Cremet pasta med to slags spidskål og rosenkål, nødder og kylling er en comfort food, når det er bedst. Mættende og god med to slags kål.
Cremet pasta med to slags kål og kylling er alletiders aftensmad, som mætter og smager godt.
Kål og kylling vendes i marinade sammen med svitsede svampe, hvorefter det hele flamberes i whisky.
Og så skal der selvfølgelig også fløde og ost i. Retten ligger ikke lavt på kalorieskalaen, men til gengæld er den i top, hvad angår smag.
Opskrift på cremet pasta med kål
Cremet pasta med rosenkål og spidskål
Ingredienser
- 250 gram rosenkål - optøet fra frost
- 350 gram kyllingebrystfilet - i ønskede stykker
- ¼ spidskål - hakket
- 200 gram brune svampe - i kvarte
- 2 dl whisky - Til flambering
- 1 tsk Dijonsennep
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk honning
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk sukker
- 100 gram ost - revet
- ½ pose pose mozzarella og pesto cashewnødder
- ½ l fløde
- 1 hønsebouillonterning
- frisk pasta - kogt 1 min mindre efter anvisningen
Sådan gør du
- Hæld olie, honning, flagesalt og Dijonsennep på en sauterpande, tænd på middel varme og rør rundt.
- Tilføj kylling i tern eller strimler og rør det godt sammen med marinaden. Kom rosenkål, det hakkede spidskål og svampe i både med, svits til spidskål og svampe er mørt.
- Tilføj mozzarella-pesto cashewnødder. Skru helt op for varmen, sluk emhætten, hæld whiskyen ved og sæt ild til. Lad ilden brænde ud af sig selv. Hæld fløden ved sammen med en bouillonterning.
- Smag retten til med flagesalt, peber og sukker.
- Hæld vandet fra pastaen og vend det rundt i sovsen.
- Serveres med revet ost på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
I retten er der brugt en pose cashewnødder med pesto-mozarellasmag, men du kan sagtens bruge almindelige cashewnødder.
Eventuelt kan du så tilsætte lidt pesto i saucen, hvis du vil have den smag med i retten.
Server sammen med en frisk salat eventuelt denne med rosenkålsblade.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: