• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Ciabatta boller fra Italien (super nem opskrift)

Ciabatta boller fra Italien (super nem opskrift)

billederesultat for ciabatta boller
4.8 fra 34 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
156
SHARES
FacebookMessenger156PinterestEmailSMSSubscribe

Ciabatta boller fra Italien er lækre brød, som er nemme at bage. Rør dejen sammen om morgenen, og bag bollerne til aften. Uden æltning.

Ciabatta boller fra Italien er utrolige nemme at bage. Du rører blot dejen sammen om morgenen, og sidst på eftermiddagen foldes den sammen uden æltning, hvorefter der kan bages de bedste italienske boller.

Dejen skal nemlig ikke æltes på noget tidspunkt, og den skal heller ikke efterhæves, men i stedet bages direkte ved høj varme i ovnen.

Bollerne er super gode madbrød, men de smager faktisk også godt som sandwichbrød.

Opskriften giver 12 italienske boller.

Se også disse opskrifter:

Ciabattabrød

Focaccia

Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn

Opskrift på ciabatta boller

billederesultat for ciabatta boller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ciabatta boller fra Italien (super nem opskrift)

4.83 fra 34 stemmer
Ciabatta boller fra Italien er lækre brød, som er nemme at bage. Rør dejen sammen om morgenen, og bag bollerne til aften. Uden æltning.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 8 timer t
Samlet tid 8 timer t 30 minutter min
Antal: 12
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3,5 dl vand - koldt lige fra hanen
  • 1 tsk sukker
  • 8 g gær
  • 1 tsk salt
  • 400 g manitoba hvedemel

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand i en skål sammen med gæren, og rør den ud.
  2. Bland melet sammen med sukker og salt, og rør det ud i gærvæsken, og bare anvend en grydeske af træ. Du skal blot røre et minuts tid, så dejen er fugtig hele vejen igennem.
  3. Beklæd fadet med et stykke husholdningsfilm, læg et viskestykke over og lad nu dejen stå ved stuetemperatur i 8-10 timer. Det kommer sig ikke så nøje.
  4. Kom lidt Manitoba hvedemel ud på køkkenbordet, og vælt forsigtigt dejen ud på bordet. Gerne med vand på fingrene, så dejen ikke hænger fast.
  5. Stram nu dejen til dine ciabatta boller op , og det gør du ved at folde dejen ind over sig selv. Fold fra alle fire sider, hvor dejen foldes helt ind. Nu kan du næsten mærke, at dejen er strammere at arbejde med.
  6. Del dejen i 12 lige store stykker, som lægges på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag de skønne ciabatta boller i en forvarmet ovn ved 275 grader over- og undervarme, og de skal have cirka 20 minutter. Så masser af varme. Luk gerne luften ud de sidste 5 minutter, for at skabe mere sprøde brød.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag de færdigbagte ciabatta boller ud og lad dem køle af på en rist.

Så simpelt er det at lave de lækreste italienske boller, som du i øvrigt kan fryse ned. Så har du altid lækkert brød fra Italien i fryseren.

Du kan også bage ciabattaboller i airfryer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sofie

    april 01, 2025 at 1:15 pm

    Kan man bruge tørgær? Hvis ja hvor meget skal der så i af det?

    Svar
  2. Lærke Jessen

    marts 26, 2025 at 4:22 pm

    Hvad menes der med at lukke luften ud af ovenen de sidste 5 min?

    Svar
  3. Pia Kristiansen

    januar 18, 2025 at 9:07 am

    Super opskrift. Meget levende dej så hvordan spænder jeg dem mere op så de hæver lidt mere. De hævede men vil gerne have lidt mere højde på. Men smagen er super. 😃

    Svar
  4. Rolf Kallesøe

    august 10, 2024 at 5:32 pm

    Opskriften bruger to forskellige ord for det samme køkkenredskab. Først skålen og derefter fadet, som skal beklædes med film. Det der menes, er at skålen skal overdækkes med husholdningsfilm ikke beklædes. Hvorfor der også skal et viskestykke over forklares ikke.
    Opskriften på brød er mere præcis og med foto, så det er muligt at se, hvad der menes.

    Svar
  5. Peter

    marts 30, 2023 at 7:17 pm

    Øv det var første gang hvor jeg blev skuffet over resultatet af de mange opskrifter jeg har prøvet fra din side. Dejen hævede ikke meget og blev ikke til 12 boller men 7 små😞 gær fejlede intet og opskriften blev fulgt til punkt og prikke. Øv øv

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 31, 2023 at 12:55 pm

      Hej Peter
      Tak for tilbagemelding, og det forstår jeg ikke. Eller rettere - det har jeg ikke oplevet, så jeg ved ikke lige hvad er gået galt hos dig. Jeg synes altid de bliver fine.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required