Nem opskrift på citronglaserede kartofler. Kartoflerne forkoges og laves på en pande, og de er gode som tilbehør til fisk og andre retter.
Citronglaserede kartofler er lækkert tilbehør, der er inspireret af brunede kartofler, men her altså tilsat friskpresset citronsaft.
Syren fra citron gør noget godt ved de karamelliserede kartofler, og de er samtidig meget nemme at lave.
Du kan både lave dem med kartofler skåret ud i mundrette stykker - eller små kartofler, som du så ikke behøver at skære ud. Opskriften er til 4 personer som tilbehør.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på citronglaserede kartofler
Citronglaserede kartofler
Ingredienser
- 600 g kartofler - i mundrette stykker
- 3 spsk sukker
- 2 spsk smør
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær kartofler ud i mundrettet stykker, men de citronglaserede kartofler kan også laves med små kartofler, som du ikke behøver skære ud.
- Kog kartoflerne i usaltet vand i ca. 10 minutter, så de er næsten møre - men uden de kogt igennem. Hæld vandet fra.
- I en pande kommes sukker på, som derefter får lov til at smelte. Tilsæt så smør, som smelter ud i sukkeret. Ryst panden forsigtigt rundt.
- Tilsæt kartoflerne, og lad dem stege i sukkermassen i ca. 3 minutter. Vendes forsigtigt rundt undervejs.
- Kom friskpresset citronsaft ved, og her skal du bruge 3-4 spiseskefulde saft. Vend fortsat rundt og lad det stege et par minutter mere. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De citronglaserede kartofler serveres straks, og du kan bruge dem som tilbehør til eks. butterfly laks, ovnstegt kylling og frikadeller. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.