Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Dyrlægens natmad

Dyrlægens natmad (opskrift på smørrebrød med saltkød)

dyrlægens natmad smørrebrød
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMS
Indhold
  • Dyrlægens natmad - opskrift på smørrebrød med saltkød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på dyrlægens natmad
  • Servering
  • Kommentarer

Dyrlægens natmad - opskrift på smørrebrød med saltkød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Her er den bedste opskrift på dyrlægens natmad. Det er et klassisk og populært stykke smørrebrød med leverpostej, saltkød, sky og løgringe.
Antal: 4 personer
Ret: Smørrebrød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 skiver rugbrød
  • leverpostej
  • 8 skiver saltkød
  • sky en god kraftsky
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • Lidt timian eller karse

Fremgangsmåde

  1. Find fire gode stykker rugbrød frem - det skal være hele stykker. Brug gerne et godt fuldkorns rugbrød. Evt. et hjemmebagt rugbrød.
  2. Smør et lag leverpostej på brødet. Du kan også starte med et lag smør, men jeg synes faktisk smørret er unødvendigt, da leverpostej i forvejen er rigelig fed.
  3. Derpå anrettes smukt et par skiver saltkød på hver. Se evt. på fotoet hvordan et stykke dyrlæges natmad skal se ud.
  4. Øverst pyntes med sky og løgringe. Samt lidt frisk timian eller karse. Jeg synes timian klæder dette klassiske stykke smørrebrød helt perfekt.

Næringsindhold

Kalorier319kcalKulhydrater18gProtein26gFedt16gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol70mgNatrium1613mgKalium254mgKostfibre2gSukker2gVitamin A3IUVitamin C2mgCalcium34mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på dyrlægens natmad

Dyrlægens natmad er et af de mest kendte stykker smørrebrød, og det er faktisk opkaldt efter en dyrlæge. Der tilmed spiste det som natmad.

Dyrlægen hed Sigurd Keilgaard, og han kom meget ofte i Oskar Davidsens berømte smørrebrødsrestaurant i København. Her indtog dyrlægen ofte dette stykkebrød, der blev opkaldt efter ham. Altså med rugbrød, leverpostej og saltkød.

Dengang var dyrlægens natmad dog uden løg, men ellers er det samme stykke smørrebrød den dag i dag.

Der findes i øvrigt også en variant med spegepølse i stedet for saltkød, og den kaldes så for dyrlægens morgenmad.

Opskriften her er beregnet til fire personer med et stykke smørrebrød til hver.

Se også disse opskrifter på smørrebrød:

  • Smørrebrød med fiskefilet
  • Smørrebrød med flæskesteg
  • Smørrebrød med æg og rejer

Servering

Dyrlægens natmad serveres som den er, men et godt glas øs passer altså perfekt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas skriver

    oktober 02, 2024 at 4:18 pm

    Som jeg lærte af min mormor må rugbrødet ikke kunne ses når der er tale om smørrebrød ellers er det en gemen håndmad ! Så her er tale om en håndmad.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required