Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Currywurst - de populære tyske karrypølser

Currywurst - de populære tyske karrypølser

billederesultat for currywurst pølser med karry
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS

Her er den rigtige opskrift på tysk currywurst eller karrypølser. En populær ret i Tyskland med karryketchup og karry. Serveres med fritter.

Currywurst er en vaskeægte klassiker i Tyskland, ja man kan næsten tale om en slags nationalret.

Det er pølse, gerne en bratwurst eller frankfurter, der skæres ud i tykke skiver og steges.

Derefter serveres de lækre karrypølser med karryketchup og et drys karry.

Ofte ledsages en currywurst af pommes frites.

Man mener karrypølsen/retten stammer fra Berlin, og i dag fås den over hele Tyskland. En currywurst er også populær i grænseområdet mod Danmark, hvor man mange danskere på indkøb syd for grænsen ofte lige snupper sådan en tysk servering.

Den er dog utrolig nem at lave selv - og her kan du se hvordan du gør.

Opskrift på currywurst

Currywurst - karrypølser

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her er den rigtige opskrift på tysk currywurst eller karrypølser. En populær ret i Tyskland med karryketchup og karry. Serveres med fritter.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Tysk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 pølser gerne frankfurtere
  • 4 spsk Heinz tomatketchup
  • 2 tsk karry til den hjemmelavede karryketchup
  • 2 tsk karry til at sigte over pølserne
  • tandstikkere

Fremgangsmåde

  1. Pølser til currywurst skæres i tykke skiver. Gerne ca. 3 centimeter tykke.
  2. Steg pølsestykkerne sprøde på en varm pande tilsat lidt olie. Steges på begge skæreflader.
  3. Imens røres fire spiseskefulde tomatketchup sammen med to teskefulde karry, men smag dig frem til den rette styrke.
  4. De færdigstegte pølsestykker sættes på et serveringsfad.
  5. Læg en klat hjemmelavet karryketchup på hver pølse.
  6. Kom et pat teskefulde karry i en sigte - og sigt forsigtigt over pølserne.
  7. Stik en tandstikker i hver currywurst.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Currywurst kan serveres som små hapsere - eller som sagt sammen med pommes frites.

I Tyskland serveres den populær ret ofte med pommes frites i bunden, en pølse skåret op og stegt oven på fritterne - hvorefter der kommes karryketchup og et drys karry.

Men det kan man jo gøre som man vil.

Se også disse opskrifter:

Pølsemix i ovn
Pølsemix kan sagtens laves i ovn, og her er opskriften på den klassiske ret, der laves med kartofler, pølser og løg. Pølsemix krydres med paprika og karry.
Se opskriften her
billede med pølsemix i ovn
Sigøjnerschnitzel
Sigøjnerschnitzel (eller zigeunerschnitzel) er en populær ret i Tyskland og Østrig, og her er den bedste opskrift med paprika, løg og peberfrugt.
Se opskriften her
billederesultat for sigøjnerschnitzel
Pølser i svøb - baconpølser med forslag til tilbehør
Pølser i svøb er en klassiker, der er meget nem at lave på grill eller pande. Her er opskriften med de gode tips - og med forslag til tilbehør til pølserne.
Se opskriften her
billede med pølser i svøb
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorte skriver

    august 08, 2021 at 10:25 am

    Servus , hvis du laver Currywurst hjemme skærer du IKKE pølsen i skiver ( det bliver kun gjort ved pølseboden så den er nemmere at spise ) Pølsen skæres med små mellemrum på hele længden på begge sider og steges I lidt olie der er tilsat Karry .

    Svar
  2. Ole skriver

    juli 09, 2021 at 1:14 pm

    Hejsa,

    Den kunne sagtens laves så simpel, men der er noget mere til originalen, bl.a Paprika, Løgpulver, Cayenne... Det giver en noget dybere oplevelse 🙂

    P.S Fortsæt det gode arbejde med siden 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required