Erstatning for sukker eller andre ingredienser er nødvendige, når du er ved at bage og opdager, at du mangler noget. Se, hvad du kan gøre.
Erstatning for sukker kan være påkrævet, hvis du glad er gået i gang med at bage en kage, og så pludselig opdager, der ikke er nok sukker.
Det samme med æg. Vi ser en bakke æg i køleskabet og regner med, at der vil være æg nok til kagen, men ak - når vi åbner bakken, er der kun et æg, og vi skal bruge to.
Hvad gør man så, hvis man ikke har tid eller lyst til at styrte hen til den nærmeste butik?
Gode råd er heldigvis ikke dyre, hvis du bruger vores liste over erstatning for sukker og en række andre ingredienser.
Erstatning af sukker i bagværk
Man har altid sukker i køkkenskabet. Sådan kan jeg i hvert fald tænke, og derfor har af og til kastet mig over et bageprojekt i troen på, at jeg havde de ingredienser, der skal i.
Men nej, nogen gange er der ikke mere. Hvad gør man så? Her ser du, hvilke erstatninger du kan bruge i kager, cookies og brød.
Sirup: Sirup er et flydende sukkerprodukt, som sagtens kan erstatte den almindelige hvide, raffinerede sukker. Her skal du blot huske en regel: Du skal kun bruge tre fjerdedele af sukkerets angivne mængde.
Det betyder, at du skal bruge 75 gram sirup som erstatning for 100 gram sukker.
Honning: Med honningen gælder samme princip om kun at bruge tre fjerdedel som erstatning for sukker. Ydermere skal du tage lidt af temperaturen, når du bager med honning.
Hvis kagen skal have 180 grader, ja, så nøjes med 170 til samme bagetid.
Det kan du bruge i stedet for æg
Frugter: En moset, moden banan kan gøre det ud for et æg i en kage eller i pandekager.
Det samme gælder for æbler: 0.60 dl. æblemos eller æblejuice kan erstatte et æg.
Bagepulver og olie: En blanding af 2 spiseskefulde vand, 2 teskefulde bagepulver og en spiseskefuld olie rørt godt sammen kan gøre det ud for et æg.
Kartofler: Har du et par kolde, kogte kartofler i køleskabet, kan du hurtigt mose dem med lidt mælk og bruge dem i kagedejen. To spiseskefulde kartoffelmos gør det ud for et æg.
Ellers kan du blande to spiseskefulde kartoffelmel med to spiseskefulde vand i stedet.
Brug olie i stedet for smør
Mangler du smør, når du bager småkager og cookies, er der ikke rigtigt noget at gøre. Du bliver nødt til at rende ned og købe noget.
Men til kager og brød kan olie sagtens erstatte smørret. Smagen bliver lidt anderledes, men i visse kager som denne citronmandelkage er olivenolien faktisk en fordel:
Når du erstatter smør med olie, skal du kun bruge 85 gram olie per 100 gram smør, oplyser Samvirke.
Når bagepulveret er sluppet op
Natron: Har du natron, kan du bruge det i stedet, men her skal du tilsætte noget syrligt i dejen for at hjælpe på hæve-effekten.
Det kan være en teskefuld citronsaft, eddike eller appelsinjuice til en halv teskefuld natron. Du kan også bruge kærnemælk.
Brug kun halv portion natron i forhold til bagepulver, da natron kan give en bitter eftersmag.
Omvendt: Hvis du mangler natron, kan du bruge dobbelt dosis bagepulver i stedet.
Kilder: Dansukker, Samvirke, Peta.org, Coop.dk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Nanna
Jeg kunne rigtig godt tænke mig nogle erstatninger for gær 😊
Rukiye
Hej der er noget på teksten som ikke hænger sammen.
"Sirup: Sirup er et flydende sukkerprodukt, som sagtens kan erstatte den almindelige hvide, raffinerede sukker. Her skal du blot huske en regel: Du skal kun bruge tre fjerdedele af sukkerets angivne mængde.
Det betyder, at du skal bruge 75 gram sirup som erstatning for 200 gram sukker."
¾ af 200 g svarer til 150 g.
75 g af 200 g er ⅜.
Enten så er brøkdelen forkert på tersten, ellers så er gram mængden forkert skrevet.
Hilsen
Rukiye Sahan