Sådan laver du flæskesteg i stegeso eller Römertopf. En nem opskrift med grøntsager i bunden, og med præcis stegetid, så stegen er mør.
Her får du min opskrift på flæskesteg i stegeso eller Römertopf, hvor stegen får tre timer i ovnen.
Det giver både en mør flæskesteg, men også sprøde svær, som lige får en tur under grillen til sidst.
I bunden af stegesoen kommes diverse grøntsager, så tilbehøret er klar samtidig med flæskestegen. Nemmere bliver det ikke.
Ganske vist er stegetiden ca. tre timer, men her passer retten jo sig selv.
Til sidst laves en skøn sauce af skyen, og så er du klar til servering. I øvrigt en rigtig fin omgang gæstemad. Se også min grundopskrift på mør flæskesteg i ovn med sprøde svær.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på flæskesteg i stegeso
Flæskesteg i stegeso
Ingredienser
- 1,8 kg flæskesteg
- salt
- laurbærblade
- 400 g kartofler - små, halveres
- 0,5 knoldselleri - i mundrette tern
- 4 mellemstore gulerødder - i to cm. tykke skiver
- 1 håndfuld timian
- 8 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1 citron
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Stegeso lægges i blød i mindst 15 minutter i koldt vand. Både over- og underdel.
- Grøntsagerne gøres klar som anvist. og lægges i stegesoen (Römertopf). Mængden kan du justere som du synes, så det passer til jer. Så her er målene kun vejledende. Blandt andet persillerødder er også gode at komme ved.
- Gå flæskesværen efter for at tjekke, at alle svær er skåret ned til kødet. Ellers er det svært at opnå de sprøde svær. Derefter skal der salt ned mellem alle svær! Salt også undersiden af flæskestegen, og læg den derefter i stegesoen ovenpå grøntsagerne.
- Stk nogle laurbærblade ned mellem sværene.
- Hæld 8 deciliter vand ned i bunden af fadet, men vær sikker på at stegen ligger ovenpå grøntsager, og ikke i vandet. Smuldr også en bouillonterning, og vrid så lidt citronsaft over flæskesteg og grøntsager. Kom også nogle kviste timian ved.
- Læg låget på stegesoen, og stil den ind i en kold ovn. Skru varmen op på 150 grader almindelig over- og undervarme. Stegetiden for flæskesteg i stegeso er tre timer.
- Efter de tre timer fjernes låget, og ovnen stilles på grill. Fjern laurbærbladene. Grill nu indtil sværene er helt sprøde - men pas på de ikke bliver for mørke! Så her kræves fuld opmærksomhed.
- Tag stegen op og læg den på et skærebræt. Tag også grøntsagerne op og læg dem i et fad.
- Smelt et par spiseskefulde smør i en lille gryde, og rør to spiseskefulde hvedemel i. Pisk gradvist ca. 3 deciliter af stegeskyen i, og derefter mælk eller fløde indtil ønsket konsistens. Smages til med salt, peber, citronsaft og eventuelt lidt ribsgele. Lidt gastrik gør også underværker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Flæskesteg i stegeso serveres med grøntsager og saucen til. Nemt og godt. Evt. også med gammeldags rødkål til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Herluf Nielsen
Fantastisk madprogram