Frittata opskrift: Prøv denne lækre frittata, der er en italiensk æggekage, som laves med kartofler, spinat, bacon, peberfrugt, løg og æg.
Du skal prøve denne dejlige frittata opskrift, der er virkelig god aftensmad med masser af smag.
Og så er den italienske æggekage samtidig super nem at lave.
Italiensk æggekage
Frittata er en italiensk æggekage, som kan laves på et utal af måder. Der kan bruges stort set alle slags grøntsager, og det smager altsammen godt.
I denne udgave er den med kartofler, spinat, bacon og andre gode råvarer, men du kan sagtens droppe baconternene, og så er der jo tale om en super god vegetarret.
Opskriften er til fire personer, men rester gør lykke i madkassen dagen derpå.
Se mere inspiration:
Opskrift på frittata
Frittata opskrift
Ingredienser
- 500 g kartofler - uden skræl
- 250 g spinat - frisk
- 1 rødløg
- 1 rød peberfrugt
- 200 g bacon - i tern
- 10 æg
- 0,5 dl mælk
- 1 tsk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skæres i mindre tern, som koges i letsaltet vand i fem minutter. Hvis kartoflerne er med skræl, kan du med fordel skrælle dem først, mens nye kartofler blot vaskes rene.
- Hæld vandet fra, og fordel kartoffelternene i et ildfast fad, som du har beklædt med bagepapir.
- Den friske spinat skylles grundigt og slynges tør, inden den svitses let på en varm pande, så spinaten lige netop falder sammen. Fordel den derefter over kartoflerne.
- Rødløg snittes i tynde strimler og det samme med den røde peberfrugt. Begge svitses et minuts tid i en smule olivenolie på den varme pande, og fordeles derefter i fadet.
- Æg piskes godt sammen med mælk, salt og friskkværnet peber, og hældes over grøntsagerne.
- Bacontern steges næsten sprøde på panden, og drysses over frittataen, og slut af med at krydre med lidt oregano.
- Bag den dejlige frittata i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
- Lad den hvile fem minutter når den er kommet ud af ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Som sagt kan du med fordel lade den færdige frittata køle lidt af inden servering, da den er rygende varm.
Den italienske æggekage kan serveres som aftensmad, men den er også fin til en god brunch.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
lone nisker
hej Holger. kunne jeg få et cirka mål på det ildfaste fad.