Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Citronglaserede kartofler - nemt og godt

Citronglaserede kartofler - nemt og godt

billede med citronglaserede kartofler
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS

Nem opskrift på citronglaserede kartofler. Kartoflerne forkoges og laves på en pande, og de er gode som tilbehør til fisk og andre retter.

Citronglaserede kartofler er lækkert tilbehør, der er inspireret af brunede kartofler, men her altså tilsat friskpresset citronsaft.

Syren fra citron gør noget godt ved de karamelliserede kartofler, og de er samtidig meget nemme at lave.

Du kan både lave dem med kartofler skåret ud i mundrette stykker - eller små kartofler, som du så ikke behøver at skære ud. Opskriften er til 4 personer som tilbehør.

Se også disse opskrifter:

Brasede kartofler

Cremede flødekartofler

Hasselback kartofler

Opskrift på citronglaserede kartofler

Citronglaserede kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Nem opskrift på citronglaserede kartofler. Kartoflerne forkoges og laves på en pande, og de er gode som tilbehør til fisk og andre retter.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler (i mundrette stykker)
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk smør
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kartofler ud i mundrettet stykker, men de citronglaserede kartofler kan også laves med små kartofler, som du ikke behøver skære ud.
  2. Kog kartoflerne i usaltet vand i ca. 10 minutter, så de er næsten møre - men uden de kogt igennem. Hæld vandet fra.
  3. I en pande kommes sukker på, som derefter får lov til at smelte. Tilsæt så smør, som smelter ud i sukkeret. Ryst panden forsigtigt rundt.
  4. Tilsæt kartoflerne, og lad dem stege i sukkermassen i ca. 3 minutter. Vendes forsigtigt rundt undervejs.
  5. Kom friskpresset citronsaft ved, og her skal du bruge 3-4 spiseskefulde saft. Vend fortsat rundt og lad det stege et par minutter mere. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier208kcalKulhydrater38gProtein3gFedt6gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol15mgNatrium636mgKalium671mgKostfibre4gSukker11gVitamin A184IUVitamin C44mgCalcium27mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

De citronglaserede kartofler serveres straks, og du kan bruge dem som tilbehør til eks. butterfly laks, ovnstegt kylling og frikadeller. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    april 03, 2025 at 11:07 am

    Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du glad for opskriften?

madens verden logo opskrifter på god mad

Støt Madens Verden og bliv medlem nu. Du får flere fordele:

✔ Reklamefrie opskrifter

✔ Flot print af opskrifter

✔ Gem dine favoritter

✔ Se næringsindhold

OBS: Vi har ingen bindingsperiode!

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required