Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Flæskesteg i stegeso

Flæskesteg i stegeso

billederesultat for flæskesteg i stegeso
4.7 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
363
SHARES
FacebookMessenger363PinterestEmailSMS

Sådan laver du flæskesteg i stegeso eller Römertopf. En nem opskrift med grøntsager i bunden, og med præcis stegetid, så stegen er mør.

Her får du min opskrift på flæskesteg i stegeso eller Römertopf, hvor stegen får tre timer i ovnen.

Det giver både en mør flæskesteg, men også sprøde svær, som lige får en tur under grillen til sidst.

I bunden af stegesoen kommes diverse grøntsager, så tilbehøret er klar samtidig med flæskestegen. Nemmere bliver det ikke.

Ganske vist er stegetiden ca. tre timer, men her passer retten jo sig selv.

Til sidst laves en skøn sauce af skyen, og så er du klar til servering. I øvrigt en rigtig fin omgang gæstemad. Se også min grundopskrift på mør flæskesteg i ovn med sprøde svær.

Se også mine opskrifter på:

  • Flæskesteg i airfryer
  • Langtidsstegt flæskesteg
  • Flæskesteg sous vide

Opskrift på flæskesteg i stegeso

Flæskesteg i stegeso

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 41 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Evt. grill til sidst: 10 minutter min
Samlet tid: 3 timer t 25 minutter min
Sådan laver du flæskesteg i stegeso eller Römertopf. En nem opskrift med grøntsager i bunden, og med præcis stegetid, så stegen er mør.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,8 kg flæskesteg
  • salt
  • laurbærblade
  • 400 g kartofler (små, halveres)
  • 0,5 knoldselleri (i mundrette tern)
  • 4 mellemstore gulerødder (i to cm. tykke skiver)
  • 1 håndfuld timian
  • 8 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 citron
  • friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Stegeso lægges i blød i mindst 15 minutter i koldt vand. Både over- og underdel.
  2. Grøntsagerne gøres klar som anvist. og lægges i stegesoen (Römertopf). Mængden kan du justere som du synes, så det passer til jer. Så her er målene kun vejledende. Blandt andet persillerødder er også gode at komme ved.
  3. Gå flæskesværen efter for at tjekke, at alle svær er skåret ned til kødet. Ellers er det svært at opnå de sprøde svær. Derefter skal der salt ned mellem alle svær! Salt også undersiden af flæskestegen, og læg den derefter i stegesoen ovenpå grøntsagerne.
  4. Stk nogle laurbærblade ned mellem sværene.
  5. Hæld 8 deciliter vand ned i bunden af fadet, men vær sikker på at stegen ligger ovenpå grøntsager, og ikke i vandet. Smuldr også en bouillonterning, og vrid så lidt citronsaft over flæskesteg og grøntsager. Kom også nogle kviste timian ved.
  6. Læg låget på stegesoen, og stil den ind i en kold ovn. Skru varmen op på 150 grader almindelig over- og undervarme. Stegetiden for flæskesteg i stegeso er tre timer.
  7. Efter de tre timer fjernes låget, og ovnen stilles på grill. Fjern laurbærbladene. Grill nu indtil sværene er helt sprøde - men pas på de ikke bliver for mørke! Så her kræves fuld opmærksomhed.
  8. Tag stegen op og læg den på et skærebræt. Tag også grøntsagerne op og læg dem i et fad.
  9. Smelt et par spiseskefulde smør i en lille gryde, og rør to spiseskefulde hvedemel i. Pisk gradvist ca. 3 deciliter af stegeskyen i, og derefter mælk eller fløde indtil ønsket konsistens. Smages til med salt, peber, citronsaft og eventuelt lidt ribsgele. Lidt gastrik gør også underværker.

Næringsindhold

Kalorier494kcalKulhydrater22gProtein70gFedt13gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol189mgNatrium354mgKalium1721mgKostfibre4gSukker4gVitamin A6807IUVitamin C30mgCalcium69mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Flæskesteg i stegeso serveres med grøntsager og saucen til. Nemt og godt. Evt. også med gammeldags rødkål til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Herluf Nielsen skriver

    oktober 27, 2024 at 7:34 pm

    Fantastisk madprogram

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required