• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Fransk bondebrød

Fransk bondebrød

billede med fransk bondebrød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. februar 2025 - Udgivet:  5. februar 2025

Indhold

  1. Her får du min opskrift på fransk bondebrød. Det er et super nemt brød at bage, der skal kun bruges få ingredienser og det er perfekt til mad.
  2. Fransk bondebrød - nem opskrift
  3. Tips

Her får du min opskrift på fransk bondebrød. Det er et super nemt brød at bage, der skal kun bruges få ingredienser og det er perfekt til mad.

Fransk bondebrød er det perfekte madbrød, og så er det altså virkelig nemt at bage.

Ingredienserne er kun vand, gær, mel og salt, og arbejdstiden er også ganske kort. Under hævetiden og bagetiden passer det jo sig selv.

Brødet er virkelig godt at servere til gryderetter og meget andet andet. God bagelyst.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Ciabattabrød med store huller
  • Focaccia
  • Naanbrød
  • Franskbrød
billede med fransk bondebrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fransk bondebrød - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på fransk bondebrød. Det er et super nemt brød at bage, der skal kun bruges få ingredienser og det er perfekt til mad.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Brød
Køkken: Fransk
Kalorier: 784
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl vand - lunkent, svarende til 300 g
  • 20 g gær
  • 425 g hvedemel - med mindst 12% protein
  • 10 g salt
  • 1 æg - sammenpisket, til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand op i skålen til din røremaskine og med en ske røres gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt hvedemel og salt. Ælt dejen med dejkrog ved middel hastighed i ca. 10 minutter.
  3. Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk dejen op. Læg et viskestykke over og lad den hæve i 60 minutter. Den skal hæves til ca. dobbelt størrelse.
  4. Forvarm din ovn til 230 grader over- og undervarme.
  5. Del dejen på midten uden at ælte den. Læg forsigtigt de to brød på hulplade eller bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg.
    dej til franske bondebrød
  6. Sæt de franske bondebrød ind på næstnederste rille, og stil samtidig en ovnfast skål med lidt (ca. 1 dl) kogende vand ind i bunden af ovnen.
  7. Bag brødene i ca. 35 minutter. Efter henholdsvis 10 minutter og 20 minutter pensles de grundigt med koldt vand. 2-3 minutter før de er færdigbagte fjernes skålen i bunden af ovnen, og ovnlågen sættes på klem, så du får dampen ud og brødene bliver sprøde.
    færdigbagte franske bondebrød

Næringsindhold

Kalorier: 784kcalKulhydrater: 164gProtein: 23gFedt: 2gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.3gNatrium: 1953mgKalium: 288mgKostfibre: 7gSukker: 1gVitamin C: 0.01mgCalcium: 39mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte franske bondebrød køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Derefter er de klar til servering. Brug dem gerne som madbrød til eks. bouef bourguignon eller coq au vin, hvor brødskiverne kan suge den lækre sovs op.

Og du kan også fryse dem ned til senere brug.

Når du tager dem op fra frost, kan du med fordel hurtigt skylle dem under den kolde hane inden de varmes i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i ca. 8-10 minutter. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Maack Brandt

    maj 20, 2025 at 2:24 pm

    Hej Holger Et spørgsmål og ikke en kommentar
    Du skriver ofte at man skal sætte en skål med kogende vand i bunden af ovnen når man bager brød.
    Der må ikke sættes noget i bunden af min ovn står der i brugervejledningen. Kan jeg så bare sætte vandet på pladen med brødene?
    Hilsen Inge

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    februar 05, 2025 at 8:54 am

    Tak fordi du bruger opskriften på fransk bondebrød. Kom gerne med din mening om brødet her.

    Svar
    • Jolanda

      maj 20, 2025 at 1:55 pm

      Ville de blive bedre, hvis man tilsætter lidt fedtstof som smør eller olie?

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required