Dadler med bacon er lækre som en lille forret eller spansk tapas. Bløde dadler i baconsvøb er en nem opskrift, der er klar på få minutter.
Dadler med bacon er en klassisk ret i en spansk tapas, og de baconsvøbte dadler er utrolig nemme at lave.
Her omvikles dadlerne blot med en skive bacon, hvorefter de steges i ovnen.
Dadler i baconsvøb laves som sagt med bacon, men du kan også lave dem med serrano skinke. Det er mindst lige så godt.
Husk også, at der er forskel på dadler. Jeg ynder at bruge Medjoul dadler, der også kaldes Kong Salomons dadler, som du kan købe i mange supermarkeder.
Disse dadler er både bløde og saftige, og samtidig også store i størrelsen, og derfor perfekte til denne snack.
Opskriften giver 12 dadler i baconsvøb, men du kan jo nemt gange den op.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på dadler i svøb
Dadler med bacon - nem opskrift til tapas
Ingredienser
- 12 dadler - stenene tages ud
- 6 skiver bacon - eller serrano skinke
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Tag stenene ud af dadlerne, og det er ret nemt. Klem forsigtigt på dem, så de åbner sig ganske let, hvorefter du snildt kan pille stenen ud.
- Del hver skive bacon i to, da en hel skive bliver for meget bacon til hver dadel.
- Lav nemt dine dadler med bacon ved at vikle baconskiven om dadlen, hvorefter de sættes på bagepapir en bageplade eller i et ildfast fad. Bagepapiret sparer dig for meget rengøring!
- Stil de baconsvøbte dadler ind i ovnen, hvor de skal have cirka 15-20 minutter, og de er færdige når baconen er sprød. Bruger du serrano skinke i stedet for bacon kan stegetiden forkortes lidt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Devil on a horseback
Der findes også en engelsk version af dadler med bacon. Her er dadlerne erstattet med svesker, og så hedder retten i stedet "Devil on a horseback". Dem skal du også prøve at lave.
Langtidsstegte dadler med bacon
Du kan også langtidsstege den lækre spanske tapas snack.
Her skal du blot sætte ovnen på 100 grader, hvorefter de baconsvøbte dadler skal have cirka tre timer. Det er altså også ret godt.
Sød chilisauce og dadler i bacon
Et ekstra tip, hvis du lige vil gøre noget ekstra ud af denne spanske klassiker er, at pensle dadlerne med en sød chilisauce inden de kommer i ovnen.
Du kan også blot servere den søde chilisauce til de baconsvøbte dadler.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: