Triple cooked fries er for dem, der gider at give sig god tid til at lave nogle af de bedste pommes frites med knasende sprød overflade.
Triple cooked fries. Verdens bedste pommes frites.
Eller i hvert fald nogle af de bedste pommes frites - er udviklet af den britiske kok Heston Blumenthal, der mener at have formlen på det rigtige knæk og det fineste indhold. Og jeg er med på holdet.
De tre gange tilberedte pommes frites bliver virkelig gode, men det er en lang proces at lave dem, så jeg gør det kun på en doven søndag, hvor der er god tid.
Har du en dag med masser af tid og pommes frites-hunger, skulle du overveje at kaste dig over denne opskrift. Det er ikke arbejdstiden i sig selv, der er tidskrævende, men pommes fritesene skal i fryseren i en time af to omgange.
Og så skal de koge, før du frituresteger dem også af to omgange. Hvis du gør det, vil du få belønningen i form af nogle af de bedste pommes frites.
Jeg synes, at en god bearnaisesauce hører til.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på tripple cooked fries
Triple cooked fries - sådan laver du de sprødeste fritter
Ingredienser
- 1,5 kg kartofler
- 2 l olie - eks. rapsolie eller fritureolie
- salt
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og skær dem i stave. De skal helst være ensartet og ikke for tykke.
- Læg kartoflerne i en skål under den kolde hane og lad det kolde vand skylle ned over dem, til vandet i skålen er helt klart. På den måde ved du, at kartoffelstavene er klar til at næste skridt.
- Kog kartoffelstavene i letsaltet vand i 15 minutter - eller indtil du kan se dem blive lidt grynede i overfladen. Det betyder, at de vil have nemmere ved at tage olien til sig, når du frituresteger.
- Lad kartoflerne dryppe af på en rist og læg dem derefter i fryseren en time.
- Varm olien op til 130 grader i en stegegryde eller en frituregryde.
- Steg dine pommes frites, eventuelt skal du dele portionen op i to afhængigt af grydens størrelse. Pommes fritesene skal kun lige begynde at tage farve, før du tager dem op af olien.
- Nu skal de dryppe af på risten igen, hvorefter du igen kommer dem i fryseren i en time.
- Olien varmes nu op til 160 grader, hvorefter du giver dine pommes frites den sidste stegning. Her skal de være pæne brun-gyldne, før du tager dem op på risten.
- Drys med rigeligt salt og lad dem suge saltet til sig og blive godt sprøde før servering.
- Server verdens bedste pommes frites sammen med en god bearnaisesauce og eventuelt en god steak.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
En kort bemærkning
Jeg har eksperimenteret med Heston Blumenthals opskrift, da jeg godt kan lide, at de triple cooked fries får mere farve - uden at være brankede.
Den britiske kok anbefaler følgende kartofler: Golden Wonder, Maris Piper, King Edward og Sebago. Jeg bruger som regel bagekartofler, da de giver længere kartoffelstave.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.
Anette
Kan man ikke lave en stor portion og lade nogle af dem blive i fryseren inden sidste stegning i frituren og så ha dem til en anden dag?