Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Glaserede rosenkål

Glaserede rosenkål (nem tilberedning og fantastisk smag)

billede med glaserede rosenkål pande
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
304
DELINGER
Facebook304PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Glaserede rosenkål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på glaserede rosenkål
  • Tips
  • Kommentarer

Glaserede rosenkål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Se hvordan du laver glaserede rosenkål. Min nemme opskrift på rosenkål, der koges let og derefter glaseres på panden i smør og brun farin.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • salt
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk brun farin

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til glaserede rosenkål starter du med at klargøre 400 g rosenkål. Skær det nederste af roden fra og fjern evt. det yderste blad.
  2. Kom rosenkålene i lille gryde, hæld vand så det netop dækker og tilsæt en smule salt.
  3. Kog dem nu blot 2 minutter, hvorefter de kogte rosenkål dryppes af i en sigte.
  4. I en lille pande smeltes 2 spsk smør sammen med 2 spsk brun farin, så det bliver til en karamelagtig masse. Jeg gør det ved 6 på en skala fra 1-9, så anvend ikke for høj varme, da sukkeret så hurtigt risikerer at branke.
  5. Hæld de afdryppede rosenkål på panden og lad dem glasere i et par minutter, hvor du indimellem lige vender dem rundt.

Næringsindhold

Kalorier116kcalKulhydrater15gProtein3gFedt6gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol15mgNatrium70mgKalium391mgKostfibre4gSukker8gVitamin A929IUVitamin C85mgCalcium44mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på glaserede rosenkål

Glaserede rosenkål er super nemme at lave, og de smager de fremragende som tilbehør til mange forskellige retter.

Det vigtige er, at man ikke tilbereder de små kål for længe, og de må gerne have lidt bid og friskhed.

Derefter koger jeg dem blot et par minutter, inden de derefter glaseres glaseres på panden, hvilket også tager et par minutter. Giv dem ikke længere tid. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kogetid for rosenkål
  • Pasta med rosenkål
  • Rosenkål med bacon
  • Knuste rosenkål med parmesan

Tips

De glaserede rosenkål serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til utrolig mange retter. Jeg bruger dem gerne til ovnstegt kylling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva Dyrskjøt skriver

    december 14, 2024 at 9:40 am

    Jeg skal have gæster i morgen til middag. Jeg kunne tænke mig at prøve dine glaserede rosenkål. Kan jeg bruge frosne rosenkål, og hvordan ser tilberedningen så ud?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 14, 2024 at 4:06 pm

      Hej Eva
      Det kan du sagtens - jeg ville blot tage dem ud i god tid, så de er tøet op. Og derfra følge opskriften 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Karin Jørgensen skriver

    november 24, 2024 at 9:45 am

    Uhm det lyder lækkert - bruger mere end ofte dine opskrifter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 24, 2024 at 9:50 am

      Tak, Karin - de her er rosenkål er virkelig lækre, så prøv dem endelig 🙂
      Alt det bedste og god søndag
      Holger

      Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    november 23, 2024 at 9:56 pm

    Jeg er nok en af de få, der elsker rosenkål. Jeg har prøvet de glaserede rosenkål til medisterpølse. Det smagte skønt. Nogle gange snitter jeg kålen ultra tyndt på mandolin og
    lynsteger dem. Det smager skønt til mine julefrikadeller. Snart december-hilsen fra det snepudrede Nordjylland 🎅☃️

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen skriver

    november 19, 2024 at 9:05 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required