Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Fransk bondebrød

Fransk bondebrød (nemt at bage og godt til mad)

billede med fransk bondebrød
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fransk bondebrød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på fransk bondebrød
  • Tips
  • Kommentarer

Fransk bondebrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Her får du min opskrift på fransk bondebrød. Det er et super nemt brød at bage, der skal kun bruges få ingredienser og det er perfekt til mad.
Antal: 2
Ret: Brød
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl vand (lunkent, svarende til 300 g)
  • 20 g gær
  • 425 g hvedemel (med mindst 12% protein)
  • 10 g salt
  • 1 æg (sammenpisket, til pensling)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom 3 dl vand op i skålen til din røremaskine og med en ske røres 20 g gær ud i vandet.
  2. Tilsæt 425 g hvedemel og 10 g salt. Ælt dejen med dejkrog ved middel hastighed i ca. 10 minutter.
  3. Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk dejen op. Læg et viskestykke over og lad den hæve i 60 minutter. Den skal hæves til ca. dobbelt størrelse.
  4. Forvarm din ovn til 230 grader over- og undervarme.
  5. Del dejen på midten uden at ælte den. Læg forsigtigt de to brød på hulplade eller bageplade med bagepapir. Pensl dem med 1 æg (sammenpisket).
    dej til franske bondebrød
  6. Sæt de franske bondebrød ind på næstnederste rille, og stil samtidig en ovnfast skål med lidt (ca. 1 dl) kogende vand ind i bunden af ovnen.
  7. Bag brødene i ca. 35 minutter. Efter henholdsvis 10 minutter og 20 minutter pensles de grundigt med koldt vand. 2-3 minutter før de er færdigbagte fjernes skålen i bunden af ovnen, og ovnlågen sættes på klem, så du får dampen ud og brødene bliver sprøde.
    færdigbagte franske bondebrød

Næringsindhold

Kalorier784kcalKulhydrater164gProtein23gFedt2gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt0.3gNatrium1953mgKalium288mgKostfibre7gSukker1gVitamin C0.01mgCalcium39mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på fransk bondebrød

Fransk bondebrød er det perfekte madbrød, og så er det altså virkelig nemt at bage.

Ingredienserne er kun vand, gær, mel og salt, og arbejdstiden er også ganske kort. Under hævetiden og bagetiden passer det jo sig selv.

Brødet er virkelig godt at servere til gryderetter og meget andet andet. God bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Ciabattabrød med store huller
  • Focaccia
  • Naanbrød
  • Franskbrød

Tips

De færdigbagte franske bondebrød køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Derefter er de klar til servering. Brug dem gerne som madbrød til eks. bouef bourguignon eller coq au vin, hvor brødskiverne kan suge den lækre sovs op.

Og du kan også fryse dem ned til senere brug.

Når du tager dem op fra frost, kan du med fordel hurtigt skylle dem under den kolde hane inden de varmes i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i ca. 8-10 minutter. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mona Jensen skriver

    november 13, 2025 at 2:46 pm

    Super godt

    Svar
  2. Inge Maack Brandt skriver

    maj 20, 2025 at 2:24 pm

    Hej Holger Et spørgsmål og ikke en kommentar
    Du skriver ofte at man skal sætte en skål med kogende vand i bunden af ovnen når man bager brød.
    Der må ikke sættes noget i bunden af min ovn står der i brugervejledningen. Kan jeg så bare sætte vandet på pladen med brødene?
    Hilsen Inge

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 05, 2025 at 8:54 am

    Tak fordi du bruger opskriften på fransk bondebrød. Kom gerne med din mening om brødet her.

    Svar
    • Jolanda skriver

      maj 20, 2025 at 1:55 pm

      Ville de blive bedre, hvis man tilsætter lidt fedtstof som smør eller olie?

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required