Figenmarmelade med valnødder og citronsaft er vildt lækkert både på brød eller som tilbehør til et ostefad. Opskriften er fra Mellemøsten.
Figenmarmelade med valnødder fra Mellemøsten er en af min yndlingsmåder at spise figner på.
De har den lækreste sødme, som går hånd i hånd med de lettere bitre valnødder.
Jeg er fornyelig flyttet til Jordan, som lige nu har de vildeste friske figner i sæson. Det betyder selvfølgelig, at jeg sørger for at spise så mange, som jeg kan, mens det er muligt.
Denne marmelade holder sig længe, så det føles som at forlænge sæsonen.
Opskrift på figenmarmelade med valnødder
Figenmarmelade med valnødder fra Mellemøsten
Ingredienser
- 250 g figner - friske
- 150 g sukker
- 1,5 dl vand
- 0,5 tsk kanel - stødt
- 1 dl valnødder
- 1 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Start med at skære fignerne i grove stykker, jeg skar cirka hver figen i fire halvstore stykker. Du kan også vælge at skære dem mindre, det er op til dig.
- Tag nu en lille gryde og tilføj vandet. Lad det koge. Når vandet koger, tilføjer du figenstykkerne. Lad dem simre i et par minutter, så frugten bliver blødere.
- Tilføj nu sukker og stødt kanel. Bland det sammen og lad det simre med låg på i cirka 10 minutter - eller indtil konsistensen bliver lidt tykkere.
- Hak valnødderne groft og tilføj dem til gryden, lad blandingen simre yderligere i fem minutter uden låg på.
- Tilføj citronsaften og sluk for varmen. Lad nu blandingen køle helt ned, før du hælder den på glas.
- Hæld nu marmeladen på glas og opbevar den i køleskabet. Den er nu klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Man kan bruge marmeladen til alt muligt, så som smørelse på brød, til forskellige oste eller en af mine nye favoritter er at putte lidt ovenpå havregrød til morgenmad.
Du kan vælge at udskifte en smule af sukkeret med honning. Det giver en rigtig lækker blomstret smag, som klæder opskriften rigtig fint.
Husk blot at honning søder mere, så du skal kun bruge halvt så meget honning i forhold til sukker.
Se også vores andre opskrifter så som mirabellemarmelade med frisk ingefær og vanilje eller mormors nemme opskrift på marmelade med rabarber.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lisbet Rank
Lækkert🍋👍
Susanne
Jeg tilsatte kun ca halvdelen af vandet og sukkeret. Til slut blændede jeg marmeladen, inden jeg tilsatte valnødderne. Fik en rigtig fin og fast konsistens og marmeladen var tilpas sød.
Ayoe
Enig m Susanne, måtte tilføje en del stivelse. Men uhm en lækker smag!! Flere opskrifter med friske figner please 🙂
Susanne
Obs der er alt for meget vand i opskriften. Det bliver tyndere end suppe desværre