Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Viden om mad › Erstatning for sukker og andet du mangler

Erstatning for sukker og andet du mangler

Kage - ill. til artikel om erstatning for sukker
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS
Opdateret: 7. maj 2021 - Udgivet: 1. april 2021

Erstatning for sukker eller andre ingredienser er nødvendige, når du er ved at bage og opdager, at du mangler noget. Se, hvad du kan gøre.

Erstatning for sukker kan være påkrævet, hvis du glad er gået i gang med at bage en kage, og så pludselig opdager, der ikke er nok sukker.

Det samme med æg. Vi ser en bakke æg i køleskabet og regner med, at der vil være æg nok til kagen, men ak - når vi åbner bakken, er der kun et æg, og vi skal bruge to.

Hvad gør man så, hvis man ikke har tid eller lyst til at styrte hen til den nærmeste butik?

Gode råd er heldigvis ikke dyre, hvis du bruger vores liste over erstatning for sukker og en række andre ingredienser.

Oversigt over indhold
  • Erstatning for sukker eller andre ingredienser er nødvendige, når du er ved at bage og opdager, at du mangler noget. Se, hvad du kan gøre.
  • Erstatning af sukker i bagværk
  • Det kan du bruge i stedet for æg
  • Brug olie i stedet for smør
  • Mandelkage med citron og rosmarinsirup
  • Når bagepulveret er sluppet op
  • Chokoladekage
  • Banankage med eller uden chokolade
  • Drømmekage fra Brovst
  • Æblekage med kanel, remonce og creme
  • Kanelkage
  • Grøn giftkage
  • Kommentarer

Erstatning af sukker i bagværk

Man har altid sukker i køkkenskabet. Sådan kan jeg i hvert fald tænke, og derfor har af og til kastet mig over et bageprojekt i troen på, at jeg havde de ingredienser, der skal i.

Men nej, nogen gange er der ikke mere. Hvad gør man så? Her ser du, hvilke erstatninger du kan bruge i kager, cookies og brød.

Sirup: Sirup er et flydende sukkerprodukt, som sagtens kan erstatte den almindelige hvide, raffinerede sukker. Her skal du blot huske en regel: Du skal kun bruge tre fjerdedele af sukkerets angivne mængde.

Det betyder, at du skal bruge 75 gram sirup som erstatning for 100 gram sukker.

Honning: Med honningen gælder samme princip om kun at bruge tre fjerdedel som erstatning for sukker. Ydermere skal du tage lidt af temperaturen, når du bager med honning.

Hvis kagen skal have 180 grader, ja, så nøjes med 170 til samme bagetid.

Det kan du bruge i stedet for æg

Frugter: En moset, moden banan kan gøre det ud for et æg i en kage eller i pandekager.

Det samme gælder for æbler: 0.60 dl. æblemos eller æblejuice kan erstatte et æg.

Bagepulver og olie: En blanding af 2 spiseskefulde vand, 2 teskefulde bagepulver og en spiseskefuld olie rørt godt sammen kan gøre det ud for et æg.

Kartofler: Har du et par kolde, kogte kartofler i køleskabet, kan du hurtigt mose dem med lidt mælk og bruge dem i kagedejen. To spiseskefulde kartoffelmos gør det ud for et æg.

Ellers kan du blande to spiseskefulde kartoffelmel med to spiseskefulde vand i stedet.

Brug olie i stedet for smør

Mangler du smør, når du bager småkager og cookies, er der ikke rigtigt noget at gøre. Du bliver nødt til at rende ned og købe noget.

Men til kager og brød kan olie sagtens erstatte smørret. Smagen bliver lidt anderledes, men i visse kager som denne citronmandelkage er olivenolien faktisk en fordel:

Mandelkage med citron og rosmarinsirup

4.7 fra 10 stemmer
Mandelkage med citron og en skøn rosmarinsirup er inspireret af spanske kager bagt med olivenolie i stedet for smør. En virkelig delikatesse.
Gå til opskrift
billederesultat for Mandelkage med citron

Når du erstatter smør med olie, skal du kun bruge 85 gram olie per 100 gram smør.

Når bagepulveret er sluppet op

Natron: Har du natron, kan du bruge det i stedet, men her skal du tilsætte noget syrligt i dejen for at hjælpe på hæve-effekten.

Det kan være en teskefuld citronsaft, eddike eller appelsinjuice til en halv teskefuld natron. Du kan også bruge kærnemælk. 

Brug kun halv portion natron i forhold til bagepulver, da natron kan give en bitter eftersmag.

Omvendt: Hvis du mangler natron, kan du bruge dobbelt dosis bagepulver i stedet.

Flere inspirerende opskrifter:

Chokoladekage

4.8 fra 1027 stemmer
Her er opskriften på alletiders mumse chokoladekage, der er blevet Danmarks mest kendte og populæreste. Kagen er nem at bage og med en lækker glasur.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Banankage med eller uden chokolade

4.7 fra 250 stemmer
Opskrift på den bedste banankage, der er meget nem at bage. Banankagen laves med modne bananer, og den kan overtrækkes med smeltet chokolade.
Gå til opskrift
billede med banankage

Drømmekage fra Brovst

4.8 fra 123 stemmer
Drømmekage. Her er min opskrift på den klassiske kage fra Brovst med ekstra fyld på toppen. En populær kokoskage, der er nem at bage.
Gå til opskrift
billede med drømmekage fra Brovst opskrifter

Æblekage med kanel, remonce og creme

4.7 fra 46 stemmer
Få verdens bedste æblekage opskrift. En uimodståelig kage i springform med æbler, kanel, remonce og creme, og den smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
verdens bedste æblekage

Kanelkage

4.7 fra 57 stemmer
Her er min opskrift på verdens bedste kanelkage. En lækker, svampet og luftig kage med kanel, der toppes med chokoladeglasur og hakkede mandler.
Gå til opskrift
billede med kanelkage

Grøn giftkage

4.8 fra 56 stemmer
Nem og lækker opskrift på grøn giftkage, der også er kendt som bladankage og hulkkage. Her lavet med en skøn chokoladeglasur på toppen.
Gå til opskrift
billede med grøn giftkage
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nanna skriver

    januar 18, 2024 at 6:05 am

    Jeg kunne rigtig godt tænke mig nogle erstatninger for gær 😊

    Svar
  2. Rukiye skriver

    april 04, 2021 at 3:45 pm

    Hej der er noget på teksten som ikke hænger sammen.
    "Sirup: Sirup er et flydende sukkerprodukt, som sagtens kan erstatte den almindelige hvide, raffinerede sukker. Her skal du blot huske en regel: Du skal kun bruge tre fjerdedele af sukkerets angivne mængde.

    Det betyder, at du skal bruge 75 gram sirup som erstatning for 200 gram sukker."

    ¾ af 200 g svarer til 150 g.
    75 g af 200 g er ⅜.
    Enten så er brøkdelen forkert på tersten, ellers så er gram mængden forkert skrevet.
    Hilsen
    Rukiye Sahan

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.