Edderkoppe-cookies med chokoladeben og små øjne ser helt fortryllende ud, og så smager de skønt af cookies. Perfekte til Halloween.
Edderkoppe-cookies til Halloween vil imponere store som små. De er nemlig virkelig yndige, synes jeg, og så smager de mindst lige så godt. Det er nemlig traditionelle amerikanske cookies.
Jeg har valgt at lave mine cookies en smule mindre, end jeg normalt ville, da der kommer en chokoladekugle på toppen, og derfor kan det blive lidt for meget, hvis selve småkagen også er stor.
Du kan bruge lige den chokoladekugle, du ønsker. Mine anbefalinger er Maltesers for det klassiske udseende eller prøv Ferrero Rocher for en lidt mere ujævn edderkop.
Se også opskrifter på:
Opskrift på edderkoppe-cookies
Edderkoppe-cookies
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 1 tsk maizena
- 1 knivspids natron
- 0,5 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 75 g smør
- 25 g sukker
- 25 g rørsukker
- 50 g brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 100 g chokolade - mørk
- 20 chokoladekugler - for eksempel Maltesers
- 2 spsk flormelis
Fremgangsmåde
- Start med at tage en skål og bland hvedemel, maizena, natron, bagepulver og salt sammen. Stil den derefter til side.
- Smelt smørret, og når det er kølet en smule ned, så tilføjes sukker, rørsukker, brun farin og vaniljesukker. Pisk det sammen med en elektrisk piskeris. Tilføj æg og pisk i yderligere et minut.
- Tilføj nu alle de tørre ingredienser og pisk det sammen ved lav hastighed.
- Hak den mørke chokolade og tilføj 80 gram af det til dejen. De resterende 20 gram skal bruges til at lave edderkoppeben.
- Rør dejen sammen, og stil den på køl i 10 minutter eller op til en time.
- Varm ovnen op til 180 grader almindelig ovn i mellemtiden og gør bageplader klar.
- Fordel nu dejen til 20 kugler og fordel dem ud på bagepladerne. Brug en finger til at gøre dem lidt fladere. Bag dem derefter i cirka 10 minutter.
- De må godt føles en smule underbagte, det gør dem bare mere "chewy" og lækre. Lad dem køle helt ned.
- Smelt nu de 20 gram chokolade og put i en lillesprøjtepose, start med at lave en lille klat chokolade i midten og put en chokoladekugle på, lav derefter seks ben udefra kuglen. Forsæt med alle dine edderkoppe-cookies.
- Tag derefter flormelis og bland med en lille smule vand, det skal være som en meget tyk glasur. Brug en tandstik til at lave små øjne på hver edderkop. Til sidst tager du smeltet chokolade og bruger en tandstik til at lave pupillerne.
- Så er dine Halloweenkager klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den del af opskriften som i virkeligheden tager længst tid er at lave edderkoppernes øjne. For at spare tid, kan du købe færdiglavet sukkerøjne i store supermarkeder eller special kagebutikker.
Relaterede opskrifter
Spøgelsessmåkager - søde gys til Halloween
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: