Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Fordej (opskriften der gør dit brød meget bedre)

Fordej (opskriften der gør dit brød meget bedre)

fordej opskrift
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMS
Opdateret: 18. maj 2024 - Udgivet: 13. juni 2019

Fordej er nærmest uundværligt, hvis du vil bage godt brød.

Min gamle ven og bagermester Hardy Christensen fra Nørre Nebel sagde altid, at hvis du vil have godt brød i dag, så start i går.

Og med det hentydede han til fordejen, så det er godt at være på forkant.

Opskriften giver en mængde fordej, der passer til 12-15 brødstykker, eller 2-3 hele brød/flutes.

Opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem fordej

4.86 fra 7 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 451
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 g vand - koldt
  • 2 g gær
  • 100 g Manitoba hvedemel
  • 25 g fuldkorns hvedemel
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Vej koldt vand af i en skål og rør en smule gær ud i vandet. Du skal blot bruge to gram gær.
  2. Rør derefter Manitoba og fuldkorns mel i, og det skal blot lige vendes sammen.
  3. Læg et stykke husholdningsfilm over, så din fordej ikke tørrer ud. Læg derefter et viskestykke over.
  4. Stil skålen med fordejen på køkkenbordet, og den må gerne boble i 24 timer før brug.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 451kcalKulhydrater: 95gProtein: 14gFedt: 2gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.2gNatrium: 8mgKalium: 210mgKostfibre: 6gSukker: 0.4gVitamin A: 2IUCalcium: 27mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Anvendelse af fordej

Fordejen kan anvendes i mange forskellige slags brød og brødtyper.

Jeg anvender ofte fordej til blandt andet pizzadej og franskbrød, men i høj grad også til madbrød.

En af de opskrifter jeg bruger ofte er denne:

250 gram koldt vand
15 gram gær
5 gram sukker
300 gram Manitoba hvedemel
10 gram salt
1 portion fordej

Kør vand og gær sammen i skålen på røremaskinen, og ælt derefter sukker, hvedemel, salt og fordej i. Kør ved middelhøj hastighed i otte minutter.

Tag dejen ud på bordet og virk den op. Kom eventuelt lidt mere mel ved hvis det er nødvendigt. Se her hvordan du virker dej op.

Lad dejen hvile 15 minutter.

Virk op igen og del i tre lige store stykker, som formes til flutes. Her viser bager Morten hvordan du gør det.

Stil på bageplade med bagepapir eller hulplade, pensles med vand og hæver i 20 minutter.

Forvarm ovnen til 240 grader varmluft, og stil et lille fad ind i bunden af ovnen.

Når ovnen er gennemvarm kommes en lille sjat vand ind i fadet, pladen med brødene kommer ind, og lågen lukkes straks.

Skru ned på 210 grader varmluft og bag brødene i cirka 15 minutter.

Så har du verdens bedste brød med fordej.

FAQ

Hvad er fordej?

Fordej er en nem dej, som bruges som hjælpemiddel i din brødbagning. En nem form for surdej uden den syrlige smag.

Hvor længe skal en fordej stå?

Det bedste er at lade fordejen stå og arbejde i 24 timer. Men du kan godt bruge den allerede efter 12 timer.

Hvad gør fordejen ved brødet?

Fordej udvikler blandt andet smagen i dit brød, og men giver også en bedre skorpe og øget holdbarhed.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik Hansen skriver

    oktober 07, 2024 at 11:11 pm

    Hvis jeg følger mængderne i opskriften på siden synes jeg min dej er meget våd og vanskelig at virke op
    Den der ikke som i videoen.
    Hvad gør jeg evt. forkert?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 08, 2024 at 9:54 am

      Hej Henrik
      Det kan være melet - kom lidt mere i.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required