Her får du min opskrift på fransk bondebrød. Det er et super nemt brød at bage, der skal kun bruges få ingredienser og det er perfekt til mad.
Fransk bondebrød er det perfekte madbrød, og så er det altså virkelig nemt at bage.
Ingredienserne er kun vand, gær, mel og salt, og arbejdstiden er også ganske kort. Under hævetiden og bagetiden passer det jo sig selv.
Brødet er virkelig godt at servere til gryderetter og meget andet andet. God bagelyst.
Se også mine populære opskrifter på:
Fransk bondebrød - nem opskrift
Ingredienser
- 3 dl vand - lunkent, svarende til 300 g
- 20 g gær
- 425 g hvedemel - med mindst 12% protein
- 10 g salt
- 1 æg - sammenpisket, til pensling
Fremgangsmåde
- Kom vand op i skålen til din røremaskine og med en ske røres gæren ud i vandet.
- Tilsæt hvedemel og salt. Ælt dejen med dejkrog ved middel hastighed i ca. 10 minutter.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk dejen op. Læg et viskestykke over og lad den hæve i 60 minutter. Den skal hæves til ca. dobbelt størrelse.
- Forvarm din ovn til 230 grader over- og undervarme.
- Del dejen på midten uden at ælte den. Læg forsigtigt de to brød på hulplade eller bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg.
- Sæt de franske bondebrød ind på næstnederste rille, og stil samtidig en ovnfast skål med lidt (ca. 1 dl) kogende vand ind i bunden af ovnen.
- Bag brødene i ca. 35 minutter. Efter henholdsvis 10 minutter og 20 minutter pensles de grundigt med koldt vand. 2-3 minutter før de er færdigbagte fjernes skålen i bunden af ovnen, og ovnlågen sættes på klem, så du får dampen ud og brødene bliver sprøde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte franske bondebrød køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
Derefter er de klar til servering. Brug dem gerne som madbrød til eks. bouef bourguignon eller coq au vin, hvor brødskiverne kan suge den lækre sovs op.
Og du kan også fryse dem ned til senere brug.
Når du tager dem op fra frost, kan du med fordel hurtigt skylle dem under den kolde hane inden de varmes i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i ca. 8-10 minutter. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på fransk bondebrød. Kom gerne med din mening om brødet her.