• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Fermenterede grøntsager - sundt og syrligt tilbehør

Fermenterede grøntsager - sundt og syrligt tilbehør

Fermenterede grøntsager
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  17. august 2021

Fermenterede grøntsager er sundt. Her indgår rød spidskål, hvidkål og gulerødder, som masseres med salt, så klarer de selv fermenteringen.

Fermenterede grøntsager har fået en renæssance de seneste år. Og heldigvis for det.

Det er nemlig både sundt og virkelig lækkert at spise for eksempel fermenteret kål - sauerkraut - til en række retter.

Derudover giver det et syrligt spark i sandwichs og burgerne. Det er let nok at lave. Det eneste som kræver lidt knofedt, er massagen.

Kål og grønt skal nemlig masseres godt og grundigt, så væsken trækker ud af dem. Og denne væske hældes over, når gulerødderne og kålen kommer på glas.

Opskrift på fermenterede grøntsager

Fermenterede grøntsager
Karen SenecaKaren Seneca

Fermenterede grøntsager - sundt og syrligt tilbehør

4.75 fra 4 stemmer
Fermenterede grøntsager er supersundt. Her med rød spidskål, hvidkål og gulerødder, som masseres med salt, så klarer de selv fermenteringen.
Forb. tid 20 minutter min
Fermentering 6 days d
Samlet tid 6 days d 20 minutter min
Antal: 5 dl
Ret: Syltning, Tilbehør
Køkken: Tysk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 0,5 hvidkål
  • 0,3 rød spidskål
  • 3 gulerødder
  • 2 spsk salt
  • 3 laurbærblade
  • 6 peberkorn
  • persille - el. koriander

Fremgangsmåde
 

  1. Skær hvidkål og spidskål i strimler af ca. en halv cm. Skræl guleroden og riv den på den grove side af rivejernet. Skyl nogle kviste persille.
  2. Nu skal du komme det hele i en stor skål og drysse salt henover.
  3. Pres, masser og mas grøntsagerne i ti minutter. Eller indtil der er godt med væske, og mængden er reduceret til næsten det halve.
  4. Bland peberkorn og laurbærblade i.
  5. Skyl og skold to patentglas med plads til 2 dl. i hver.
  6. Hæld kålen og gulerødderne op i glassene. Fordel væsken i hvert glas. Der skal være vand nok til at dække det hele. Er der ikke det, kan du koge et par dl. med en teskefuld salt og hælde det i glassene.
  7. Fyld væske helt op til kanten. Du kan også tage et hvidkålsblad, folde det og mase det hen over grøntsagerne, så de komme ri pres. der må nemlig ikke være ilt i glasset.
  8. Sæt glassene et mørkt sted, som ikke må være for varmt. Lad dem stå tre uger og fermentere. Hver dag linder du lidt på låget, så du letter overtrykket.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Derfor er fermenteret grønt sundt

Der er mange grunde til, at det er godt for os at spise fermenterede grøntsager. Fermentering er en garant for, at alle vitaminerne bliver i grøntsagerne.

Vi kan også bedre udnytte vitaminerne, da mælkesyrebakterierne nedbryder plantecellerne, så vitaminer og andre næringsstoffer nemmere optages i vores tarme.

Vi kender rådet med at spise mælkesyretabletter, hvis vi har diarre. Fermenterede grøntsager ser ud til at have nogenlunde samme virkning.

Læs også andre artikler på Madens Verden:

  • Kimchi opskrift - nem metode til fermentering
  • Fermentering – hvad er det?
  • Se listen: Sådan skal frugt og grønt opbevares
  • Tempeh - planteprotein som alternativ til kød
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required