Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Figenmarmelade med valnødder og citronsaft

Figenmarmelade med valnødder og citronsaft

Figenmarmelade med valnødder
4.8 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
54
SHARES
FacebookMessenger54PinterestEmailSMS
Indhold
  • Figenmarmelade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på figenmarmelade med valnødder
  • Tip
  • Kommentarer

Figenmarmelade

Rakel Seneca
4.8 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Figenmarmelade med valnødder og citronsaft er vildt lækkert både på brød eller som tilbehør til et ostefad. Opskriften er fra Mellemøsten.
Antal: 1 glas
Ret: Marmelade
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g figner friske
  • 150 g sukker
  • 1,5 dl vand
  • 0,5 tsk kanel stødt
  • 1 dl valnødder
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære fignerne i grove stykker, jeg skar cirka hver figen i fire halvstore stykker. Du kan også vælge at skære dem mindre, det er op til dig.
  2. Tag nu en lille gryde og tilføj vandet. Lad det koge. Når vandet koger, tilføjer du figenstykkerne. Lad dem simre i et par minutter, så frugten bliver blødere.
  3. Tilføj nu sukker og stødt kanel. Bland det sammen og lad det simre med låg på i cirka 10 minutter - eller indtil konsistensen bliver lidt tykkere.
  4. Hak valnødderne groft og tilføj dem til gryden, lad blandingen simre yderligere i fem minutter uden låg på.
  5. Tilføj citronsaften og sluk for varmen. Lad nu blandingen køle helt ned, før du hælder den på glas.
  6. Hæld nu marmeladen på glas og opbevar den i køleskabet. Den er nu klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier1422kcalKulhydrater213gProtein17gFedt66gMættet fedt6gFlerumættet fedt48gEnkelumættet fedt9gNatrium14mgKalium1044mgKostfibre15gSukker193gVitamin A379IUVitamin C12mgCalcium202mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på figenmarmelade med valnødder

Figenmarmelade med valnødder fra Mellemøsten er en af min yndlingsmåder at spise figner på.

De har den lækreste sødme, som går hånd i hånd med de lettere bitre valnødder.

Jeg er fornyelig flyttet til Jordan, som lige nu har de vildeste friske figner i sæson. Det betyder selvfølgelig, at jeg sørger for at spise så mange, som jeg kan, mens det er muligt.

Denne marmelade holder sig længe, så det føles som at forlænge sæsonen.

Tip

Man kan bruge marmeladen til alt muligt, så som smørelse på brød, til forskellige oste eller en af mine nye favoritter er at putte lidt ovenpå havregrød til morgenmad.

Du kan vælge at udskifte en smule af sukkeret med honning. Det giver en rigtig lækker blomstret smag, som klæder opskriften rigtig fint.

Husk blot at honning søder mere, så du skal kun bruge halvt så meget honning i forhold til sukker.

Se også vores andre opskrifter så som mirabellemarmelade med frisk ingefær og vanilje eller mormors nemme opskrift på marmelade med rabarber.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbet Rank skriver

    september 19, 2024 at 3:19 pm

    Lækkert🍋👍

    Svar
  2. Susanne skriver

    oktober 21, 2023 at 7:04 pm

    Jeg tilsatte kun ca halvdelen af vandet og sukkeret. Til slut blændede jeg marmeladen, inden jeg tilsatte valnødderne. Fik en rigtig fin og fast konsistens og marmeladen var tilpas sød.

    Svar
  3. Ayoe skriver

    september 23, 2023 at 12:20 pm

    Enig m Susanne, måtte tilføje en del stivelse. Men uhm en lækker smag!! Flere opskrifter med friske figner please 🙂

    Svar
  4. Susanne skriver

    august 29, 2023 at 12:08 am

    Obs der er alt for meget vand i opskriften. Det bliver tyndere end suppe desværre

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required