Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Triple cooked fries - sådan laver du de sprødeste fritter

Triple cooked fries - sådan laver du de sprødeste fritter

De bedste pommes frites: Triple cooked fries
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Triple cooked fries er for dem, der gider at give sig god tid til at lave nogle af de bedste pommes frites med knasende sprød overflade.

Triple cooked fries. Verdens bedste pommes frites.

Eller i hvert fald nogle af de bedste pommes frites - er udviklet af den britiske kok Heston Blumenthal, der mener at have formlen på det rigtige knæk og det fineste indhold. Og jeg er med på holdet.

De tre gange tilberedte pommes frites bliver virkelig gode, men det er en lang proces at lave dem, så jeg gør det kun på en doven søndag, hvor der er god tid.

Har du en dag med masser af tid og pommes frites-hunger, skulle du overveje at kaste dig over denne opskrift. Det er ikke arbejdstiden i sig selv, der er tidskrævende, men pommes fritesene skal i fryseren i en time af to omgange.

Og så skal de koge, før du frituresteger dem også af to omgange. Hvis du gør det, vil du få belønningen i form af nogle af de bedste pommes frites.

Jeg synes, at en god bearnaisesauce hører til.

Se også disse opskrifter:

Pommes Anna

Pommes duchesse

Flødekartofler

Indhold
  • Triple cooked fries er for dem, der gider at give sig god tid til at lave nogle af de bedste pommes frites med knasende sprød overflade.
  • Triple cooked fries - sådan laver du de sprødeste fritter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • En kort bemærkning
  • Kommentarer

Triple cooked fries - sådan laver du de sprødeste fritter

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 3 timer t
Triple cooked fries er for dem, der gider at give sig god tid til at lave nogle af de bedste pommes frites med knasende sprød overflade.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler
  • 2 l olie eks. rapsolie eller fritureolie
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i stave. De skal helst være ensartet og ikke for tykke.
  2. Læg kartoflerne i en skål under den kolde hane og lad det kolde vand skylle ned over dem, til vandet i skålen er helt klart. På den måde ved du, at kartoffelstavene er klar til at næste skridt.
    Kartofler i vand
  3. Kog kartoffelstavene i letsaltet vand i 15 minutter - eller indtil du kan se dem blive lidt grynede i overfladen. Det betyder, at de vil have nemmere ved at tage olien til sig, når du frituresteger.
  4. Lad kartoflerne dryppe af på en rist og læg dem derefter i fryseren en time.
  5. Varm olien op til 130 grader i en stegegryde eller en frituregryde.
  6. Steg dine pommes frites, eventuelt skal du dele portionen op i to afhængigt af grydens størrelse. Pommes fritesene skal kun lige begynde at tage farve, før du tager dem op af olien.
  7. Nu skal de dryppe af på risten igen, hvorefter du igen kommer dem i fryseren i en time.
  8. Olien varmes nu op til 160 grader, hvorefter du giver dine pommes frites den sidste stegning. Her skal de være pæne brun-gyldne, før du tager dem op på risten.
  9. Drys med rigeligt salt og lad dem suge saltet til sig og blive godt sprøde før servering.
  10. Server verdens bedste pommes frites sammen med en god bearnaisesauce og eventuelt en god steak.

Næringsindhold

Kalorier443kcalKulhydrater66gProtein8gFedt18gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gNatrium604mgKalium1579mgKostfibre8gSukker3gVitamin A8IUVitamin C74mgCalcium46mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

En kort bemærkning

Jeg har eksperimenteret med Heston Blumenthals opskrift, da jeg godt kan lide, at de triple cooked fries får mere farve - uden at være brankede.

Den britiske kok anbefaler følgende kartofler: Golden Wonder, Maris Piper, King Edward og Sebago. Jeg bruger som regel bagekartofler, da de giver længere kartoffelstave.

Læs også: Frituregryder - sådan gør du dem nemt rent

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 29, 2024 at 3:22 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Anette skriver

    juni 01, 2020 at 8:05 pm

    Kan man ikke lave en stor portion og lade nogle af dem blive i fryseren inden sidste stegning i frituren og så ha dem til en anden dag?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required