Her er den rigtige opskrift på tysk currywurst eller karrypølser. En populær ret i Tyskland med karryketchup og karry. Serveres med fritter.
Currywurst er en vaskeægte klassiker i Tyskland, ja man kan næsten tale om en slags nationalret.
Det er pølse, gerne en bratwurst eller frankfurter, der skæres ud i tykke skiver og steges.
Derefter serveres de lækre karrypølser med karryketchup og et drys karry.
Ofte ledsages en currywurst af pommes frites.
Man mener karrypølsen/retten stammer fra Berlin, og i dag fås den over hele Tyskland. En currywurst er også populær i grænseområdet mod Danmark, hvor man mange danskere på indkøb syd for grænsen ofte lige snupper sådan en tysk servering.
Den er dog utrolig nem at lave selv - og her kan du se hvordan du gør.
Opskrift på currywurst
Currywurst - karrypølser
Ingredienser
- 4 pølser - gerne frankfurtere
- 4 spsk Heinz tomatketchup
- 2 tsk karry - til den hjemmelavede karryketchup
- 2 tsk karry - til at sigte over pølserne
- tandstikkere
Fremgangsmåde
- Pølser til currywurst skæres i tykke skiver. Gerne ca. 3 centimeter tykke.
- Steg pølsestykkerne sprøde på en varm pande tilsat lidt olie. Steges på begge skæreflader.
- Imens røres fire spiseskefulde tomatketchup sammen med to teskefulde karry, men smag dig frem til den rette styrke.
- De færdigstegte pølsestykker sættes på et serveringsfad.
- Læg en klat hjemmelavet karryketchup på hver pølse.
- Kom et pat teskefulde karry i en sigte - og sigt forsigtigt over pølserne.
- Stik en tandstikker i hver currywurst.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Currywurst kan serveres som små hapsere - eller som sagt sammen med pommes frites.
I Tyskland serveres den populær ret ofte med pommes frites i bunden, en pølse skåret op og stegt oven på fritterne - hvorefter der kommes karryketchup og et drys karry.
Men det kan man jo gøre som man vil.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Dorte
Servus , hvis du laver Currywurst hjemme skærer du IKKE pølsen i skiver ( det bliver kun gjort ved pølseboden så den er nemmere at spise ) Pølsen skæres med små mellemrum på hele længden på begge sider og steges I lidt olie der er tilsat Karry .
Ole
Hejsa,
Den kunne sagtens laves så simpel, men der er noget mere til originalen, bl.a Paprika, Løgpulver, Cayenne... Det giver en noget dybere oplevelse 🙂
P.S Fortsæt det gode arbejde med siden 🙂