• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Forloren pindsvin - opskrift på en klassiker fra 1970erne

Forloren pindsvin - opskrift på en klassiker fra 1970erne

Billede resultat for forloren pindsvin
Forloren pindsvin er et farsbrød med pølser, og det er en særdeles børnevenlig ret. Retten kan varieres på flere måder, og pindsvinet skal have cirka 45 minutter i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  29. april 2021

Del gerne:
234
SHARES
FacebookMessenger234PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Forloren pindsvin, farspindsvin eller farsbrød med pølser. Her er opskriften på den populære ret fra 1970erne, og det er en børnevenlig ret.
  2. Opskrift på forloren pindsvin
  3. Forloren pindsvin
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
  8. Mad fra 1970erne
  9. Valg af pølser
Gå til opskrift

Forloren pindsvin, farspindsvin eller farsbrød med pølser. Her er opskriften på den populære ret fra 1970erne, og det er en børnevenlig ret.

Hvad er forloren pindsvin? Sådan lød det i en mail forleden til hej@madensverden.dk, og her er både svaret og opskriften.

Og den kan du glæde dig til, for selvom det er en lidt løjerlig ret, så smager den ganske fint. Og den er i hvert fald børnevenlig.

Det er en såkaldt snyderet, som vi blandt andet også kender det fra forloren hare. Så nej, der er ikke pindsvin i den.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kyllingefarsbrød

Italiensk farsbrød

Farsbrød med porrer

Forloren mørbrad

    Opskrift på forloren pindsvin

    Billede resultat for forloren pindsvin

    Forloren pindsvin

    Forloren pindsvin, farspindsvin eller farsbrød med pølser. Her er opskriften på den populære ret fra 1970erne, og det er en børnevenlig ret.
    Bedømmelse
    5 fra 11 stemmer
    RetAftensmad
    Arbejdstid: 10 minutter minutter
    Tilberedning: 40 minutter minutter
    Samlet tid: 50 minutter minutter
    Antal 4 personer
    Vis favoritter
    Print opskriften
    Gem opskriften
    Print opskriften
    Kræver medlemskab - læs mere
    Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

    Ingredienser

    • 500 g hakket svin og kalv - med 10% fedt
    • 1 tsk salt
    • 1 løg løg - finthakket eller revet
    • 1 tsk paprika
    • 2 æg
    • 4 spsk rasp
    • 2 spsk piskefløde
    • friskkværnet peber
    • 4 pølser - røde eller wienerpølser
    • Lidt timian

    Fremgangsmåde

    • Kom det hakkede kød op i en skål sammen med salt, og ælt det godt sammen med hænderne.
    • Så tilsættes revet eller finthakket løg, paprika, æg, rasp og lidt piskefløde. Kom også nogle vrid fra peberkværnen i. Ælt nu igen farsen godt igennem med hænderne, så den samles og bliver mere sammenhængende.
    • Smør et ildfast fad med lidt olie, og form et farsbrød midt i fadet. Lad det ikke være alt for højt af hensyn til stegetiden i ovnen.
    • De røde pølser deles på midten og stikkes ned i farsbrødet. Drys eventuelt med lidt tørret timian. Sådan laver du forloren pindsvin.
    • Hæld lidt vand i bunden af fadet, og stil det i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor farspindsvinet nu skal have cirka 40 minutter.

    Få tilsendt opskriften på mail

    Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
    Opskriften er nu på vej til din indbakke

    Næringsindhold

    Ernæring i opskriften
    Mængde pr. portion
    Kalorier
    522
    % Daglig værdi*
    Fedt
     
