Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager

Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager

frikasse med kalv
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på frikassé med kalv, og det er altså en ægte sommerklassiker, når vi taler dansk mad.

Her lavet med store tern af kalvetykkam, som jeg synes passer perfekt til en kalvefrikassé.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og der er rigeligt i denne opskrift.

Rester køles hurtigt ned og smager endnu bedre dagen efter. Se også min populære opskrift på kalvefrikasse med asparges og porrer).

Se også disse opskrifter:

  • Blomkålsgryde
  • Spinatgryde
  • Gulerodsgryde

Opskrift

Frikassé opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Frikassé med kalv er en rigtig sommerfrikassé, og her er min opskrift med både grønne og hvide asparges. Sommerens bedste mad, som nydes med nye kartofler.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kalvetykkam
  • 1 l vand
  • 2 dl hvidvin
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 knoldselleri
  • 2 laurbærblade
  • persille og timian
Grøntsager
  • 3 gulerødder
  • 6 grønne asparges
  • 8 hvide asparges
  • 150 g ærter
Sovs
  • 3 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 6 dl suppe fra kødet, cirka mængde
  • 1 dl fløde
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 800 g kartofler gene nye danske kartofler

Fremgangsmåde

  1. Kalvetykkam skæres i grove tern, gerne cirka tre centimeter på hvert led. Puds fedtet af, så du har rene stykker kød.
  2. Kom kalvekødet i en gryde og hæld vand ved. Kog det op og skum derefter af. Det er vigtigt at skumme grundigt af når du laver frikassé, så fortsæt indtil der ikke er mere skum på vandet.
  3. Hæld derefter hvidvin ved. Gulerod, porre og knoldselleri skæres i små tern og kommes ved sammen med laurbærblade og lidt frisk persille og timian. Læg låg på og kog ved svag varme i en time og 15 minutter.
  4. Imens klargøres grøntsagerne, hvor gulerødder skæres i mindre tern og de hvide asparges skrælles. Knæk derefter bundstykket af både de grønne og hvide asparges, hvorefter de skæres i stykker på cirka tre centimeters længde. Man må gerne skulle bruge kniv og gaffel til at spise en frikassé.
  5. Kog også de nye kartofler så de er møre. Koges i saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne hvile mens du laver frikasseen færdig.
  6. Hæld kød og suppegrønt i et dørslag, så suppen kommer i en skål. Sortér kødet fra, mens suppegrøntsagerne kasseres.
  7. Sigt suppen tilbage i gryden, og kog nu gulerodstern i to minutter. Tilsæt de hvide asparges, og kog videre i to minutter. Endelig kommes de grønne asparges ved og koges et minut, inden ærterne lige varmes ved.
  8. Sigt nu suppen i en skål, og gem de sprøde grøntsager.
  9. Stil gryden tilbage på komfuret, og smelt smør i gryden. Pisk derefter hvedemel i, hvorefter der piskes suppe i indtil du har den rette konsistens. Jeg plejer at bruge 5-6 deciliter af suppen. Kom derefter fløde ved, og lad den hvide sovs koge i fem minutter.
  10. Vend derefter forsigtigt kalvekødet i, og varm igennem. Kom så grøntsagerne i og smag til med salt og peber. Din frikasse skal ikke koge videre nu, da grøntsagerne helst skal have lidt bid.
  11. Endelig hakkes en potte persille fint og vendes i lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier743kcalKulhydrater69gProtein53gFedt25gMættet fedt14gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.3gKolesterol207mgNatrium1227mgKalium2492mgKostfibre12gSukker11gVitamin A9405IUVitamin C78mgCalcium185mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Frikasse med kalv serveres straks sammen med de nye, kogte kartofler, og du kan eventuelt lige drysse med lidt persille til sidst.

Kalvefrikassé er en ægte, dansk sommerklassiker, når vi taler om mad herhjemme.

Det lyse kalvekød er perfekt sammen med årstidens friske grøntsager, herunder altså blandt andet hvide og grønne asparges, nye gulerødder og kartofler.

Fakta

Frikasséen er en ret med store stykker af kød, der laves i en stuvning med hvid sovs. Det er sådan den korte forklaring.

Typisk laves frikasséer typisk med netop kalvekød, men den er også god med lam eller kylling.

Udover kødet og stuvningen, er der altid forskellige slags grøntsager i retten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required