Clubsandwich med marineret kylling og balsamicostegte løg er nem at lave, og her er den skønne opskrift på den populære club sandwich.
Clubsandwich er en populær sandwich til frokost, men den kan bestemt også bruges som en lækker aftensmad. Den mætter nemlig godt.
Her er den velsmagende club sandwich lavet med marineret kylling og løg, der er stegt med lidt balsamico. Det giver altså en god smag.
Generelt er clubsandwich en populær sandwich over det meste af kloden, og den kaldes også for clubhouse sandwich.
Normalt skæres den færdige sandwich ud i trekanter, og den holdes ofte sammen ved hjælp af tandstikkere.
Og det der kendetegner en club sandwich er, at det to lag kød (i dette tilfælde kylling) mellem tre skiver toastbrød.
Bemærk, at opskriften her er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op til flere.
Opskrift på clubsandwich
Clubsandwich med marineret kylling og balsamicoløg
Ingredienser
- 6 skiver toastbrød - gerne groft toastbrød, ristet
- 2 syltede agurker - hele, små syltede agurker
- 1 pakke bacon - i skiver
- 1 hjertesalat - eller krølsalat
Marineret kylling
- 2 kyllingebrystfileter
- 1½ spsk. sennep - gerne en dijon sennep
- 1½ spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg - presset
- ½-1 tsk. rosmarin - tørret, eller estragon
- salt og friskkværnet peber
Balsamicostegte rødløg
- 2 rødløg - i tynde både
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. balsamico
- salt og friskkværnet peber
Dressing til clubsandwich
- 4 spsk. creme fraiche - 9%
- 2 spsk. mayonnaise - gerne en Hellmann's
- 1½ tsk. karry
- ½ tsk. honning - flydende
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Afpuds kyllingebrystfileterne og skær dem næsten helt igennem på langs, så de kan foldes ud og så de ikke er så tykke når de skal steges.
- Rør marinaden sammen og vend kyllingebrystfileterne i, så de er godt dækket. Lad dem marinere i ½-1 time i køleskab.
- Steg bacon sprøde og lad det dryppe af på køkkenrulle.
- Steg kyllingefileterne i baconfedtet, krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber, til de er gennemstegte. Skær dem i strimler.
- Rør dressingen sammen og smag den til.
- Varm olivenolie op på en pande til rødløgene, lad det blive godt varmt. Kom rødløg på og steg ved høj varme - og konstant omrøring - i et par minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Skru ned for varmen og steg i endnu 3 minutter, rør i det af og til.
- Drys sukker på og steg det i et minuts tid. Hæld balsamico ved og lad det koge helt ind, smag dem til. Når balsamico'en er kogt ind, så tag panden af varmen.
- Skær agurken i skiver, men ikke helt igennem i toppen, så de kan spredes ud som en vifte.
- Så skal du samle din clubsandwich. Tag et skive toast og smør med lidt dressing. Læg salatblade på, så et par baconskiver, kyllingestrimler, rødløg og agurk-vifte.
- Smør endnu en skive ristet toast og læg med dressingen nedad og tryk den godt ned. Smør også den anden side og forsæt som på 1. lag.
- Slut af med endnu en skive toast smurt med dressing.
- Sæt en tandstikker i (for at holde lidt på det hele) og skær den færdige clubsandwich i trekanter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Fortsæt på samme måde med den anden clubsandwich - eller hvor mange du nu skal lave.
Club sandwich kan serveres med ovnstegte pommes frites.
Se også disse opskrifter på sandwich:
Del dine ideer og tanker med os andre her: