag. Jeg kunne tænke mig at prøve dine glaserede rosenkål. Kan jeg bruge frosne rosenkål, og hvordan ser tilberedningen så ud?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 14, 2024 at 4:06 pm

      Hej Eva
      Det kan du sagtens - jeg ville blot tage dem ud i god tid, så de er tøet op. Og derfra følge opskriften 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Karin Jørgensen

    november 24, 2024 at 9:45 am

    Uhm det lyder lækkert - bruger mere end ofte dine opskrifter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 24, 2024 at 9:50 am

      Tak, Karin - de her er rosenkål er virkelig lækre, så prøv dem endelig 🙂
      Alt det bedste og god søndag
      Holger

      Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    november 23, 2024 at 9:56 pm

    Jeg er nok en af de få, der elsker rosenkål. Jeg har prøvet de glaserede rosenkål til medisterpølse. Det smagte skønt. Nogle gange snitter jeg kålen ultra tyndt på mandolin og
    lynsteger dem. Det smager skønt til mine julefrikadeller. Snart december-hilsen fra det snepudrede Nordjylland 🎅☃️

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen

    november 19, 2024 at 9:05 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
billede med karrykødsovs
Karrykødsovs - nem og lækker opskrift på børnevenlig mad→ Se opskriften
billede til sommersalat med spidskål og ribs
Sommersalat med spidskål, ribs, ærteskud og edamame→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde - nem og klassisk gryderet→ Se opskriften
billede til små tærter med æg og skinke
Små tærter→ Se opskriften
billederesultat for kylling med pesto og pasta
Kylling med pesto og frisk pasta - nemt og hurtigt→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required