    34
    g
    52
    %
    Mættet fedt
     
    12
    g
    75
    %
    Transfedt
     
    0.2
    g
    Flerumættet fedt
     
    4
    g
    Enkelumættet fedt
     
    14
    g
    Kolesterol
     
    246
    mg
    82
    %
    Natrium
     
    1330
    mg
    58
    %
    Kalium
     
    698
    mg
    20
    %
    Kulhydrater
     
    10
    g
    3
    %
    Kostfibre
     
    1
    g
    4
    %
    Sukker
     
    2
    g
    2
    %
    Protein
     
    41
    g
    82
    %
    Vitamin A
     
    229
    IU
    5
    %
    Vitamin C
     
    4
    mg
    5
    %
    Calcium
     
    64
    mg
    6
    %
    Jern
     
    3
    mg
    17
    %
    * Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
    Kræver medlemskab
    Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
    Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
    Kom med din mening

    Note

    Mens det forlorne pindsvin er i ovnen, kan du lave tilbehør og sovs, og på den måde er det en ret nem hverdagsret.

    Tilbehøret til det forlorne pindsvin, eller farsbrød med pølser, kan være dampede gulerødder, kogte ærter, hasselback kartofler eller hvad du synes godt om.

    Dertil hører en god brun sovs - som du kan se opskriften på i linket.

    Mad fra 1970erne

    Forloren pindsvin var en populær ret tilbage i 1970erne, hvor den var på bordet i mange danske hjem.

    Den blev også kaldt farspindsvin og farsbrød med pølser, og den er en både nem og ret billig ret.

    Pindsvinet minder meget om en forloren hare, som du finder opskriften på et andet sted her på siden, og både børn og voksne sætter pris på den.

    Valg af pølser

    I denne ret har jeg anvendt halverede røde pølser, fordi det lige var hvad jeg havde i køleskabet i dag.

    Men du kan også lave den med wienerpølser eller cocktailpølser. Det betyder ikke så meget. Se iøvrigt vores smagstest af pølser her.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifterne
    • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

      Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. Kirsten L.

      marts 29, 2021 at 9:16 am

      Kender kun retten fra en film med Kirsten Lefelt hvor hun serverede den til en snob middag 😂😂

      Svar
    2. Susan

      marts 29, 2021 at 9:16 am

      Hvad var det filmen hed ? Den med Kirsten Lehfelft, hvor hun laver denner ret til en forretni gsmiddag

      Svar
      • Jolanda

        april 30, 2021 at 1:12 pm

        Det er vist "Flamberede hjerter" fra 1986.😅

        Svar
    3. John

      marts 29, 2021 at 9:16 am

      Har lavet farspindsvin et par gange når vi var mange sammen i sommerhus, og ungerne guffede i sig 😊

      Svar
    4. Inge-Lise

      marts 29, 2021 at 9:15 am

      Det laver jeg da stadig væk dog med cocktail pølser eller brunch pølser👏

      Svar
    5. Pernille

      marts 29, 2021 at 9:15 am

      Hos os hed det “pølseskov” 😄

      Svar
    6. Pernille

      marts 29, 2021 at 9:14 am

      Har jeg godt nok aldrig fået, selv om jeg var barn i 70'erne 🤣🤣

      Svar
    7. Anja

      marts 29, 2021 at 9:14 am

      Gode minder fra min barndom.... 😍

      Svar

    Besøg vores webshop

    • Forside Aftensmad

      Madens Verden Aftensmad

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden Airfryer

      Madens Verden Airfryer

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden forklæde

      Madens Verden forklæde

      kr. 125,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden mulepose

      Madens Verden mulepose

      kr. 50,00
      Tilføj til kurv

    Nyeste indhold

    Billede med asparges i butterdej.

    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

    Uge20-bedstevinkøb

    Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

    Billede med spidskålsvinaigrette.

    Spidskålsvinaigrette med mandler

    ugens madplan uge 20

    Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

    Billede med rabarberbrud.

    Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

    Billede med sake risvin.

    Sake - fakta og viden om den japanske risvin

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
    Følg med her
    Instagram
    Facebook
    Youtube

    Copyright: Madens Verden!

    Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
    Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
    Bliv medlem her
    Eller fortsæt gratis med annoncer her

    Bedømmelse

    Your vote:




    Bedøm her

    A rating is required
    A name is required
    An email is required