• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager

Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager

frikasse med kalv
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. november 2024 - Udgivet:  3. maj 2021

Indhold

  1. Opskrift
  2. Frikassé opskrift
  3. Servering
  4. Fakta

Her er min opskrift på frikassé med kalv, og det er altså en ægte sommerklassiker, når vi taler dansk mad.

Her lavet med store tern af kalvetykkam, som jeg synes passer perfekt til en kalvefrikassé.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og der er rigeligt i denne opskrift.

Rester køles hurtigt ned og smager endnu bedre dagen efter. Se også min populære opskrift på kalvefrikasse med asparges og porrer).

Se også disse opskrifter:

  • Blomkålsgryde
  • Spinatgryde
  • Gulerodsgryde

Opskrift

frikasse med kalv
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Frikassé opskrift

5 fra 4 stemmer
Frikassé med kalv er en rigtig sommerfrikassé, og her er min opskrift med både grønne og hvide asparges. Sommerens bedste mad, som nydes med nye kartofler.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 743
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g kalvetykkam
  • 1 l vand
  • 2 dl hvidvin
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 knoldselleri
  • 2 laurbærblade
  • persille - og timian
Grøntsager
  • 3 gulerødder
  • 6 grønne asparges
  • 8 hvide asparges
  • 150 g ærter
Sovs
  • 3 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 6 dl suppe - fra kødet, cirka mængde
  • 1 dl fløde
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 800 g kartofler - gene nye danske kartofler

Fremgangsmåde
 

  1. Kalvetykkam skæres i grove tern, gerne cirka tre centimeter på hvert led. Puds fedtet af, så du har rene stykker kød.
  2. Kom kalvekødet i en gryde og hæld vand ved. Kog det op og skum derefter af. Det er vigtigt at skumme grundigt af når du laver frikassé, så fortsæt indtil der ikke er mere skum på vandet.
  3. Hæld derefter hvidvin ved. Gulerod, porre og knoldselleri skæres i små tern og kommes ved sammen med laurbærblade og lidt frisk persille og timian. Læg låg på og kog ved svag varme i en time og 15 minutter.
  4. Imens klargøres grøntsagerne, hvor gulerødder skæres i mindre tern og de hvide asparges skrælles. Knæk derefter bundstykket af både de grønne og hvide asparges, hvorefter de skæres i stykker på cirka tre centimeters længde. Man må gerne skulle bruge kniv og gaffel til at spise en frikassé.
  5. Kog også de nye kartofler så de er møre. Koges i saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne hvile mens du laver frikasseen færdig.
  6. Hæld kød og suppegrønt i et dørslag, så suppen kommer i en skål. Sortér kødet fra, mens suppegrøntsagerne kasseres.
  7. Sigt suppen tilbage i gryden, og kog nu gulerodstern i to minutter. Tilsæt de hvide asparges, og kog videre i to minutter. Endelig kommes de grønne asparges ved og koges et minut, inden ærterne lige varmes ved.
  8. Sigt nu suppen i en skål, og gem de sprøde grøntsager.
  9. Stil gryden tilbage på komfuret, og smelt smør i gryden. Pisk derefter hvedemel i, hvorefter der piskes suppe i indtil du har den rette konsistens. Jeg plejer at bruge 5-6 deciliter af suppen. Kom derefter fløde ved, og lad den hvide sovs koge i fem minutter.
  10. Vend derefter forsigtigt kalvekødet i, og varm igennem. Kom så grøntsagerne i og smag til med salt og peber. Din frikasse skal ikke koge videre nu, da grøntsagerne helst skal have lidt bid.
  11. Endelig hakkes en potte persille fint og vendes i lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 743kcalKulhydrater: 69gProtein: 53gFedt: 25gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.3gKolesterol: 207mgNatrium: 1227mgKalium: 2492mgKostfibre: 12gSukker: 11gVitamin A: 9405IUVitamin C: 78mgCalcium: 185mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Frikasse med kalv serveres straks sammen med de nye, kogte kartofler, og du kan eventuelt lige drysse med lidt persille til sidst.

Kalvefrikassé er en ægte, dansk sommerklassiker, når vi taler om mad herhjemme.

Det lyse kalvekød er perfekt sammen med årstidens friske grøntsager, herunder altså blandt andet hvide og grønne asparges, nye gulerødder og kartofler.

Fakta

Frikasséen er en ret med store stykker af kød, der laves i en stuvning med hvid sovs. Det er sådan den korte forklaring.

Typisk laves frikasséer typisk med netop kalvekød, men den er også god med lam eller kylling.

Udover kødet og stuvningen, er der altid forskellige slags grøntsager i retten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required