Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Flankesteg i ovn med rosmarin og hvidløg

Flankesteg i ovn med rosmarin og hvidløg

flankesteg
4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
373
SHARES
FacebookMessenger373PinterestEmailSMS

Se hvordan du laver en perfekt flankesteg i ovn, og her viser jeg dig også hvordan du laver den bedste marinade til flankestegen.

Flankesteg i ovn er vidunderlig mad, der samtidig ikke koster en herregård.

Flanksteaken er et relativt billigt stykke kød, der dog har masser af smag.

Her kan du se hvordan du laver den i ovn, men nederst fortæller jeg også hvordan du steger den perfekt på pande eller i grillen.

Opskriften er til fire personer. I min video kan du se, hvor jeg marinerer og pandesteger en flankesteg.

Opskrift på flankesteg i ovn

Flankesteg i ovn med rosmarin og hvidløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 35 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
På køl: 12 timer t
Se hvordan du laver en perfekt flankesteg i ovn, og her viser jeg dig også hvordan du laver den bedste marinade til flankestegen.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g flankesteg
Den bedste marinade laver du af
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk rosmarin frisk
  • 2 spsk persille hakket
  • 3 fed hvidløg pressede
  • 1 tsk ingefær revet
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål, og mas det godt sammen med en ske, så du får al smagen ud af krydderurterne.
  2. Smør flanskstegen godt ind i rosmarin- og hvidløgsmarinaden, og massér det grundigt, så du virkelig får smagen fordelt.
  3. Læg kødet i en frysepose, luk den tæt, og nu må din flankesteg gerne lægge et døgn i posen og suge al smagen ud af marinaden.
  4. Mindre kan dog også gøre det, men jo længere tid, jo bedre smag til sidst. Og den skal ihverfald helst trække mindst et par timer.
  5. Når kødet har trukket masser af smag, lægger du den i et ildfast fad.
  6. Nu skal den steges i forvarmet ovn ved 175 grader, hvor den skal have cirka 15 minutter.
  7. Tag din flanksteak ud og læg den på et skærebræt. Den skal IKKE overdækkes.
  8. Lad kødet hvile i 10-15 minutter, og så skal den skæres ud i så tynde skiver som muligt. Og du skærer skiverne på skrå, for så bliver kødet nemlig mørt som smør.

Næringsindhold

Kalorier440kcalKulhydrater3gProtein43gFedt28gMættet fedt7gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt17gKolesterol120mgNatrium690mgKalium714mgKostfibre1gSukker1gVitamin A200IUVitamin C4mgCalcium62mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

I grillen og på pande

Du kan også grille flanksteaken, og det sker ved indirekte varme, hvor den skal have cirka fem minutter på hver side.

Hviletiden er fortsat 15 minutter.

Hvis du foretrækker flankesteg på pande, så skal den steges syv minutter på hver side.

Tilbehør

Det perfekte tilbehør til en flanksteak er bagte kartofler, hjemmebagte flutes og glaserede gulerødder.

Se også disse opskrifter:

Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter
Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter er en vanvittig velsmagende ret, der egner sig som gæstemad. Det møre kød serveres med pasta.
Se opskriften her
billederesultat for langtidsstegt flanksteak
Flanksteak
Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en skam. Flanksteaken er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.
Se opskriften her
Billede resultat for flanksteak i grill
Grillspyd med flankesteg og tomater - spyd til grillen
Prøv lige disse nemme grillspyd med flankesteg og tomater. Flankesteg skæres i strimler og marineres, inden de færdige grillspyd grilles ved direkte varme.
Se opskriften her
grillspyd med flankesteg og tomater
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erling skriver

    juli 08, 2025 at 11:01 pm

    Lækkert, og nem opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 09, 2025 at 6:38 am

      Mange tak, Erling - dejligt at høre.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  2. Sanne Bøg skriver

    april 08, 2022 at 9:43 am

    Hej Holger
    Jeg synes, at i mange, rigtig mange af dine op skrifter, der bruger du rosmarin så det må du rigtig godt ku li, men jeg kan slet, slet ikke spise det.
    Ideen om, at bruge timian i stedet for, altså simpelthen bytte rosmarinen ud timian i mere el mindre alle opskrifterne…. Måske du har et andet forslag..?

    Mange hilsner
    Sanne

    Svar
  3. Anne sophie Friis skriver

    december 16, 2018 at 12:45 pm

    Fanta#tisk opsskrift på flankesteg blev skøn 5 stjerner. Vh Fie

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      december 17, 2018 at 8:25 am

      Hej Anne Sophie

      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required