Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Fermenterede grøntsager - sundt og syrligt tilbehør

Fermenterede grøntsager - sundt og syrligt tilbehør

Fermenterede grøntsager
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 17. august 2021

Fermenterede grøntsager er sundt. Her indgår rød spidskål, hvidkål og gulerødder, som masseres med salt, så klarer de selv fermenteringen.

Fermenterede grøntsager har fået en renæssance de seneste år. Og heldigvis for det.

Det er nemlig både sundt og virkelig lækkert at spise for eksempel fermenteret kål - sauerkraut - til en række retter.

Derudover giver det et syrligt spark i sandwichs og burgerne. Det er let nok at lave. Det eneste som kræver lidt knofedt, er massagen.

Kål og grønt skal nemlig masseres godt og grundigt, så væsken trækker ud af dem. Og denne væske hældes over, når gulerødderne og kålen kommer på glas.

Opskrift på fermenterede grøntsager

Karen SenecaKaren Seneca

Fermenterede grøntsager - sundt og syrligt tilbehør

4.75 fra 4 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Fermentering 6 dage d
Samlet tid 6 dage d 20 minutter min
Antal: 5 dl
Ret: Syltning, Tilbehør
Køkken: Tysk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 0,5 hvidkål
  • 0,3 rød spidskål
  • 3 gulerødder
  • 2 spsk salt
  • 3 laurbærblade
  • 6 peberkorn
  • persille - el. koriander
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skær hvidkål og spidskål i strimler af ca. en halv cm. Skræl guleroden og riv den på den grove side af rivejernet. Skyl nogle kviste persille.
  2. Nu skal du komme det hele i en stor skål og drysse salt henover.
  3. Pres, masser og mas grøntsagerne i ti minutter. Eller indtil der er godt med væske, og mængden er reduceret til næsten det halve.
  4. Bland peberkorn og laurbærblade i.
  5. Skyl og skold to patentglas med plads til 2 dl. i hver.
  6. Hæld kålen og gulerødderne op i glassene. Fordel væsken i hvert glas. Der skal være vand nok til at dække det hele. Er der ikke det, kan du koge et par dl. med en teskefuld salt og hælde det i glassene.
  7. Fyld væske helt op til kanten. Du kan også tage et hvidkålsblad, folde det og mase det hen over grøntsagerne, så de komme ri pres. der må nemlig ikke være ilt i glasset.
  8. Sæt glassene et mørkt sted, som ikke må være for varmt. Lad dem stå tre uger og fermentere. Hver dag linder du lidt på låget, så du letter overtrykket.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Derfor er fermenteret grønt sundt

Der er mange grunde til, at det er godt for os at spise fermenterede grøntsager. Fermentering er en garant for, at alle vitaminerne bliver i grøntsagerne.

Vi kan også bedre udnytte vitaminerne, da mælkesyrebakterierne nedbryder plantecellerne, så vitaminer og andre næringsstoffer nemmere optages i vores tarme.

Vi kender rådet med at spise mælkesyretabletter, hvis vi har diarre. Fermenterede grøntsager ser ud til at have nogenlunde samme virkning.

Læs også andre artikler på Madens Verden:

  • Kimchi opskrift - nem metode til fermentering
  • Fermentering - hvad er det?
  • Se listen: Sådan skal frugt og grønt opbevares
  • Tempeh - planteprotein som alternativ til kød
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required