Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Frittata opskrift - italiensk æggekage med kartofler

Frittata opskrift - italiensk æggekage med kartofler

Billede resultat for frittata æggekage
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.8k
SHARES
FacebookMessenger3.8kPinterestEmailSMS

Frittata opskrift: Prøv denne lækre frittata, der er en italiensk æggekage, som laves med kartofler, spinat, bacon, peberfrugt, løg og æg.

Du skal prøve denne dejlige frittata opskrift, der er virkelig god aftensmad med masser af smag.

Og så er den italienske æggekage samtidig super nem at lave.

Italiensk æggekage

Frittata er en italiensk æggekage, som kan laves på et utal af måder. Der kan bruges stort set alle slags grøntsager, og det smager altsammen godt.

I denne udgave er den med kartofler, spinat, bacon og andre gode råvarer, men du kan sagtens droppe baconternene, og så er der jo tale om en super god vegetarret.

Opskriften er til fire personer, men rester gør lykke i madkassen dagen derpå.

Se mere inspiration:

  • Opskrift på nem tortilla - spansk æggekage med chorizo
  • Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg
  • Æggekage med kartofler og kylling i tern
  • Æggekage med spidskål og bacon som nem aftensmad
  • Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)

Opskrift på frittata

Frittata opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Frittata opskrift: Prøv denne lækre frittata, der er en italiensk æggekage, som laves med kartofler, spinat, bacon, peberfrugt, løg og æg.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kartofler (uden skræl)
  • 250 g spinat (frisk)
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g bacon (i tern)
  • 10 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skæres i mindre tern, som koges i letsaltet vand i fem minutter. Hvis kartoflerne er med skræl, kan du med fordel skrælle dem først, mens nye kartofler blot vaskes rene.
  2. Hæld vandet fra, og fordel kartoffelternene i et ildfast fad, som du har beklædt med bagepapir.
  3. Den friske spinat skylles grundigt og slynges tør, inden den svitses let på en varm pande, så spinaten lige netop falder sammen. Fordel den derefter over kartoflerne.
  4. Rødløg snittes i tynde strimler og det samme med den røde peberfrugt. Begge svitses et minuts tid i en smule olivenolie på den varme pande, og fordeles derefter i fadet.
  5. Æg piskes godt sammen med mælk, salt og friskkværnet peber, og hældes over grøntsagerne.
  6. Bacontern steges næsten sprøde på panden, og drysses over frittataen, og slut af med at krydre med lidt oregano.
  7. Bag den dejlige frittata i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
  8. Lad den hvile fem minutter når den er kommet ud af ovnen.

Næringsindhold

Kalorier175kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Som sagt kan du med fordel lade den færdige frittata køle lidt af inden servering, da den er rygende varm.

Den italienske æggekage kan serveres som aftensmad, men den er også fin til en god brunch.

Den lækre frittata opskrift ender op med denne dejlige ret, der er lige til nyde. Æggekagen bages i et fad, og indeholder blandt andet kartofler. Derfor er den meget mættende. Foto: Madensverden.dk.
Den lækre frittata opskrift ender op med denne dejlige ret, der er lige til nyde. Æggekagen bages i et fad, og indeholder blandt andet kartofler. Derfor er den meget mættende. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. lone nisker skriver

    marts 12, 2023 at 3:31 pm

    hej Holger. kunne jeg få et cirka mål på det ildfaste fad.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required