Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Efterårsgryde

Efterårsgryde

billederesultat for efterårsgryde
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
108
SHARES
FacebookMessenger108PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på en lækker efterårsgryde. En nem og hurtig gryderet med svinemørbrad, broccoli, knoldselleri, æbler og en skøn sovs.

Denne efterårsgryde er en lækker gryderet med masser af smag, og selvfølgelig masser af årstidens grøntsager.

Gryderetten kan naturligvis laves året rundt, men om efteråret har vi blandt andet knoldselleri og æbler i sæson.

Efterårsgryden tager ca. 30 minutter at lave, så det er en nem og god hverdagsret til aftensmad.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Se flere lækre opskrifter:

  • Nem gryderet med kylling
  • Efterårsretter
  • Gryderet med oksekød
  • Svamperagout med mørbrad

Opskrift på efterårsgryde

Efterårsgryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på en lækker efterårsgryde. En nem og hurtig gryderet med svinemørbrad, broccoli, knoldselleri, æbler og en skøn sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Bagte selleritern
  • 1 lille knoldselleri i tern på ca. 2x2 centimeter
  • olivenolie
  • 6 kviste timian
  • flagesalt
Gryderet
  • 1 stort rødløg grofthakket
  • 1 svinemørbrad afpudses og skæres i grove tern
  • 5 kviste timian
  • 1 spsk balsamico
  • 2 dl vand
  • 3 spsk tomatpasta
  • 3 spsk kalvefond koncentreret
  • 4 spsk piskefløde
  • 1 lille broccoli i små buketter
  • 1 æble i tynde både
  • 2 spsk gastrik
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og beklæd en lille bradepande med bagepapir.
  2. Skræl den lille knoldselleri og skær i tykke skiver, og derefter i tern. Fordeles i fadet, hvorefter det vendes med frisk timian, olie og salt.
  3. Bag knoldselleriternene i ca. 20 minutter.
  4. Imens laver du resten klar. Rødløg sauteres af i lidt olie i en stegegryde, så løget er blødt uden at tage farve.
  5. Tilsæt svinemørbrad i tern sammen med finthakket timian, og lad det stege ca. 5 minutter, hvor kødet vendes og brunes af.
  6. Kom så vand ved sammen med balsamico, tomatpasta, koncentreret kalvefond og lidt piskefløde. Lad det simre under låg i fem minutter.
  7. Derefter kommes broccoli i gryden sammen med æblebåde og gastrik. Lad det koge et par minutter mere uden låg. Både broccoli og æble må gerne have lidt bid ved servering.
  8. Vend de ovnstegte selleritern i din efterårsgryde, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Evt. også gerne med lidt sukker.

Næringsindhold

Kalorier410kcalKulhydrater41gProtein39gFedt12gMættet fedt6gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.1gKolesterol114mgNatrium1474mgKalium1732mgKostfibre10gSukker14gVitamin A1344IUVitamin C172mgCalcium192mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige efterårsgryde serveres straks - gerne med stykke brød til.

Der skal ikke yderligere tilbehør til, da gryderetten jo indeholder det hele.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente skriver

    oktober 19, 2025 at 9:45 am

    Fantastisk gryderet. Nem og utrolig velsmagende. Hvis man vil er den også fleksibel if. kød og grøntsager, men de ovnbagte selleri er et must 😀 Tak for at dele.

    Svar
  2. Lis Danielsen skriver

    oktober 17, 2024 at 8:10 pm

    Dejlig efterårsret med selleri og broccoli, som begge er min yndlings😋👌

    Svar
  3. Anne Lise Larsen skriver

    oktober 17, 2024 at 10:11 am

    Lækker efterårs ret, i stedet for gastrik brugte jeg æble sirup.

    Svar
  4. Rose Nielsen skriver

    februar 06, 2022 at 8:25 pm

    Det smager virkelig godt, elsker sellerien 🙂
    Rose

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 07, 2022 at 1:55 pm

      Tusind ta, Rose - virkeligt dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required