• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Flæskesteg i stegeso

Flæskesteg i stegeso

billederesultat for flæskesteg i stegeso
4.7 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
360
SHARES
FacebookMessenger360PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. maj 2024 - Udgivet: 12. oktober 2020

Sådan laver du flæskesteg i stegeso eller Römertopf. En nem opskrift med grøntsager i bunden, og med præcis stegetid, så stegen er mør.

Her får du min opskrift på flæskesteg i stegeso eller Römertopf, hvor stegen får tre timer i ovnen.

Det giver både en mør flæskesteg, men også sprøde svær, som lige får en tur under grillen til sidst.

I bunden af stegesoen kommes diverse grøntsager, så tilbehøret er klar samtidig med flæskestegen. Nemmere bliver det ikke.

Ganske vist er stegetiden ca. tre timer, men her passer retten jo sig selv.

Til sidst laves en skøn sauce af skyen, og så er du klar til servering. I øvrigt en rigtig fin omgang gæstemad. Se også min grundopskrift på mør flæskesteg i ovn med sprøde svær.

Se også mine opskrifter på:

  • Flæskesteg i airfryer
  • Langtidsstegt flæskesteg
  • Flæskesteg sous vide

Opskrift på flæskesteg i stegeso

billederesultat for flæskesteg i stegeso
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flæskesteg i stegeso

4.74 fra 41 stemmer
Sådan laver du flæskesteg i stegeso eller Römertopf. En nem opskrift med grøntsager i bunden, og med præcis stegetid, så stegen er mør.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Evt. grill til sidst 10 minutter min
Samlet tid 3 timer t 25 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 494
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,8 kg flæskesteg
  • salt
  • laurbærblade
  • 400 g kartofler - små, halveres
  • 0,5 knoldselleri - i mundrette tern
  • 4 mellemstore gulerødder - i to cm. tykke skiver
  • 1 håndfuld timian
  • 8 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 citron
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Stegeso lægges i blød i mindst 15 minutter i koldt vand. Både over- og underdel.
  2. Grøntsagerne gøres klar som anvist. og lægges i stegesoen (Römertopf). Mængden kan du justere som du synes, så det passer til jer. Så her er målene kun vejledende. Blandt andet persillerødder er også gode at komme ved.
  3. Gå flæskesværen efter for at tjekke, at alle svær er skåret ned til kødet. Ellers er det svært at opnå de sprøde svær. Derefter skal der salt ned mellem alle svær! Salt også undersiden af flæskestegen, og læg den derefter i stegesoen ovenpå grøntsagerne.
  4. Stk nogle laurbærblade ned mellem sværene.
  5. Hæld 8 deciliter vand ned i bunden af fadet, men vær sikker på at stegen ligger ovenpå grøntsager, og ikke i vandet. Smuldr også en bouillonterning, og vrid så lidt citronsaft over flæskesteg og grøntsager. Kom også nogle kviste timian ved.
  6. Læg låget på stegesoen, og stil den ind i en kold ovn. Skru varmen op på 150 grader almindelig over- og undervarme. Stegetiden for flæskesteg i stegeso er tre timer.
  7. Efter de tre timer fjernes låget, og ovnen stilles på grill. Fjern laurbærbladene. Grill nu indtil sværene er helt sprøde - men pas på de ikke bliver for mørke! Så her kræves fuld opmærksomhed.
  8. Tag stegen op og læg den på et skærebræt. Tag også grøntsagerne op og læg dem i et fad.
  9. Smelt et par spiseskefulde smør i en lille gryde, og rør to spiseskefulde hvedemel i. Pisk gradvist ca. 3 deciliter af stegeskyen i, og derefter mælk eller fløde indtil ønsket konsistens. Smages til med salt, peber, citronsaft og eventuelt lidt ribsgele. Lidt gastrik gør også underværker.

Næringsindhold

Kalorier: 494kcalKulhydrater: 22gProtein: 70gFedt: 13gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 189mgNatrium: 354mgKalium: 1721mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 6807IUVitamin C: 30mgCalcium: 69mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Flæskesteg i stegeso serveres med grøntsager og saucen til. Nemt og godt. Evt. også med gammeldags rødkål til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Herluf Nielsen

    oktober 27, 2024 at 7:34 pm

    Fantastisk madprogram

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required