Her får du en opskrift på fastelavnsboller med æbler og marcipan. Nemme fastelavnsboller med æbletern, og de kan sagtens fryses ned.
Fastelavnsboller med æbler og marcipan er en variant af den klassiske fastelavnsbolle med creme, og de her er næsten bedre end klassikeren.
Æblestykkerne passer med deres syrlige smag super godt til den søde dej, men det er stadigvæk en sød og lækker fastelavsnbolle.
Du får 20 fastelavnsboller ud af denne opskrift.
Opskrift
Ingredienser
Dej
- 50 g gær
- 1 dl mælk lunken
- 125 g smør blødt
- 1 æg
- 50 g sukker
- 375 g mel
Fyld
- 100 g smør blødt
- 2 spsk. sukker
- 150 g marcipan
- 1 æble skrællet
Pensling
- 1 æg let sammenpisket
Sådan gør du
- Gæren røres ud i det lunkne mælk og derefter tilsættes resten af ingredienserne. Ælt det, til dejen er blød og smidig.
- Stil til hævning et lunt sted i 30 minutter, tildækket.
- Imens laves fyldet: Smør og sukker røres sammen.
- Marcipanen skæres i 20 lige store stykker/skiver.
- Æblet skrælles og skæres i bitte små tern.
- Når dejen er færdighævet, trilles den til en tyk pølse og deles i 20 stykker. Tryk dem flade med hånden og læg så 1 tsk. smørblanding, lidt æbletern og en skive marcipan.
- Fold enderne ind over og form til fastelavnsboller.
- Sæt dine fastelavnsboller med æbler og marcipan på bageplade med bagepapir og lad dem hæve igen i 30 minutter. Lunt og tildækket - med sammenføjningen nedad.
- Inden fastelavnsbollerne sættes i en forvarmet ovn ved 225 grader (ikke varmluft) i 10 minutter, pensles de med letsammenpisket æg.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte fastelavnsboller med æbler og marcipan køles af på en rist, og derefter kan de pyntes.
Her er de dyppet i smeltet smør og sukker, men du kan naturligvis også give dem lidt glasur i ønsket farve.
Da der er æbler i fastelavnsbollerne, kan det være oplagt at glasuren er grøn.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments