• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Fløde - fakta, næringsindhold og opskrifter med fløden

Fløde - fakta, næringsindhold og opskrifter med fløden

Billede med fløde.
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. april 2025 - Udgivet:  13. april 2025

Indhold

  1. Fløde er en fast bestanddel i ethvert køkken, hvor den bla. bruges i madlavning og desserter. Få fakta, opskrifter, næringsindhold og fedtprocent.
  2. Vælg den rigtige fløde
  3. Næringsindhold i fløde 38%
  4. 5 hurtige fakta om fløden
  5. Opskrifter med fløde
  6. Flødekartofler
  7. Panna cotta
  8. Bedste luksus mørbradgryde
  9. Blomkålssuppe
  10. Gammeldags citronfromage
  11. Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde
  12. Kartoffel porre suppe
  13. Spaghetti med bacon og cremet flødesauce
  14. Hakkebøffer med baconflødesovs - nem og lækker opskrift
  15. Fløderand - nem opskrift på klassisk dansk dessert

Fløde er en fast bestanddel i ethvert køkken, hvor den bla. bruges i madlavning og desserter. Få fakta, opskrifter, næringsindhold og fedtprocent.

Fløde er et mælkeprodukt, og er det som flyder til toppen (øverst på mælken) efter at råmælken er skummet og filtreret.

Flødens fedtindhold kan variere, og bliver styret og kontrolleret, alt efter hvilket produkt det er til. Eksempelvis har den almindelige piskefløde normalt et fedtindhold på 38%, mens en kaffefløde har et fedtindhold på omkring de 9%.

Du kan også købe madlavningsfløde med forskellige (og væsentligt lavere) fedtprocenter.

Fløde anvendes almindeligvis til flødeskum, saucer, supper, kage, fromage, og andre desserter – og fløden kan derfor bedst betragtes som et nydelsesprodukt, og ikke et hverdagsprodukt.

Fløden skal i øvrigt indeholde mindst 30% fedt for at kunne piskes til flødeskum.

Vælg den rigtige fløde

Selv om der er mange, der efterhånden kigger mod erstatningsprodukter for fløden - så er fløde altså ikke så slemt endda, hvis den blot indtages med måde.

Fløden skal ses som en ekstra luksus til madlavningen i blandt andet en god sauce – så vælg den rigtige, når det endelig skal være, og lad dig ikke narre af ”sundere” alternativer, med mindre du har en form for intolerance, der gør at det ikke er muligt for dig at bruge fløden.

Dog skal man være opmærksom på det høje kalorieindhold i en fuldfed piskefløde, og derfor altså indtage den med måde. 100 gram piskefløde indeholder 346 kalorier.

I 2024 satte Arla fedtprocenten i piskefløde ned fra de tidligere 38% til nu 36%. På den måde kan koncernen spare penge, indrømmede Arla overfor TV2.

Næringsindhold i fløde 38%

Mængde per 100 gram

Kalorier 346
Kulhydrat 3,3 gram
Fedt 36 gram
Protein 2,2 gram

5 hurtige fakta om fløden

Her er 5 korte fakta om fløden.

Fløde er den fede del af mælk

Når mælk står stille, stiger den fede del automatisk til tops – det er fløden! Industrielt bliver den nu typisk separeret mekanisk via centrifugering.

Der findes flere slags fløde

I Danmark har vi eksempelvis disse:

  • Piskefløde (38% fedt) – god til piskning og saucer
  • Madlavningsfløde (ca. 8-18%) – tyndere og tåler opvarmning
  • Kaffefløde (ca. 9%) – bruges i varme drikke
    Nogle fløder er tilsat stabilisatorer for bedre holdbarhed og konsistens.

Fløde kan piskes – men ikke for meget!

Pisker du fløde, får du flødeskum. Pisker du for længe, får du smør! Det er faktisk sådan man laver smør traditionelt – ved at piske fløde længe nok.

Fløde er rig på fedt – og smag

Den høje fedtprocent gør fløde lækker og cremet, hvilket fremhæver smagen i alt fra pastaretter til desserter. Men den bør nydes med måde, hvis man tænker på kalorierne.

Fløde bruges i køkkener verden over

I det franske køkken er fløde et must i saucer og supper. I det danske køkken ser vi det i risalamande, sovs og flødekartofler – og i Italien bruges det i eks. panna cotta.

Opskrifter med fløde

Her får du nogle af de mest populære flødeopskrifter på Madens Verden.

Flødekartofler

4.7 fra 180 stemmer
Forkæl dine smagsløg med denne nemme opskrift på flødekartofler. Skab den perfekte balance mellem kartofler, fløde og løg.
Gå til opskrift
billede med flødekartofler

Panna cotta

4.7 fra 66 stemmer
Min bedste opskrift på panna cotta, der er en klassisk dessert fra det italienske køkken. Nem at lave på få minutter med få ingredienser.
Gå til opskrift
billede med panna cotta

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 523 stemmer
Mørbradgryde - en populær og velsmagende dansk klassiker med svinemørbrad, bacon og champignon. Nem at lave og perfekt til aftensmad.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

Blomkålssuppe

4.7 fra 76 stemmer
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Gå til opskrift
billede med blomkålssuppe

Gammeldags citronfromage

4.7 fra 31 stemmer
Citronfromage er en skøn klassiker fra det danske køkken lavet med masser af friskpresset citronsaft og citronskal og piskede æggehvider.
Gå til opskrift
billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen

Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde

4.7 fra 256 stemmer
Nyd en velsmagende klassisk dansk ret med koteletter i fad. Opskriften indeholder bacon, peberfrugt og fløde - en rigtig lækkerbisken.
Gå til opskrift
billederesultat for gammeldags koteletter i fad

Kartoffel porre suppe

4.7 fra 331 stemmer
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Spaghetti med bacon og cremet flødesauce

5 fra 6 stemmer
Sådan laver du spaghetti med bacon og cremet flødesauce, der er lavet af tørsaltet bacon, og nænsomt tilberedt med grønne asparges.
Gå til opskrift
Billede resultat for spaghetti med bacon og cremet flødesauce

Hakkebøffer med baconflødesovs - nem og lækker opskrift

4.8 fra 56 stemmer
Virkelig god opskrift på hakkebøffer med baconflødesovs og peberfrugter. Retten tilberedes i et fad, der stilles i ovnen. Nem aftensmad.
Gå til opskrift
Billederesultat for hakkebøffer med baconflødesovs

Fløderand - nem opskrift på klassisk dansk dessert

4.6 fra 33 stemmer
Fløderand er en gammel klassisk dessert, som mormormad ofte lavede. I dag køber de fleste den, men fløderand er faktisk meget nem at lave selv.
Gå til opskrift
billederesultat for fløderand
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her