• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Currywurst - de populære tyske karrypølser

Currywurst - de populære tyske karrypølser

billederesultat for currywurst pølser med karry
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. juni 2022 - Udgivet:  10. januar 2021

Her er den rigtige opskrift på tysk currywurst eller karrypølser. En populær ret i Tyskland med karryketchup og karry. Serveres med fritter.

Currywurst er en vaskeægte klassiker i Tyskland, ja man kan næsten tale om en slags nationalret.

Det er pølse, gerne en bratwurst eller frankfurter, der skæres ud i tykke skiver og steges.

Derefter serveres de lækre karrypølser med karryketchup og et drys karry.

Ofte ledsages en currywurst af pommes frites.

Man mener karrypølsen/retten stammer fra Berlin, og i dag fås den over hele Tyskland. En currywurst er også populær i grænseområdet mod Danmark, hvor man mange danskere på indkøb syd for grænsen ofte lige snupper sådan en tysk servering.

Den er dog utrolig nem at lave selv - og her kan du se hvordan du gør.

Opskrift på currywurst

billederesultat for currywurst pølser med karry
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Currywurst - karrypølser

5 fra 7 stemmer
Her er den rigtige opskrift på tysk currywurst eller karrypølser. En populær ret i Tyskland med karryketchup og karry. Serveres med fritter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Tysk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 pølser - gerne frankfurtere
  • 4 spsk Heinz tomatketchup
  • 2 tsk karry - til den hjemmelavede karryketchup
  • 2 tsk karry - til at sigte over pølserne
  • tandstikkere

Fremgangsmåde
 

  1. Pølser til currywurst skæres i tykke skiver. Gerne ca. 3 centimeter tykke.
  2. Steg pølsestykkerne sprøde på en varm pande tilsat lidt olie. Steges på begge skæreflader.
  3. Imens røres fire spiseskefulde tomatketchup sammen med to teskefulde karry, men smag dig frem til den rette styrke.
  4. De færdigstegte pølsestykker sættes på et serveringsfad.
  5. Læg en klat hjemmelavet karryketchup på hver pølse.
  6. Kom et pat teskefulde karry i en sigte - og sigt forsigtigt over pølserne.
  7. Stik en tandstikker i hver currywurst.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Currywurst kan serveres som små hapsere - eller som sagt sammen med pommes frites.

I Tyskland serveres den populær ret ofte med pommes frites i bunden, en pølse skåret op og stegt oven på fritterne - hvorefter der kommes karryketchup og et drys karry.

Men det kan man jo gøre som man vil.

Se også disse opskrifter:

Pølsemix i ovn

4.9 fra 51 stemmer
Pølsemix kan sagtens laves i ovn, og her er opskriften på den klassiske ret, der laves med kartofler, pølser og løg. Pølsemix krydres med paprika og karry.
Gå til opskrift
billede med pølsemix i ovn

Sigøjnerschnitzel

4.5 fra 9 stemmer
Sigøjnerschnitzel (eller zigeunerschnitzel) er en populær ret i Tyskland og Østrig, og her er den bedste opskrift med paprika, løg og peberfrugt.
Gå til opskrift
billederesultat for sigøjnerschnitzel

Pølser i svøb - baconpølser med forslag til tilbehør

5 fra 2 stemmer
Pølser i svøb er en klassiker, der er meget nem at lave på grill eller pande. Her er opskriften med de gode tips - og med forslag til tilbehør til pølserne.
Gå til opskrift
billede med pølser i svøb
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorte

    august 08, 2021 at 10:25 am

    Servus , hvis du laver Currywurst hjemme skærer du IKKE pølsen i skiver ( det bliver kun gjort ved pølseboden så den er nemmere at spise ) Pølsen skæres med små mellemrum på hele længden på begge sider og steges I lidt olie der er tilsat Karry .

    Svar
  2. Ole

    juli 09, 2021 at 1:14 pm

    Hejsa,

    Den kunne sagtens laves så simpel, men der er noget mere til originalen, bl.a Paprika, Løgpulver, Cayenne... Det giver en noget dybere oplevelse 🙂

    P.S Fortsæt det gode arbejde med siden 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required