Knuste rosenkål laves efter samme princip som knuste kartofler. Det er en anderledes måde at lave rosenkål på, og de smager skønt.
Knuste rosenkål kan få alle og enhver til at spise de bittesmå kålhoveder. Også dem, der ellers ikke kan lide dem.
Rosenkål kan få en meget tung lugt og smag, når de bliver kogt. Men her er tricket: Efter kogning, vendes de i en blanding af hvidløg, chiliflager og revet parmesan.
Så placeres de på en bageplade og bager i 20 minutter. Det betyder, at rosenkålene bliver sprøde i bunden samtidig med, at de får en mild smag.
Opskrift på knuste rosenkål
Knuste rosenkål med parmesan
Ingredienser
- 500 gram rosenkål - friske
- 1 tsk salt
- 1 fed hvidløg - presset
- 1,5 dl parmesan - fintrevet
- 0,5 tsk chiliflager
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bring vand i kog i en lille gryde. Når vandet koger, tilsætter du salt og rosenkål.
- Lad kålene koge i 10 minutter, hæld dem i en si og skyl dem med koldt vand.
- Riv parmesan fint, så du har ca. 1,5 dl. Bland parmesan med olivenolie, chiliflager, presset hvidløg samt salt og peber i en skål.
- Kom rosenkål i skålen og fordel det hele godt om de små kål.
- Placer rosenkål på en bageplade. Tag en kop og mos hver enkelt lidt ned med koppens bund.
- Bag de knuste rosenkål i 15-20 minutter på 180 grader, til bundene er sprøde. Server med det samme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Hvis du ikke bryder dig om ost, kan du vende rosenkål i smeltet smør og rasp i stedet, før du bager dem.
Knuste rosenkål skal ikke koge for længe, max. 10 minutter, ellers bliver de for bløde, når de bages i ovnen.
Se andre opskrifter her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: