• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Frittata opskrift - italiensk æggekage med kartofler

Frittata opskrift - italiensk æggekage med kartofler

Billede resultat for frittata æggekage
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.7k
SHARES
FacebookMessenger3.7kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. juni 2023 - Udgivet:  7. juli 2017

Indhold

  1. Frittata opskrift: Prøv denne lækre frittata, der er en italiensk æggekage, som laves med kartofler, spinat, bacon, peberfrugt, løg og æg.
  2. Italiensk æggekage
  3. Opskrift på frittata
  4. Frittata opskrift
  5. Note

Frittata opskrift: Prøv denne lækre frittata, der er en italiensk æggekage, som laves med kartofler, spinat, bacon, peberfrugt, løg og æg.

Du skal prøve denne dejlige frittata opskrift, der er virkelig god aftensmad med masser af smag.

Og så er den italienske æggekage samtidig super nem at lave.

Italiensk æggekage

Frittata er en italiensk æggekage, som kan laves på et utal af måder. Der kan bruges stort set alle slags grøntsager, og det smager altsammen godt.

I denne udgave er den med kartofler, spinat, bacon og andre gode råvarer, men du kan sagtens droppe baconternene, og så er der jo tale om en super god vegetarret.

Opskriften er til fire personer, men rester gør lykke i madkassen dagen derpå.

Se mere inspiration:

  • Opskrift på nem tortilla - spansk æggekage med chorizo
  • Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg
  • Æggekage med kartofler og kylling i tern
  • Æggekage med spidskål og bacon som nem aftensmad
  • Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)

Opskrift på frittata

Billede resultat for frittata æggekage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Frittata opskrift

4.72 fra 14 stemmer
Frittata opskrift: Prøv denne lækre frittata, der er en italiensk æggekage, som laves med kartofler, spinat, bacon, peberfrugt, løg og æg.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 175
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kartofler - uden skræl
  • 250 g spinat - frisk
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g bacon - i tern
  • 10 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 1 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kartoflerne skæres i mindre tern, som koges i letsaltet vand i fem minutter. Hvis kartoflerne er med skræl, kan du med fordel skrælle dem først, mens nye kartofler blot vaskes rene.
  2. Hæld vandet fra, og fordel kartoffelternene i et ildfast fad, som du har beklædt med bagepapir.
  3. Den friske spinat skylles grundigt og slynges tør, inden den svitses let på en varm pande, så spinaten lige netop falder sammen. Fordel den derefter over kartoflerne.
  4. Rødløg snittes i tynde strimler og det samme med den røde peberfrugt. Begge svitses et minuts tid i en smule olivenolie på den varme pande, og fordeles derefter i fadet.
  5. Æg piskes godt sammen med mælk, salt og friskkværnet peber, og hældes over grøntsagerne.
  6. Bacontern steges næsten sprøde på panden, og drysses over frittataen, og slut af med at krydre med lidt oregano.
  7. Bag den dejlige frittata i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
  8. Lad den hvile fem minutter når den er kommet ud af ovnen.

Næringsindhold

Kalorier: 175kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Som sagt kan du med fordel lade den færdige frittata køle lidt af inden servering, da den er rygende varm.

Den italienske æggekage kan serveres som aftensmad, men den er også fin til en god brunch.

Den lækre frittata opskrift ender op med denne dejlige ret, der er lige til nyde. Æggekagen bages i et fad, og indeholder blandt andet kartofler. Derfor er den meget mættende. Foto: Madensverden.dk.
Den lækre frittata opskrift ender op med denne dejlige ret, der er lige til nyde. Æggekagen bages i et fad, og indeholder blandt andet kartofler. Derfor er den meget mættende. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. lone nisker

    marts 12, 2023 at 3:31 pm

    hej Holger. kunne jeg få et cirka mål på det ildfaste fad.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required