Indhold
Fransk bondebrød
Ingredienser
- 3 dl vand (lunkent, svarende til 300 g)
- 20 g gær
- 425 g hvedemel (med mindst 12% protein)
- 10 g salt
- 1 æg (sammenpisket, til pensling)
Fremgangsmåde
- Kom 3 dl vand op i skålen til din røremaskine og med en ske røres 20 g gær ud i vandet.
- Tilsæt 425 g hvedemel og 10 g salt. Ælt dejen med dejkrog ved middel hastighed i ca. 10 minutter.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk dejen op. Læg et viskestykke over og lad den hæve i 60 minutter. Den skal hæves til ca. dobbelt størrelse.
- Forvarm din ovn til 230 grader over- og undervarme.
- Del dejen på midten uden at ælte den. Læg forsigtigt de to brød på hulplade eller bageplade med bagepapir. Pensl dem med 1 æg (sammenpisket).
- Sæt de franske bondebrød ind på næstnederste rille, og stil samtidig en ovnfast skål med lidt (ca. 1 dl) kogende vand ind i bunden af ovnen.
- Bag brødene i ca. 35 minutter. Efter henholdsvis 10 minutter og 20 minutter pensles de grundigt med koldt vand. 2-3 minutter før de er færdigbagte fjernes skålen i bunden af ovnen, og ovnlågen sættes på klem, så du får dampen ud og brødene bliver sprøde.
Opskrift på fransk bondebrød
Fransk bondebrød er det perfekte madbrød, og så er det altså virkelig nemt at bage.
Ingredienserne er kun vand, gær, mel og salt, og arbejdstiden er også ganske kort. Under hævetiden og bagetiden passer det jo sig selv.
Brødet er virkelig godt at servere til gryderetter og meget andet andet. God bagelyst.
Se flere opskrifter:
Tips
De færdigbagte franske bondebrød køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
Derefter er de klar til servering. Brug dem gerne som madbrød til eks. bouef bourguignon eller coq au vin, hvor brødskiverne kan suge den lækre sovs op.
Og du kan også fryse dem ned til senere brug.
Når du tager dem op fra frost, kan du med fordel hurtigt skylle dem under den kolde hane inden de varmes i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i ca. 8-10 minutter. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode






Mona Jensen skriver
Super godt
Inge Maack Brandt skriver
Hej Holger Et spørgsmål og ikke en kommentar
Du skriver ofte at man skal sætte en skål med kogende vand i bunden af ovnen når man bager brød.
Der må ikke sættes noget i bunden af min ovn står der i brugervejledningen. Kan jeg så bare sætte vandet på pladen med brødene?
Hilsen Inge
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på fransk bondebrød. Kom gerne med din mening om brødet her.
Jolanda skriver
Ville de blive bedre, hvis man tilsætter lidt fedtstof som smør eller olie?